04252024štv

Skupina Achsar nahráva svoje plnohodnotné debutové CD

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 14. novembra 2012 – Konečne je to tu! Po ambíciách levickej hudobnej skupiny Achsar sa ich ciele stávajú skutočnosťou. Sexteto mladých hudobníkov sa už tento piatok chystá do štúdia nahrávať svoje debutové plnohodnotné CD! Kapela, ktorá na hudobnej scéne „funguje“ už 8 rokov, vydala doteraz niekoľko demo nahrávok, no veľmi túžila po plnohodnotnom albume. To sa im začína plniť a portál Leviceonline.sk im v tom drží palce a praje, nech im to vyjde podľa ich predstáv. Oslovili sme preto Milana alias Caylen-Tor-a, ktorý je lídrom kapely v realizácii textov, ale aj lídrom samotnej kapely, aby nám o ich debutovom albume povedal niečo viac a či je na tom s textami opäť podobne...

Skupina Achsar nahráva svoje plnohodnotné debutové CD

 

Ako sa bude volať nové CD a s akým odstupom času ste sa ho rozhodli spraviť od posledného?

Názov CD ešte nemôžem prezradiť, nakoľko ešte stále premýšľam nad dvomi – tromi možnosťami. Ale môžem prezradiť, že pravdepodobne bude mať názov v latinčine. Naše predošlé nahrávky by som nenazval plnohodnotnými CD, išlo skôr o demo nahrávky. Takže toto bude náš prvý, skutočný, plnohodnotný debut. Kapela Achsar existuje už cez osem rokov a materiál na toto CD sme tvorili približne dva roky. Takže toto CD bude pre nás výsledkom nášho snaženia.


Kde sa chystáte toto CD nahrávať?

Nahrávať ideme do štúdia GOTHOOM v Novej Bani.

Skupina Achsar nahráva svoje plnohodnotné debutové CD
Koľko skladieb na ňom bude, o čom skladby budú, príp. by ste nám o ňom prezradili niečo viac?

Pôvodne malo obsahovať 13 skladieb, ale jednu pieseň sme upravili a v podstate spojili s ďalšou. Takže bude to 12 skladieb, z toho jedna bude ako intro pre album a druhá vo forme akejsi medzihry. Desať skladieb však bude plnohodnotných metalových. Všetky piesne sú navzájom prepletené fantasy príbehom, takže texty na seba nadväzujú viac-menej v presnom poradí. Ale myslím, že i samostatne ich texty majú čo ponúknuť a ukrývajú isté posolstvá a myšlienky a prebúdzajú fantáziu. Stačí ich len nájsť.


Texty si mal opäť na starosti ty?

Texty, názvy skladieb, či názvy miest a mená postáv v príbehu som vytvoril a napísal sám. Na začiatku sme pri akomsi brainstormingu Rado, Anton a ja načrtli hrubý základ príbehu. Ten sa postupom času a s pribúdaním textov vyvíjal a formoval až do terajšej podoby. Čo sa týka spevových aranžmánov, na tom spolupracujeme v podstate všetci spoločne.

Skupina Achsar nahráva svoje plnohodnotné debutové CD


Kedy by CD mohlo byť hotové a kde ho bude možné získať? Aká bude jeho cena?

Prvý nahrávací deň nás ešte len čaká, takže je ťažké niečo predpovedať. Uvidíme, ako nám to v štúdiu bude klapať. Každopádne, už aj mi sami by sme najradšej držali to naše hotové CD v rukách. Zároveň ale môžem za seba povedať, že do štúdia sa teším na to, čo nás tam čaká. Ohľadom dostupnosti CD, prípadne jeho ceny je taktiež ešte priskoro hovoriť. Uvidíme, ako to dopadne s vydavateľstvom.


Ako bude vyzerať obal?

Na obale bude výjav z nášho príbehu. Bude to obraz, ktorý pre nás maľuje mladá šikovná maliarka Evka. Celý booklet by mal takto ešte viac dotvárať atmosféru nášho príbehu a vtiahnuť poslucháča do deja.

Neplánujete aj klip, príp. viac klipov k niektorým skladbám?

Samozrejme sme už neraz uvažovali nad klipom k niektorej z našich skladieb, ale najdôležitejšie je mať najskôr samotnú hudbu a kvalitne nahratú. Uvidíme, čo sa nám podarí, ale každopádne by samotné natáčanie klipu mohlo byť veľmi zaujímavé a zábavné. Na druhú stranu asi aj nákladné. Takže, uvidíme.

s Facebookom máte z Leviceonline.sk oveľa viac. Stačí lajk a viac noviniek z Levíc a okolia príde priamo k Vám.

Vystúpite 1.12.2012 na koncerte Metal Unleashed III v levickom Erku, zahráte už na tomto koncerte skladby z Vášho nového CD?

Samozrejme, naše vystúpenia už zahŕňajú takmer všetky nové skladby. A aj na tomto koncerte ich predvedieme. Takže za celý Achsar môžem povedať, že sa už veľmi tešíme na túto akciu a na všetkých, čo prídu.

 

Sledujte Leviceonline.sk, budeme sa snažiť priniesť Vám aj zážitky a pikošky z nahrávania ich debutového albumu... :)

 

Prečítajte si aj:
- Levická kapela Achsar oslavuje ôsme výročie a pripravuje nový album;
- Rozhovor s Michalom Ágom - Vynorili sa mi mnohé spomienky...

Skladby skupiny Achsar si môžete vypočuť aj v našom ONLINE MP3 PREHRÁVAČI TU.

zdroj: www.leviceonline.sk, fotografie: archív skupiny Achsar, SAMAYEL

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre