04242024str

Najobľúbenejšou bluesovou skupinou roku 2011 sú levickí Cool Blues Band

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Najobľúbenejšou bluesovou skupinou roku 2011 sú levickí Cool Blues BandLEVICE 6. marca 2012 - Koncom predchádzajúceho roka vyhlásil hudobný portál zameraný na slovenskú bluesovú scénu Slovakblues.com celoslovenskú anketu zameranú na zmapovanie domácej bluesovej scény. Anketa prebiehala vo viacerých kategóriách: 1. najlepšie CD alebo DVD, 2. najobľúbenejšia skupina, 3. najobľúbenejšie sólo/duo, 4. najobľúbenejšia speváčka, 5. najobľúbenejší spevák, 6. najobľúbenejší inštrumentalista, 7. najlepší bluesový festival na Slovensku, 8. najobľúbenejší klub na Slovensku a 9. najlepší bluesový koncert na Slovensku, to všetko pre rok 2011.

Práve post najobľúbenejšej skupiny v roku 2011 získala levická bluesová kapela Cool Blues Band, ktorá vznikla v roku 2009. Jej zakladateľom je bývalý bubeník skupiny Ad Acta - Ďuri Urgác. Vzhľadom k tomu, že ide o mladú slovenskú kapelu, levickí hudobníci už stihli odohrať niekoľko hudobných festivalov, medzi ktoré patrí aj Lev Blues Fest Levice. V rámci klubových vystúpení s nimi spolupracuje i známy slovenský gitarista René Lacko. Súčasnú zostavu tvoria: Ďuri Urgács – gitara, Arnold Kiss – vokály, Aleš Mäsiar - klávesy, Samuel Bahna – basgitara a Róbert Krajčovič – bicie. Práve v tomto podaní ponúkajú cover verzie takých velikánov ako Jimy Hendrix či S. R. Vaughan.

Najobľúbenejšou bluesovou skupinou roku 2011 sú levickí Cool Blues Band

Pripravujeme pre Vás rozhovor s touto levickou bluesovou kapelou, preto sledujte naše stránky.

Pre zaujímavosť spomenieme i skutočnosť, že najlepším bluesovým festivalom na Slovensku v roku 2011 sa stal Sitno Blues na Počúvadlianskiom jazere.

Kompletné výsledky ankety nájdetena tomto linku: http://slovakblues.com/novinky/vysledky-anketa-2012.html

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre