04252024štv

Finančný a osobnostný rozvoj

Dôležité termíny, ktoré je potrebné stihnúť

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dôležité termíny, ktoré je potrebné stihnúť

Dozneli novoročné oslavy, doštrngali  prípitky so želaniami všetkého dobrého. Niektorí z nás si dali nejaké to novoročné predsavzatie. Začal sa každodenný pracovný ruch a aj akýsi stereotyp.

Preto pripomínam niekoľko dôležitých dátumov a zmien, ktoré už pomaly klopú na dvere.

Tí šťastnejší z nás, ktorí si v roku 2012 splnili svoj sen o novom bývaní, majú určité povinnosti. Povinnosťou je do 31.1.2013 podať daňové priznanie na daň z nehnuteľností na miestne príslušnom mestskom alebo obecnom úrade.


Vedenie rodinného účtovníctva

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Vedenie rodinného účtovníctvaV predchádzajúcom článku som spomínala, že je potrebné viesť príjmy a výdavky. Poďme sa pozrieť ako na to.

Rozdeľte si príjmy do viacerých kategórií: napr. výplata manžel, výplata manželka, odmeny, rodinné prídavky, materská, rodičovský príjem, brigády, dohody, preplatky za elektrinu, plyn, ročné zúčtovanie daní, finančné dary pre deti od starých rodičov a pod.

Ako si do konca januára 2013 vylepšiť svoju finančnú situáciu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Ako si do konca januára 2013 vylepšiť svoju finančnú situáciuPeniaze, peňeži, peníze, money alebo prachy. Všetci o nich snívame a chceme ich mať viac, ako ich máme teraz. Finančný trh nám do konca januára 2013 ponúka niekoľko možností, ako zvýšiť svoj kapitál, alebo upraviť a vylepšiť svoje portfólio (to je to, čo máme všetci, ale nikto nevie, čo to je :) ).

Ako zmeniť svoj život - sila príťažlivosti

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Ako zmeniť svoj život - sila príťažlivostiČo je to sila príťažlivosti? Ako ju začnem aplikovať? Ako zmením svoj život k lepšiemu? To všetko si dnes povieme v tomto článku

Keď chceme byť úspešný, našou úlohou je dostať všetky negatívne myšlienky z hlavy. Hlavným cieľom je držať sa myšlienok – myšlienok na to, po čom túžite a uplatníte zákon príťažlivosti. Skúste nachvíľu zmeniť filozofiu a prejsť na tú moju – to, nad čím budete neustále uvažovať sa vám aj naplní alebo ako by povedal Bob Proctor, keď to vidíte v myšlienkach raz to budete vidieť aj vo svojich rukách.

Účtovníctvo a rodinné účtovníctvo

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Účtovníctvo a rodinné účtovníctvoNa Slovensku máme okolo 400 000 živnostníkov, stretneme sa s nimi takmer v každej druhej rodine. Akokoľvek by sme sa tomu chceli vyhnúť, stále častejšie sa stretávame s pojmami ako sú: účtovníctvo, daňové priznanie, ročné zúčtovanie, vymeriavací základ, odvody,  ... atď.

Živnostníci alebo podnikatelia, ktorí sú konateľmi malých s.r.o. sa musia spoľahnúť buď na seba, v lepšom prípade zveria svoje povinnosti účtovníkovi alebo daňovému poradcovi.


Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre