04232024uto

PR články, komerčné, Levice

Rozšíriť vzdelanie si môžete aj zadarmo. Obľúbené sú kurzy účtovníctva

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Štát už 3 roky prispieva ľuďom bez práce na rekvalifikačné kurzy, no zamestnaní si pri túžbe zmeniť prácu neváhajú kurzy hradiť aj sami.

Rozšíriť vzdelanie si môžete aj zadarmo. Obľúbené sú kurzy účtovníctva

Využite pomoc štátu

Ľudí po štyridsiatke často trápi strach zo straty práce, pretože firmy uprednostňujú mladých ľudí s inými kvalifikáciami. Trh práce sa neustále vyvíja a profesie, ktoré boli žiadané v minulosti sú dnes v ponuke zamestnaní menej dostupné. Namiesto toho vystupujú do popredia iné odvetvia, ktoré hlásia nedostatok pracovníkov. Otvárajú sa tak príležitosti nájsť si novú alebo zmeniť starú prácu.

Jedným zo spôsobov, ako sa chytiť novej šance, je rekvalifikácia. Vďaka nej môžete úplne zmeniť svoje doterajšie pracovné zameranie a nezaplatíte ani euro. Štát už od roku 2014 ponúka nezamestnaným, ktorí sú evidovaní na Úrade práce možnosť absolvovať rekvalifikačný kurz cez program RE-PAS. Po predložení požadovaných dokladov vám jeho výšku v plnej sume uhradí.

Rozšíriť vzdelanie si môžete aj zadarmo. Obľúbené sú kurzy účtovníctva

Podľa štatistík Ústredia práce bolo v rokoch 2015 - 2016 rekvalifikovaných viac ako 31 000 ľudí, z ktorých si 49 % našlo prácu do 6 mesiacov.

Účtovníctvo sa teší veľkej obľube

Medzi najobľúbenejšie patria kurzy s technickým zameraním, ako napríklad zváranie, obsluha vysokozdvižných vozíkov alebo odborné kurzy, kde vyhráva účtovníctvo.

Ako hovorí Ing. Nela Smandrová, riaditeľka vzdelávacej agentúry Jaspis, popularita kurzov účtovníctva rastie z roka na rok, no nielen vďaka rekvalifikačnému programu RE-PAS. “Väčšinu našich klientov tvoria ľudia, ktorí sú zamestnaní, no premýšľajú o zmene práce. Vďaka kurzom sa zvyšuje ich kvalifikácia a konkurencieschopnosť na trhu.” Vzdelávacie agentúry sa prispôsobili trendu a kurzy ponúkajú v dennej forme, vo večerných hodinách po pracovnej dobe, ale aj cez víkendy.

Rozšíriť vzdelanie si môžete aj zadarmo. Obľúbené sú kurzy účtovníctva

Či už vďaka programu RE-PAS, alebo z vlastnej iniciatívy, kurz účtovníctva hodnotia absolventi ako možnosť zmeniť pracovné zameranie na odbor, ktorý im dáva veľký potenciál rozvoja. Šikovných účtovníkov potrebujú malé i veľké firmy, otvárajú sa tak možnosti špecializácie na konkrétny druh účtovníctva. “Rozhodne najviac absolventov máme z kurzu podvojného účtovníctva. Prichádzajú k nám aj začiatočníci, ktorí s účtovníctvom skúsenosti nemali,” dodáva Ing. Smandrová.

Niektorí absolventi prichádzajú na kurz s ambíciou vlastného podnikania. To je aj prípad Jany z Levíc, ktorá predtým obsluhovala výrobnú linku. “Bohužiaľ som sa dostala do skupiny ľudí, ktorých pred koncom minulého roka zasiahla vlna prepúšťania v našej firme. Za posledných 5 rokov sa mi podobná situácia stala už druhýkrát a žiť v neustálom strese z hľadania zamestnania ma už nebavilo. Bolo to asi šťastie v nešťastí, no podarilo sa mi celkom rýchlo s Úradom práce vybaviť účtovnícky rekvalifikačný kurz.” Ako Jana dodáva, kurz dokončila v čase podávania daňových priznaní, ktoré sa stali prvou skúškou a otvorili jej dvere k ďalším klientom.

Na štúdium nie je neskoro v žiadnom veku, predovšetkým, keď si vďaka novým znalostiam môžete nájsť novú alebo lepšiu prácu. Investícia do seba sa vždy vyplatí, najmä keď pomocnú ruku podáva aj štát.

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre