04192024pia

PR články, komerčné, Levice

Aj naša tlačiareň potrebuje starostlivosť a údržbu. Ako vybrať ten správny toner či náplň?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Aj napriek tomu, že žijeme v digitálnej sfére, kedy si informácie vymieňame elektronickou formou, tlačená podoba však stále zostáva. Veľa informácií je potrebné archivovať alebo uchovávať aj v tlačenej forme. Z toho je jasné, že staré dobré tlačiarne nikdy nevymiznú a s nimi ani náplne. Preto veľakrát stojíme pred otázkou: akú náplň vybrať, podľa čoho vyberať a aké sú medzi nimi rozdiely.

Aj naša tlačiareň potrebuje starostlivosť a údržbu. Ako vybrať ten správny toner či náplň?

Poznajme svoju tlačiareň

Ak chceme, aby nám tlačiareň vydržala čo najdlhší čas, mali by sme jej poskytnúť maximálnu starostlivosť, ktorej súčasťou je aj náhradná náplň či toner. V prvom rade si však musíme ujasniť, aký typ tlačiarne vo firme či doma máme. S atramentovou tlačiarňou sa spája pojem cartridge – atramentová náplň /farba/ a v laserovej tlačiarni vymieňame toner.

Niekedy sa môže stať, že sa nám minie toner alebo farba práve vtedy, keď to najmenej čakáme. Nemusíme však zúfať, pretože každá tlačiareň má svoje označenie - značku, model i výrobné číslo, podľa ktorých ľahko nájdeme požadovanú náplň. Ak máme napríklad atramentovú tlačiareň HP DESKJET IA 3515 tak jednoducho podľa presného modelu tlačiarne si ľahko nájdeme na internete tú správnu náplň, ktorou je hp 650 čierna alebo farebná.

Originálna náplň – záruka kvality

Keď stojíme pred otázkou výberu náplne či toneru do našej tlačiarne, väčšina z nás sa rozhoduje podľa cenovej ponuky. Čo sa týka originality, máme na výber originálne náplne, tonery, alternatívy alebo repasované náplne. Skôr než sa rozhodneme, mali by sme zvážiť aj fakt, ako často a aké množstvo tlačíme. Či potrebujeme mať vyššiu alebo nižšiu kvalitu tlačených dokumentov. To všetko sú faktory, ktoré nás ovplyvňujú pri výbere náplne alebo toneru do tlačiarne.

Ak budeme chcieť na náhradnej náplni či toneri ušetriť, pravdepodobne siahneme po lacnejších alternatívach. V prípade záruky najvyššej kvality sa nám oplatí investovať do originálu. Napríklad, ak potrebujeme farebnú náhradnú náplň hp 304, tak pôjdeme na stránky e-shopov, ktoré ponúkajú originálne tonery do tlačiarní značky HP.

Bolo by možno dobré zvážiť aj to, či chceme kupovať jeden kus alebo napr. balenie. Niekedy sa oplatí kúpiť balenie viacerých kusov, ak je za výhodnú cenu. Nebudeme musieť náplne či tonery kupovať tak často.

Zdroj obrázku: NewFabrika / Shutterstock.com

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre