04202024sob

Slovinská umelkyňa Petra Ploj vystavuje v Leviciach + fotografie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Slovinská umelkyňa Petra Ploj vystavuje v Leviciach + fotografieLEVICE 3. marca 2013 – V levickom hoteli Astrum Laus mala 1.3.2013 vernisáž výstava slovinskej umeleckej maliarky Petry Ploj Art. Názov výstavy umelkyne, ktorá je priateľkou slovinského hráča levického basketbalového klubu Astrum Levice Saliha Nuhanoviča, je  Abstract reflections. Práve názov výstavy vystihuje vášeň umelkyne pre abstraktné umenie, tá sa umením zaoberá už niekoľko rokov, neustále hľadá nové štýly a objavuje techniky, ktoré kombinuje s rôznymi materiálmi.

Obrazy vyrába zvyčajne na žiadosť klienta. Klienti jej pošlú fotografiu priestoru, kde bude obraz umiestnený a autorka získa jasnú predstavu o jeho farebnej kombinácii.

A odkedy Petra Ploj začala s umením a čo ju inšpiruje? „Umeniu sa venujem celý môj život, maľujem už od svojich 5 rokov. Je to súčasťou môjho života a maľujem skoro stále. Mojou inšpiráciou sú rôzne pocity, ktoré vznikajú vo mne. Ak cítim niečo špeciálne, snažím sa tento pocit dať do viditeľnej podoby na obrazy. Snažím sa týmto pocitom dávať formu, farbu a najmä život. Svojimi obrazmi by som chcela potešiť ľudí v ich domovoch, získať si svojim umením ich srdcia. Väčšina umelcov by chcela mať svoje obrazy na rôznych výstavách, no mojim veľkým cieľom je, aby boli moje obrazy v domovoch ľudí.“

Karta Levičana už viac ako 100 zliav v Leviciach a okolí – www.vyhodykariet.sk.

 

Slovinská umelkyňa Petra Ploj vystavuje v Leviciach + fotografie

Petra Ploj pracuje s viacerými materiálmi ako akryl, drevo, piesok, železo, ale aj kameň, či sklo. Jej obľúbeným materiálom je však kombinácia akrylu so sklom, pretože sklo – zrkadlo odráža ľudské pocity.

Stačí lajk a získate informácie o každej zľave Karty Levičana na Facebook http://www.facebook.com/kartalevicana

 

Pre informáciu, výstava potrvá do 5.4.2013 v hoteli Astrum Laus.

Viac informácií o autorke na www.petraplojart.si

Z vernisáže výstavy sme pripravili fotoreportáž, všetky fotografie si môžete pozrieť vo fotogalérii TU.

 

Prečítajte si aj náš rozhovor so Salihom Nuhanovičom TU.

zdroj a fotografie: www.leviceonline.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre