04252024štv

PR články, komerčné, Levice

Zisťovali sme: Oplatí sa drahé auto zabezpečiť, alebo stačí poistiť?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

So stupňujúcou sa kriminalitou sa zvyšujú aj počty krádeží vozidiel ako nám potvrdili aj príslušné orgány činné v trestnom konaní.

Zisťovali sme: Oplatí sa drahé auto zabezpečiť, alebo stačí poistiť?

Téma krádeží vozidiel je stále aktuálna ,aj keď sa o nej verejne až tak nehovorí. Z osobnej skúsenosti vieme, že prísť na parkovisko kde sme si auto večer zaparkovali a ráno tam už nebolo, je veľmi nepríjemný pocit. Takúto nepríjemnú skúsenosť zažívajú desiatky Slovákov každý deň.

Krádež auta je veľmi nepríjemná vec a motoristov nemilo prekvapí vždy v tej najnevhodnejšej chvíli.

Opýtali sme sa špecialistu na zabezpečenie vozidiel na Slovensku na jeho odborný názor:

Zisťovali sme: Oplatí sa drahé auto zabezpečiť, alebo stačí poistiť?

Krádeží áut na Slovensku neubúda, skôr naopak. To, že sa o nej každý deň nehovorí v médiách neznamená, že sa kradnúť prestalo. Každý deň je to viac ako 10 vozidiel.

Má majiteľ nového alebo drahšieho auta zvoliť drahšiu poistku, kvalitné zabezpečenie, alebo radšej oboje?

Treba si uvedomiť, že žiadny druh poistenia neochráni auto proti krádeži. Keď ku krádeži dôjde, nastáva pre majiteľa neľahké obdobie vyšetrovania na polícii a následne na poisťovni. Tento proces trvá spravidla od pol roka až do jedného roka. Stále ste však bez auta a bez peňazí. Auto si musíte požičiavať od známych, z požičovne a stále musíte byť na niekoho odkázaný. Je to určite nepríjemné a hlavne maximálne nekomfortné. Keďže pracujem v oblasti zabezpečenia už takmer 20 rokov, vždy jednoznačne vyhlasujem, že je lepšie keď Vám auto vôbec nekradnú. Poistenie vozidla odporúčam riešiť primárne voči havárii alebo iným poškodeniam.

Zisťovali sme: Oplatí sa drahé auto zabezpečiť, alebo stačí poistiť?

Ako je to pri drahých alebo luxusných vozidlách?

Situácia je úplne identická. Pri kúpe takéhoto auta poisťovňa vyžaduje druhé alebo tretie zabezpečenie. Poznáme poistenia s plným plnením, avšak vozidlo pri takomto poistení nie je stále chránené proti krádeži a majiteľa by čakalo to isté, čo som povedal pred chvíľou. My konkrétne sa vždy staráme o to, aby sme auto nemuseli hľadať keď sa ukradne, ale aby sa neukradlo. Zabezpečujeme pravidelne vozidlá v hodnote od 20.000 € až po 200.000 €.

Zisťovali sme: Oplatí sa drahé auto zabezpečiť, alebo stačí poistiť?

Aké zabezpečenie by ste odporúčali?

Je na každom čo si vyberie a do akej miery si chce ochrániť vlastný majetok. Z vlastnej skúsenosti odporúčam výlučne systémy, ktoré nevysielajú a neprijímajú žiadny signál, či frekvenciu. My sami sme vývojárom takého typu zabezpečenia, ktoré sa za viac ako 16 rokov nepodarilo nikomu prekonať. Je to náš Česko Slovenský patent a výrobok, na ktorý sme hrdí. Je na každom jednom čo si zvolí, chcel by som len podotknúť, že zabezpečenie nie je v tejto dobe doplnok, ale potreba. Zabezpečenie len jednej časti vo vozidle už nestačí.

Krátku reportáž o pasívnom spôsobe zabezpečenia si môžete pozrieť v nasledujúcom videu od renomovaného motoristického novinára Rastislava Chválu

Pokiaľ Vás zaujal tento unikátny Slovenský spôsob zabezpečenia vozidla proti krádeži, viac informácií si môžete pozrieť na stránke www.autoalarm-vamos.sk.

zdroj a fotografie: Autoalarm Vamos

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre