04202024sob

Levičania poľahky zdolali extraligovú Žilinu + fotografie a rozhovory

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 5. októbra 2013 - Levickí futsalisti nastúpili v piatok 4.10.2013 na 2. kolo Extraligy proti mužstvu ŠK Makroteam Žilina. Levičania, ktorí v 1. kole síce prehrali v Nových Zámkoch 2:7, no tento zápas sa napokon prekvapujúco z dôvodu nefigurácie hráča domácich Turana na súpiske Tupperware v prospech Levíc 0:5 a táto správa zatiaľ platí, nastúpili na zápas v úlohe favorita.

Levičania poľahky zdolali extraligovú Žilinu + fotografie a rozhovory

Hostia nastúpili do zápasu v podstatne omladenom kolektíve. Levičania od začiatku dominovali a do súpera sa poriadne "zahryzli", veď po polčase bolo jednoznačné skóre v prospech Levíc 4:0! Do druhého polčasu sa hostia snažili zápas zdramatizovať a hneď od začiatku druhej polovice zápasu hrali vabank - power play. Diváci teda museli byť s kvalitným futsalom spokojní, pretože boli svedkami mnohých zaujímavých streleckých a obranných zákrokov a svižnej hry. Mimochodom, návštevnosť tohto zápasu bola najvyššia spomedzi všetkých zápasov 2. kola Extraligy! Hra na vabank sa v 2. polčase Žilinčanom zčasti aj vyplatila, keď napokon dokázali streliť 4 góly, no pozorná obrana Levíc a skvelá gólová potencia domácich zabezpečila prvé extraligové domáce víťazstvo 7:4.

Levičania poľahky zdolali extraligovú Žilinu + fotografie a rozhovory

Jazyková škola Chantal Levice Kvalitné výživové doplnky značky FITapak na chudnutie, ktoré sú vyrobené na Slovensku.
Najbližší zápas sa mal hrať 11.10.2013 v Prešove, no z dôvodu, že športová hala v Prešove nebude voľná, zápas sa prekladá na november, tým pádom majú Levičania tento týždeň voľno. Zápas voľna levickí futsalisti využijú na prípravu a tréningy. Počas levického jarmoku dňa 18.10.2013 sa v levickej športovej hale hrať nebude z dôvodu koncertu skupiny Horkýže Slíže a tak sa Futsal Team Levice predstaví v Nitre proti miestnemu mužstvu MFsK.

Futsal Team Levice - ŠK Makroteam Žilina 7:4 (4:0)

Góly LV: Švec 3, Zorád, Budovec, J. Mališ, Birdáč
Pred 500 divákmi rozhodovali: P. Budáč ml., Polomský.

Pozápasové rozhovory:

Zsolt Diószegi, manažér klubu: "Potrebovali sme potvrdiť body, ktoré sme získali kontumáciou v Nových Zámkoch, no my chceme vyhrávať aj na ihriskách súperov. Našim dnešným cieľom bolo na domácej pôde úspešne vstúpiť do novej sezóny a dnešný zápas vyhrať. Tréner upozornil mužstvo, že hostia budú mať mladých, šikovných a pohyblivých hráčov, čo sa musí odzrkadliť aj na hre. Snažili sme sa dodržiavať našu hru a nenechať sa prekvapiť. Je vidieť rozdiely medzi zohratosťou jednotlivých našich "štvoriek". Naša prvá štvorka je silnejšia a skúsenejšia ako druhá. Keď bola naša druhá štvorka na palubovke, Žilina Levičania poľahky zdolali extraligovú Žilinu + fotografie a rozhovorysa dostávala do väčších príležitostí. Z nepozorností tam vznikli šance, ktoré ohrozovali brankára Molnára. Hostia síce dali góly, napriek tomu, že chlapci troška vypustili, boli od trénera upozorňovaní, aby sa na zápas sústredili a dohrali zápas až do konca. Za dnešný výkon by som chcel pochváliť celý kolektív, dobre zahrala obrana, Egon Zorád, u Gaba Šveca sa mi dnes páčilo, aký mal ťah na bránu."
Čo sa týka rozdielov medzi Openligou a Extraligou, musím povedať, že sme mali našu divíziu v Openlige veľmi silnú a zápasy v nej boli veľmi vyrovnané. Môj názor je, že mužstvá z Openligy by boli schopné umiestniť sa v strede extraligovej tabuľky. Podľa mňa tam až také veľké rozdiely nie sú. Samozrejme Slovmatic a Pinerola Bratislava tvoria inú kategóriu. Je to najmä otázka peňazí.

Pavol Gabaš, hráč Futsal Team Levice: "Myslím si, že sme dnes vyhrali zaslúžene. To, čo sme od Žiliny očakávali, to aj dokázali, ja osobne som však nečakal, že prídu v takom mladom zložení. Boli celkom pohyblivý, ale kvalita štandardiek a celkovo nacvičených vecí bola na našej strane a z toho sme aj skórovali. V druhom polčase hostia hrali vabank - power play, z ktorého dali aj nejaké góly, my sme však celkom dobre bránili. Druhý polčas bol taký špecifický, keď sa prakticky už nehralo štyria na štyroch, ale pre ľudí to bolo určite zaujímavejšie. Žilina je známa tým, že hru power play nacvičujú a hrajú dosť často, no nečakal som, že takúto hru začnú hneď od začiatku druhého polčasu, to ma dosť prekvapilo. Po polčase sme si povedali, že ako to býva zvykom, ak súper dá jeden-dva góly, môže sa do zápasu chytiť a zápas sa môže zvrtnúť, takže sme si dávali pozor na to, aby takáto situácia nenastala. V podstate sa nám to aj podarilo, síce pár krát skórovali, no stále sme dokázali skórovať aj my a udržiavať náskok. Chcel by som spomenúť, že konečne naša druhá štvorka dala zo signálu gól, pretože na tréningoch na tom pracujeme, aby aj oni dokázali využívať takéto situácie. Konečne sa im to podarilo, takže o to väčšia radosť."
Najbližšie budeme hrať až 18.10.2013 v Nitre. Na tento zápas sa poriadne pripravíme, aby sme doniesli nejaké body. Keďže kontumácia z Nových Zámkov vyzerá, že bude platná, zatiaľ máme plný počet bodov.

Dušan Dobšovič, tréner ŠK Makroteam Žilina: "Dnešný zápas bol jednoznačnou záležitosťou domácich. Boli o tri triedy lepší, behavejší, chceli hrať a bojovať. My sme prvý polčas odflákli, nehýbali sme sa a po 15.-tich minútach bolo rozhodnuté. Do Levíc sme prišli veľmi oslabení. Chýbali nám traja hráči základnej zostavy a to sa dnej aj prejavilo. Do zápasu sme išli s obavami. Do druhého polčasu so skóre 0:4 sme išli s cieľom zariskovať, povedali sme si, že buď to skončí výsledkom 1:4, 4:4, alebo dostaneme 0:10. Nemali sme čo riešiť, aj v power play sme spravili veľa chýb, málo sme strieľali. 4:7 je pre nás celkom prijateľný výsledok."

Aktuálna tabuľka:
1. Slov-Matic FOFO 6
2. Futsal Team Levice 6
3. sTC Púchov 4
4. ŠK Maktoteam Žilina 3
5. Across Pinerola 3
6. FTVŠ UK Bratislava 3
7. MFsK Nitra 1
8. FK Slovanet Prešov 0
9. Čekan Mekenroff 1897 0
10. MFK Tupperware Nové Zámky 0

Najbližší zápas:
4. kolo, 18.10.2013 o 20:00 hod., MFsK Nitra - Futsal Team Levice

Zo zápasu sme pripravili aj fotoreportáž. Všetky naše fotografie zo zápasu 2. kola futsalovej Extraligy Futsal Team Levice - ŠK Makroteam Žilina zo dňa 4.10.2013 nájdete vo fotogalérii TU.

zdroj a fotografie: www.leviceonline.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre