04252024štv

PR články, komerčné, Levice

Vytvorte si na balkóne oázu pokoja

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Balkón je pre väčšinu rodín žijúcich v panelákoch jediným priestorom, kde je možné pestovať obľúbené bylinky a zároveň si vychutnávať čerstvý vzduch.

Vytvorte si na balkóne oázu pokoja

Ak si plánujete teraz cez leto zveľadiť balkónové priestory, máme pre vás tipy, ako si na balkóne vytvoriť oázu pokoja.

Drevený záhradný/ balkónový nábytok

Umelý ratan, pravý ratan, ale aj plast sú kvalitné a dizajnovo veľmi atraktívne materiály, avšak ak si chcete spomedzi záhradného a balkónového nábytku vybrať pekný a dizajnovo najatraktívnejší nábytok, vyberajte si drevený nábytok. Drevený záhradný/ balkónový nábytok vynikne v kombinácii s drevenými podlahami, ktoré sú na dotyk, ale aj na pohľad teplejšie a krajšie ako typická dlažba.

Odporúčame vyberať záhradný/terasový nábytok z kvalitného teaku. Jedná sa o exotickú drevinu, ktorá má vynikajúce vlastnosti. Vyniká vynikajúcou tvrdosťou a odolnosťou, preto sa hodí aj na otvorené priestranstvá, napríklad na nekrytý balkón, či záhradu.

Tento nábytok umiestňujte tak, aby vám neznemožňoval vstúpiť na balkón. Ak ste si nedávno dávali nové biele plastové balkónové dvere, neodporúčame dávať až príliš tmavý nábytok na balkón. Voľte skôr svetlejšie odtiene dreveného nábytku a nezabúdajte si spolu s nábytkom kúpiť nové podsedáky.

Bylinky na vonkajšie parapety

Na vnútorné parapety môžete dávať napríklad orchidey, či antúrie, ktoré majú radi svetlé miesta. Čo ale dávať na vonkajšie parapety, parapety na balkóne? Odporúčame kúpiť si pekné kvetináče a zasadiť do nich bylinky. Ak máte viac priestoru, môžete si na balkón umiestniť aj drevený, či kovový stojan na kvety, v tomto prípade na bylinky. Ak ale nemáte príliš veľa priestoru, skúste si bylinky dať na vonkajšie parapety.

Zasadiť odporúčame hlavne pažítku, bazalku, tymián, rozmarín, či petržlenovú vňať, ale aj mätu priepornú, či medovku lekársku. Vône byliniek vám pomôžu vytvoriť oázu pokoja.

Zdroj obrázka:
Autor:  Isa Long / Shutterstock.com

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre