04192024pia

PR články, komerčné, Levice

5 krokov, vďaka ktorým sa sen o novom domove stane realitou

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Skúsme sa aj v tomto neľahkom období pozrieť do budúcnosti, veď sny sú stále živé a skôr či neskôr sa môžu stať realitou. Pokiaľ ste doteraz bývali niekde v podnájme alebo sa chcete definitívne osamostatniť a odsťahovať sa od rodičov, tak môžete otvoriť otázku svojho nového bývania. Či už túžite po novom byte či dome priamo v Leviciach alebo v okolí, tak je dobré vopred vedieť, čo tento proces zahŕňa. Zameriame sa skôr na technické veci súvisiace so zariaďovaním nového domova, nábytkom či rôznymi doplnkami. 

5 krokov, vďaka ktorým sa sen o novom domove stane realitou
  1. ber nového bytu/domu

Všetko sa samozrejme začína tým, že si zistíte, aké sú na trhu v Leviciach či okolí voľné byty, prípadne rodinné domy. Podľa vašich preferencií si vyselektujete tie, ktoré sa vám pozdávajú a v tých si dohodnete obhliadku. Po obhliadkach si môžete spísať alebo zosumarizovať, ktorý byt či dom sa vám pozdával najviac a oznámite predávajúcemu, že ste sa rozhodli práve pre túto nehnuteľnosť a tú si od neho kúpite.

  1. Hypotéka a kúpna zmluva

Predpokladáme, že na kúpu nehnuteľnosti si vezmete hypotéku. Musíte si teda v banke vybaviť všetky potrebné potvrdenia a počkať, kým vám hypotéku schvália. Zároveň musíte previesť predávajúcemu na účet potrebnú sumu v hotovosti a zároveň s ním podpíšete kúpnu zmluvu, kde je presne definované, kedy sa budete môcť nasťahovať.

  1. Plán

Máme na mysli plán, podľa ktorého si zariadite váš nový domov. Pod zariadením myslíme spotrebiče, nábytok a samozrejme rôzne bytové doplnky. Ak byt kupujete bez zariadenia, tak tomuto bodu by ste mali venovať zvláštnu pozornosť a dôraz. Urobte si vopred plán, prípadne si rovno nakreslite pôdorys bytu a podľa toho potom postupujte najprv pri „virtuálnom“ a potom aj pri reálnom zariaďovaní si nového domova. Vopred si povedzte, aký nábytok chcete, ako ho v byte rozmiestnite a koľko doň investujete. Ruka v ruke s nábytkom idú aj rôzne bytové doplnky. Sami by ste neverili, koľko rôznych doplnkov do svojej domácnosti potrebujete. Pozor, nehovoríme o dekoráciách. Hovoríme o doplnkoch, ktoré sú nevyhnutné pre hladký chod domácnosti a na to, aby vám doma nič nechýbalo.

  1. Bytové doplnky

Samozrejme, že najprv myslíte na veľké spotrebiče, televízor, posteľ, jedálenský stôl či sedaciu súpravu. To je úplne správne. Chceme však podotknúť význam bytových doplnkov a dôvody, prečo by ste na tieto doplnky nemali zabúdať. Sú to napríklad bytové doplnky určené na upratovanie, ďalej rôzne doplnky do obývačky (vankúše, deky, koberce, stojany, vázy, hodiny), doplnky do kuchyne (odkvapkávače, poličky, dózy, odpadkové koše, držiaky), doplnky do kúpeľne, do spálne, predsiene, pracovne či ak máte dom, tak aj ku krbu či doplnky pre domáce zvieratá. Hovoríme o desiatkach doplnkov, ktoré si možno na prvý pohľad ani nevšímate, no začnete si ich všímať vtedy, ak vám začnú chýbať. Pre chod vašej domácnosti sú absolútne nevyhnutné a potrebné, takže aj keď sa o nich toľko nehovorí, sú v podstate rovnako dôležité ako spotrebiče či nábytok. A je oveľa lepšie si ich vybrať vopred než potom na poslednú chvíľu, keď by ste boli v zbytočnom časovom strese.

  1. Stanovte si vopred rozpočet

Je fajn, ak si na celý proces sťahovania do nového domova stanovíte vopred rozpočet. Lepšie budete vedieť, čo a koľko si môžete dovoliť. S tým súvisí aj výber nábytku či bytových doplnkov. Aj v súvislosti s rozpočtom je lepšie si vopred pozrieť tieto veci na internetovom obchode, jednak totiž získate prehľad, koľko čo stojí, viete si to vopred vypočítať a dokonca aj objednať. Veríme, že vám tieto kroky dopomôžu k šťastnému a spokojnému novému bývaniu. A samozrejme nesmieme zabudnúť ani na skutočnosť, že nákupy z internetu sú zväčša pohodlnejšie a často aj lacnejšie.

Zdroj obrázku: fizkes / Shutterstock.com

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre