04242024str

Záhadná smrť dôchodkyne vyriešená - zabil ju jej spolubývajúci

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Záhadná smrť dôchodkyňe vyriešená - zabil ju jej spolubývajúciLEVICE 1. marca 2012 - Včera 29.2.2012 sme Vás informovali o záhadnej smrti dôchodkyne v levickom paneláku. Dnes 1.3.2012 však už polícia pozná páchateľa tohto ohavného činu.

Levický vyšetrovateľ obvinil zo zločinu zabitia 20 ročného muža z okresu Veľký Krtíš.

Ku skutku došlo v utorok 28. februára okolo 18.00 hodiny v Leviciach, po tom, ako sa 76-ročná dôchodkyňa vrátila domov.

Babička žila v byte so svojou 49-ročnou príbuznou a jej 20-ročným priateľom. Starenka bola v ten deň, krátko predtým, ako prišla domov na polícii. Tu rozpovedala svoj príbeh o tom, že jej príbuzní doma ubližujú a posielajú ju na ulicu žobrať. Službukonajúci policajt jej preto navrhol, aby podala trestné oznámenie, nakoľko vzniklo podozrenie, že ide o trestný čin, čo aj urobila. Stará pani ani len netušila, že keď príde domov, zažije doslova peklo. Po jej návrate totiž 20 ročný Pavol zrejme nadobudol podozrenie, že ho bola na polícii udať a preto na ňu fyzicky zaútočil. Mladík z nej však priznanie o tom, kde bola, doslova vymlátil. Svojim neľudským zaobchádzaním jej spôsobil smrteľné zranenia. Aj napriek tomu, že príbuzná privolala záchranku, poškodenú sa nepodarilo zachrániť. Telo nebohej bolo prevezené na pitvu, ktorej výsledky potvrdili, že zomrela násilnou smrťou.

Polícia vždy po prijatí oznámenia preveruje skutočnosť, či sa zakladá na pravde. Z podaného oznámenia a zo získaných informácii však nebolo v tom čase jednoznačné o aký trestný čin ide. V tomto prípade od podania oznámenia do spáchania skutku neprešla ani hodina. Práve v tomto čase polícia získavala operatíve informácie a poznatky, čo je štandardný postup.

Obvinený Pavol sa ku skutku priznal. Vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby.

Prečítajte si tiež článok "Záhadná smrť dôchodkyne".

zdroj: KR PZ Nitra

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre