04202024sob

Vstup do extraligy levickým futsalistom nevyšiel

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

NOVÉ ZÁMKY / LEVICE 30. septembra 2013 - Piatok 27. septembra 2013 bol dňom, kedy sa prepisovala história levického futsalu. Práve v tento deň nastúpili levickí futsalisti na svoj prvý extraligový zápas a to s veľmi zaujímavým nádychom - derby. Levičania totiž cestovali do neďalekých Nových Zámkov, aby si zmerali sily s miestnym mužstvom MFK Tupperware. Zápas mal svoj náboj a futsalisti sa snažili zo seba vydať maximum, o čom svedčilo aj množstvo strelených gólov - deväť a mnoho nastrelených tyčiek. Napokon sa z víťazstva v úvodnom kole tešili domáci Novozámčania.

futsal team levice - mfk tupperware nove zamky 912013 20130109 1606581193

MFK Tupperware Nové Zámky - Futsal Team Levice 7:2 (2:0)

góly: Dudáš 3, Hajko, Čambal, Volentier, Oršolík - Zorád, Švec
ž.k.: Šeben, Oršolík - Gabaš, Švec
rozhodovali: P.Budáč str.,.M.Budáč
počet.divákov: 80
         
Zostava MFK Tupperware Nové Zámky: Šeben, Sládeček - Dudáš (C), Hajko, Glofak, Kender, Krivočenko, Gašparík, Čambal, Volentier, Turan, Oršolík.
tréner: Martin Čambal

Zostava Futsal Team Levice: Molnár (C), Bielik - Gabaš, Budovec, Zorád, Švec, Rakica, Graus, Adami, J. Mališ, M. Mališ, Birdáč.
tréner: Jozef Duhony

Jazyková škola Chantal Levice Kvalitné výživové doplnky značky FITapak na chudnutie, ktoré sú vyrobené na Slovensku.

Pozápasové rozhovory:

Egon Zorád, autor prvého gólu LV: "Na prvý zápas sezóny sme sa všetci tešili, mňa osobne velmi teší, že sa tento krásny šport v extraligovej podobe vrátil do levickej haly. Sezónu sme začali u tradične veľkého rivala už z minulosti v Nových Zamkoch. My, čo sme už čosi v extralige odohrali, sme sa s chlapcami s NZ poznali a vedeli sme, že si na ihrisku nič nedarujeme, samozrejme mimo palubovky sme kamaráti. Zápas začal svižne a dovolím si povedať, že sme si prvé šance vypracovali my. Mám pocit, že aj prejav nášho mužstva bol viac futsalový počas celého stretnutia. Bohužiaľ, ako to niekedy v športe chodí, inkasovali sme paradoxne prví. Snažili sme sa vrátiť do hry a inkasovali znovu. Po tomto góle sme vyvíjali obrovské úsilie, ktoré však skončilo dvoma žrďami v priebehu 20 sekúnd v poslednej minúte prvého polčasu stretnutia. Do druhého polčasu nás tréner este viac naladil do zápasu a začali sme tlačiť súpera. opäť sme dva krát nastrelili konštrukciu brány, no nedáš a dostaneš sa potvrdilo znovu. Tento gól nás ale ešte nezlomil, keďže sme korigovali zakrátko na 3:1. V našom tlaku sme pokračovali a opäť sme dva krát trafili len žŕďku. Následne sme opäť nešťastne inkasovali a zrejme tento gól bol rozhodujúcim momentom. Hra sa dosť znervóznila a pritvrdila, z čoho premenili 10m kopy. Naša powerplay a góly, ktoré stavajú tento zápas do podoby skóre, však nezodpovedajú priebehu stretnutia. Verím, že nás tento zápas nakopne ešte viac a budúci týžden si pripíšeme prvé tri body do extraligovej tabuľky."
Vstup do extraligy levickým futsalistom nevyšiel
Gabriel Švec, autor druhého Lv gólu: "Zápas bol od začiatku veľmi tvrdý a bolo vidieť, že je to prvé kolo. Obe mužstvá sa snažili streliť prvý gól a hru následne upokojiť. Podarilo sa to domácim, my sme doplácali na nevyužité šance. V zápase sme nastrelili až 8x konštrukciu brány a to hovorí za všetko. Aj napriek prehre sme v tomto smere boli futsalovejší ako domáci. Doma sa pokúsime vyhrať a zapísať si prvé tri body."

Zsolt Diószegi, manažér klubu: "Tažko sa mi hľadajú slová po takejto prehre. Výsledok je krutejší, ako bolo dianie na ihrisku. Zápas začal nervózne, ale postupne sme sa dostali do našej hry a boli sme viac ako vyrovnaným súperom. Mužstvá sa snažili o prvý gól a na nešťastie sme to boli my, ktorí sme inkasovali ako prví. O pár minút na to sme dostali domácich pod tlak, ale boli to len tyčky, ktoré sme z toho dokázali vyťažiť. Naopak, súperovi sme umožnili skórovať po druhý krát, keď chybu v obrane využil Hajko. Zlomový bol moment, keď sa Švec po peknej akcii dostal do vyloženej šance sám zoči voči brankárovi Šebenovi, ktorý ho nedovolene fauloval a uvidel zato od neistého rozhodcu "len" žltú kartu. Spravíme podobný zákrok my a som si istý, že by náš hráč rovno išiel pod sprchy...
Polčas skončil 2:0. Počas prestávky sme boli kludní a tréner Duhony prízvukoval, že hráme dobre a keď budeme hrať to, na čom sme sa dohodli, tak si odtiaľto určite aspoň jeden bod zoberieme. Chlapci odhodlane nastúpili na druhý polčas. Žiaľ, darmo sme sa snažili skórovať, jednoducho naše šance skončili na konštrukcií brány. Dokopy sme ho trafili až 8x, čo sa nestáva ani v hádzanej!
Domáci si neraz vydýchli po našich akciách. Všetko, čoho sa zmohli, boli iba pozbierané lopty, z ktorých vyrážali do nebezpečných protiútokov. Futsalového umenia ukázali málo. Za stavu 3:0 sme strelili náš prvý gól po vypracovanej akcií, keď Zorád prestrelil Šebena. Mohli sme pridať ďalšie góly, ale nedarilo sa nám v koncovke. Súper však strelil gól aj z nemožného. Za stavu 4:1 Švec znižoval na rozdiel dvoch gólov a stále bolo do konca zápasu cez 12 minút.
Čambalova strela z diaľky skončila v sieti a stav sa zmenil na 5:2. Tento gól vyhnal Molnára z brány, ktorého nahradil Bielik. V tomto štádiu zápasu už bola viditeľná nervozita na našich hráčoch a to zrejme bolo rozhodujúce. Ďalšie góly padli z 10m kopov. Nedokázali sme korigovať výsledok ani z hry bez brankára, ani zo štandardných situacii, čo je našou veľkou zbraňou. Dá sa prehrať zápas, keď má mužstvo krízu, keď sa nič nedarí a nikto nehrá dobre, ale to nebol tento prípad, boli sme lepším tímom. O viťazstve domácich rozhodla efektivita, hráči MFK využili z minima maximum. Z prehry sme si zobrali ponaučenie, výkon rozhodcov nekomentujem.
Teraz sa už musíme sústrediť na ďalší zápas a pokúsiť sa zabodovať naplno!

Najbližší zápas:
Piatok 4.10.2013 o 19.30 hod., Futsal Team Levice - ŠK Makroteam Žilina

Fotografie: Pozrite si fotografie z prípravného stretnutia Futsal Team Levice - MFK Tupperware Nové Zámky zo dňa 9.1.2013 TU.

zdroj: Futsal Team Levice, fotografie: www.leviceonline.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre