04192024pia

Sen levických futbalistov sa rozplynul + rozhovor s prezidentom FK Slovan Levice Ing. Jánom Šuľom

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

FK Slovan LeviceLEVICE 20. júna 2011 - V nedeľu 19. júna 2011 sa skončil futbalový ročník 2010/2011 4. ligy - Juhovýchod svojimi zápasmi 30. kola. Posledným kolom tohto ročníka sa však bohužiaľ skončil aj futbalový sen levických futbalistov, a to postúpiť do 3. futbalovej ligy. Levičania síce v poslednom kole rozdrvili na domácom trávniku FC Vion Zlaté Moravce "B" 5:0 a dokonca skoro počas celej jarnej časti vládli na všetkých štadiónoch 4. ligy, na rozbehnutých futbalistov Komárna to však nestačilo.

Komárňanský futbalový klub sa však o postup musel strachovať až do posledného zápasu (na postup museli získať aspoň 1 bod), čo sa im však podarilo, keď na domácom trávniku hladko zdolali futbalistov z Veľkého Medera taktiež rozdielom 5:0. Tým si Komárno potvrdilo svoju budúcoročnú účasť vo vyššej súťaži, na úkor práve nášho mužstva. Pre niekoho sklamanie, pre iného dobrá správa v budúcnosť levického futbalu.

Levický futbal oslavuje tento rok významné jubileum, a to 100. výročie jeho založenia. K týmto oslavám by naozaj padlo vhod osláviť aj postup do vyššej súťaže, avšak to bohužiaľ nevyšlo. Oslovili sme preto s niekoľkými otázkami prezidenta futbalového klubu FK Slovan Levice a generálneho riaditeľa BTG Slovakia Ing. Jána Šuľu.

Aké sú Vaše pocity po tom, ako futbalisti FK Slovan Levice nepostúpili do 3.ligy ani v tomto ročníku a postup im ušiel opäť len o pár bodov?

Komárno si počínalo suverénne, my sme v úvode jarnej časti zaváhali. To, že sme skončili na druhom mieste za postupujúcim Komárnom môže byť pre niekoho sklamaním, naším zámerom však od začiatku bolo zvýšiť kvalitu klubu a činností okolo futbalu po všetkých stránkach a pripraviť sa na ďalšie súťažné ročníky. Každý má možnosť ľahko si porovnať a vyhodnotiť čo bolo pred naším vstupom do diania v levickom futbale a čo je teraz.

Bolo podľa Vás správnym riešením zaangažovať nového trénera pána Kosnovského počas prebiehajúcej sezóny? Po jeho príchode sa výsledky mužstva zhoršili a to malo v konečnom dôsledku vplyv na to, že mužstvo skončilo na druhom nepostupovom mieste.

Pán Kosnovský okrem toho, že v šatni upratal doslova ešte aj blato z jesene, urobil kus skvelej odbornej práce s disciplínou, s hrou. Prípravu sme mali výbornú, bohužiaľ potom prišla prehra v druhom zápase jarnej časti v Novom Živote a následne na domácom ihrisku prehra so Sládkovičovom. Komárno nám tak odskočilo na rozdiel bodov, ktorý sme napriek tomu, že sme odvtedy odohrali bez prehry celý zvyšok jarnej časti, nedokázali dobehnúť.

FK Slovan LeviceAký bude ďalší postup FK Slovan Levice? Budú po tomto neúspechu vyvedené nejaké dôsledky v mužstve, vo vedení?

Dôsledky boli vyvodené. My sa dlhodobo sústreďujeme na prípravu do ďalších ročníkov jednak s A-mužstvom ale aj s dorastami a žiakmi. Dnes napríklad začal týždňový kemp, do ktorého sme pozvali 18 hráčov, ktorých sme priebežne sledovali. Samozrejme základ mužstva bude z vlastných radov s tým, že ho doplníme zo staršieho dorastu. Napriek tomu niektoré posty možno budeme nútení posilniť z vonka.

Čo bolo podľa Vás dôvodom tohto neúspechu?

Čo je to úspech a čo neúspech? Úspech je už to, že v Leviciach sa hrá dnes kvalitný futbal a celé dianie okolo futbalu nabralo kvalitatívne úplne iný rozmer ako tomu bolo ešte v jeseni. V žiadnom prípade stav, v akom sa dnes nachádza celý klub a A-mužstvo obzvlášť, nehodnotím ako neúspech. Že sa nám nepodarilo postúpiť, to je len jeden nesplnený cieľ z množstva ďalších,ktoré sa nám splniť podarilo. Treba sa pozrieť na začiatok jarnej časti, v akom stave sme preberali klub ako celok a kde sa jeho kvalita nachádza dnes. Urobte zopár rozhovorov s hráčmi, s trénermi s rodičmi a dostanete jednoznačné odpovede na otázku čo je úspech a čo neúspech.

Bude mať tento neúspech podľa Vás vplyv na blížiace sa oslavy 100. výročia?

Určite by oslavy boli krajšie keby boli spojené s postupom do vyššej súťaže. Oslavy 100-tého výročia pripravujeme už od januára a program bude veľmi bohatý a zaujímavý. Oslavy budú dvojdňové, začíname už v piatok 1.7. popoludní o 14 hodine a pokračujeme celú sobotu 2.7. Touto cestou pozývam všetkých do priestorov štadióna, kde na nich bude čakať množstvo atrakcií,bohatý kultúrny aj športový program, večer diskotéka. Budú tu osobnosti z futbalového a spoločenského života. Na svoje si prídu všetci.

Aký bude ďalší vývoj klubu, príp. aký ďalší vývoj v klube očakávate?

Na poslednom zápase s Vion-B sme predviedli domácemu obecenstvu pod vedením trénera Prochotského konečne hru, o akú sa usilujeme – kombinačný, rýchly futbal s množstvom gólov. Nech je toto ukončenie sezóny zároveň pozvánkou na všetky naše ďalšie zápasy. Chceme hrať dobrý futbal a chceme postupovať do vyšších súťaží.

Nezopakuje sa opäť scenár, že klub kúpi licenciu mužstva vo vyššej lige, ako to bolo v prípade Demandíc v oblastných majstrovstvách?

Určite nie.

Ďakujeme pánovi Ing. Jánovi Šuľovi za rozhovor.

Konkrétny program osláv 100. výročia futbalu v Leviciach Vám prinesieme čoskoro.

zdroj a foto: Mgr. Andrej Budai

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre