04242024str

Levice - avíza a pozvánky, oznamy o akciách a podujatiach

Vinári zo združenia terroir Tekov opäť predstavia to najlepšie zo svojej úrody

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 26. apríla 2019 - Už piaty rok po sebe si všetci gurmáni a milovníci vína nielen z Tekovského regiónu, ale z celého Slovenska prídu na svoje. Levický hrad otvorí svoje brány pre širokú verejnosť už v sobotu 11.mája 2019, kedy sa jeho nádvorie zaplní viac ako 100 vzorkami vín z regiónu Tekov.

Vinári zo združenia terroir Tekov opäť predstavia to najlepšie zo svojej úrody

Okrem toho tu nebude chýbať hudba, vôňa čerstvo praženej kávy a osviežujúcich domácich limonád od baristu Jakuba Ševčíka. Slovenských labužníkov poteší Petra Števková, propagátorka jedla ako umenia, ktorá pripraví tradičné jedlo starých mám typické pre náš región - keltíš. Tešiť sa ale môžete aj na hviezdy slovenskej gastronómie. Prídu Michal Konrád a Michaela Thiry, ktorí predvedú svoje kulinárske umenie za asistencie čerstvých regionálnych surovín.

Okrem vašich chuťových buniek však organizátori potešia aj tú časť návštevníkov, ktorá bude mať okrem jedla a výborného pitia chuť sa aj niečo nové dozvedieť. Geológ prof. Pavel Uher tu vo svojej prednáške porozpráva o vplyve sopečného podložia na víno.

Spolu s Petrom Plevom návštevníci budú môcť načrieť aj do histórie - počas celého popoludnia tu budú mať možnosť absolvovať aj prehliadku hradu.

Vstupenky na akciu si je možné za 24 € zakúpiť v Rotunde na Levickom hrade.

Každý účastník si odnesie degustačný pohár a poukážky v hodnote 15 € (z toho dve poukážky na nákup vína a jednu poukážku na nákup jedla).

Na všetkých sa organizátori tešia v sobotu 11.mája 2019 od 14:00 hod. na nádvorí Tekovského múzea a Levického hradu na ulici Sv. Michala 2431/40 v Leviciach.

Pri dobrom víne, jedle, nápojoch a hudbe sa budeme baviť, degustovať, diskutovať a porovnávať do 22:00 hod.

Viac informácií nájdete na stránke www.terroirtekov.sk alebo na facebooku https://www.facebook.com/terroirtekov/

zdroj: Terroir Tekov

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre