04232024uto

PR články, komerčné, Levice

Dokonalá kvalita pre vaše motory a stroje

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Pre spoľahlivý chod automobilov a iných motorom poháňaných strojov je dôležitá kvalita jednotlivých komponentov. Pre niektoré z nich je dôležitá aj pravidelná údržba. Pozrime sa na dve dôležité súčiastky.

Prečo vaše auto potrebuje DPF filter

DPF filter je zariadenie pre filtrovanie pevných častíc výfukových plynov. Používa sa v dieselových motoroch. DPF filter zaistí 80 – 100 % účinnosť filtrovania. Používanie DPF filtrov je potrebné kvôli vysokej produkcii karcinogénnych prachových častíc dieselovými motormi.

Povolené limity škodlivín v exhalátoch motorových vozidiel stanovuje Emisná norma Euro. Je to záväzná norma Európskej únie pre benzínové aj dieselové vozidlá. Stanovuje normy oxidu uhoľnatého, uhličitého a siričitého. Ale tiež normy olova, sadzí, oxidu dusíka a uhľovodíkov.

Regenerácia DPF filtra

DPF filter je keramické teleso s množstvom kanálikov. Prachové častice sa zachytávajú v dutinách filtra. Kanáliky a dutina filtra sa po čase používania zanesú. Vaše auto tak neprejde emisnou kontrolou. Môžete tiež pozorovať jeho slabší výkon.

Niektoré DPF filtre je potrebné po zanesení vymeniť. Iné modely umožňujú vykonať ich regeneráciu. Bez včasnej regenerácie DPF filtra by mohlo prísť k poškodeniu motora. DPF filter sa regeneruje pri vysokej teplote — minimálne 500°C. Po odborne vykonanej regenerácii sa usadeniny z filtra odstránia a môžete ho znovu používať.

Závitovkové prevodovky

Prevodovky slúžia na využitie výkonu pohonu stroja. Závitovkové prevodovky sa používajú, ak sa osi hriadeľov križujú v uhle 90°. Umožňujú na malom priestore využiť veľké prevodové pomery. Prevodový pomer zväčšíte spojením dvoch závitovkových prevodoviek.

Oceníte ich všade, kde potrebujete docieliť napríklad rýchle točenie. Závitovkové prevodovky sa vyrábajú modernou technológiou a z kvalitných materiálov. Môžete sa spoľahnúť na ich dlhú životnosť. Spoľahlivé fungovanie prevodovky zabezpečí bezporuchový chod vašich strojov. Závitovkové prevodovky  si môžete objednať bez motora alebo s motorom.

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre