04252024štv

Dôchodcu z Novévo Tekova okradli o 800,-€

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Dôchodcu z Novévo Tekova okradli o 800,-€NOVÝ TEKOV 14. novembra 2014 - Ku krádeži finančnej hotovosti došlo vo štvrtok 13. novembra v obci Nový Tekov. 87 ročného dôchodcu popoludní navštívil v jeho dome neznámy muž, ktorý mu tvrdil, že ho poslal jeho syn. Od pána Jána si prišiel požičať 100,-€. Ten ho ochotne pozval dnu a z peňaženky mu dal požadovanú sumu. Peňaženku si vložil do vrecka a išiel odprevadiť návštevníka. Zrejme keď vyšli von, neznámy páchateľ využil jeho nepozornosť a peňaženku mu z vrecka odcudzil. Poškodený tak prišiel o svojich 800,-€.

Polícia po páchateľovi pátra. Vo veci bolo začaté trestné stíhanie pre prečin krádeže. Polícia neustále upozorňuje občanov, aby si do svojich príbytkov nevpúšťali cudzích ľudí. Najmä seniori sa najčastejšie stávajú obeťami zlodejov. Práve títo občania sú najohrozenejší a ich bezbrannosť využívajú podvodníci. Používajú stále nové metódy, ako dôchodcov oklamať. Predstavujú sa ako pracovníci rôznych inštitúcii, plynárni, elektrárni, vodárni, sociálni pracovníci. Taktiež prídu s darčekom, ktorý im posiela prezident. Okrem toho sa predstavujú ako známi ich detí, ktoré si nemôžu prísť po dohodnuté peniaze.

Takéto konanie je protiprávne a v prípade akéhokoľvek podozrenia môžu občania zavolať na číslo 158. Jeden krátky a bezplatný telefonát na políciu môže prekaziť podvodníkovi a zlodejovi jeho plány a vám zachrániť peniaze.
zdroj: KR PZ Nitra

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre