04252024štv

PR články, komerčné, Levice

Dodatočné zlegalizovanie prístavieb či nadstavieb majiteľovi prinesie zhodnotenie nehnuteľnosti

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 26. februára 2019 - Dodatočné zlegalizovanie prístavieb či nadstavieb majiteľovi prinesie zhodnotenie nehnuteľnosti. Ako informuje portál legalizaciastavieb.sk, legalizovať stavby je potrebné okamžite, pretože stavebné konanie obnáša vyjadrenie množstva inštitúcií. Podľa neho tieto trvajú väčšinou dlhšie.

Dodatočné zlegalizovanie prístavieb či nadstavieb majiteľovi prinesie zhodnotenie nehnuteľnosti

 

Podľa informácii portálu ide najmä o prístavby alebo nadstavby rodinných domov, letné kuchyne, garáže, sklady, altánky, do zeme zapustené bazény. Rovnako je potrebné vykonať legalizáciu aj už zbúraných nehnuteľností, ktoré figurujú v katastri ako jestvujúce. Takýto úkon prinesie majiteľovi úsporu na dani za nehnuteľnosť.

Trvanie procesu legalizácie stavby je veľmi individuálne. Závisí od zložitosti jednotlivého konania, od druhu nehnuteľnosti a dotknutých okolitých nehnuteľností. Takzvanými „čiernymi stavbami“ mestá a obce prichádzajú o príjem dane z nehnuteľnosti. S využitím dostupného programového vybavenia a všetkých informačných prostriedkov bude stavebný úrad preverovať celé katastrálne územie mesta a na základe obhliadky identifikovať jednotlivé prípady. Následne sa budú vyzývať vlastníci na ich legalizáciu. Takto zistenému vlastníkovi tým hrozí automaticky pokuta od stavebného úradu.

Čo všetko je potrebné na začatie procesu legalizácie stavby, závisí od druhu stavby. Aby boli pracovníci portálu legalizaciastavieb.sk pri konaní nápomocní, musia vedieť základné údaje, ako je list vlastníctva či číslo parcely. Vždy je potrebné osobné stretnutie, prípadná obhliadka, prípadne zameranie stavby.

Posledný termín na dodatočnú legalizáciu drobných stavieb by mal uplynúť v roku 2020. Práve v tomto roku sa predpokladá najväčší dopyt po týchto službách, čo spôsobí nárast cien za túto službu.

Problémy nastávajú pri dedičských konaniach, alebo pri predaji nehnuteľnosti. Letná kuchyňa, garáž, alebo iná stavba, ktorá nie je v súlade s legislatívou a nie je zakreslená v katastrálnej mape, má nulovú hodnotu v znaleckom posudku. Je to nevýhoda pre jestvujúceho vlastníka ako aj nového budúceho majiteľa. Tomu banka neposkytne hypotekárny úver na celú nehnuteľnosť.

Prečo je výhodné, obrátiť sa práve na odborníka v oblasti legalizácie stavby? Čas je najcennejšia komodita. Ak chcete stavbu zlegalizovať bez starostí, nechajte tento náročný a zdĺhavý proces na nás. Vďaka našim skúsenostiam a tímu odborníkov a znalosti legislatívy vieme presne, čo robiť pri tomto procese.

Okrem tohto Legalizaciastavieb.sk poskytuje aj zastupovanie v stavebnom konaní pri nových stavbách.

Kontakt:
Tel.: 0905 344 775
e-mail:
web: http://www.legalizaciastavieb.sk/

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre