04202024sob

FRESH MARKET - trh kreatívneho umenia zaplní hradné nádvorie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Fresh MarketLEVICE 26. júla 2011 - FRESH MARKET 2011 -  trh kreatívneho umenia vo svojej prvej podobe a mieste. Čo si pod projektom predstaviť?

Projekt pomerne odvážny, na mesto, kde sa takýmto aktivitám ešte nikto veľmi nevenoval.

Organizátori projektu, o.z. KLAB, sa snažia vytvoriť alternatívu k tradičným kultúrnym podujatiam, na ktoré sú obyvatelia mesta zvyknutí a priniesť niečo svieže - nové, preto názov Fresh Market a teda výstavná prehliadka spojená s predajom produktov verejnosti.

FRESH MARKET má byť lákadlom nielen pre lokálnych mladých dizajnérov, šperkárov, grafikov, sochárov, fotografov, divadelníkov, ale aj pre všetkých ostatných ľudí, ktorí sa zaujímajú o umenie. Výstava je spojená s predajom ručne vyrábaných produktov a nesie sa v znamení originality a jedinečnosti.  

Popri predajnej časti FRESH MARKETU pripravujú organizátori aj bohatý program, ktorý má osloviť hlavne mladú generáciu, no nie je vekovo obmedzený.
Predajnú časť osvieži premietanie krátkych študentských a absolventských filmov, efektné hudobné a svetelné koláže, potešia Vás výstavy fotografií, inštalácie sôch i grafík, graffity, kresby, či maľby umelcov. Celkovo sa projekt snaží obsiahnuť čo najviac oblastí umeleckej činnosti. FRESH MARKET ponúkne prehliadku trendov súčasnej tvorby. Na tomto malom „jarmoku“ nájdete samozrejme aj všakovaké dobroty na žutie aj pitie. Pripravili sme alternatívu aj k jedlu, ale klobása a semiačka to nebudú.

Projekt týmto spôsobom oslovuje ľudí s kreatívnym duchom, ktorí majú svetu čo ukázať, ale aj zvedavých nakupujúcich, ktorí v prípade Levíc môžu povedať, že ešte nič také nevideli, nepočuli a nezažili.

Príďte sa 1. septembra 2011 pozrieť na Fresh Market v Leviciach a preskúmať modernú kultúru. Začíname o 13:00 hod na nádvorí Levického hradu a v hradnom parku. Vstup na akciu je voľný.
Už v dohľadnej dobe nájdete na internete, ale aj v tlači viac informácií k pripravovanému programu, taktiež každý, kto bude mať záujem podieľať sa na tomto projekte je vítaný.
Možnosti spolupráce začínajú od partnerov a sponzorov akcie, cez dobrovoľníkov priamo na akcii, nových členov združenia KLAB, až po predajcov a vystavovateľov. Prihlášky pre vystavovateľov sú k dispozícii na www.klab.sk. Prihlášky môžete zasielať do 5.8.2011.
Ďalej sa oplatí sledovať http://facebook.com/o.z.KLAB

Hlavným organizátorom projektu je občianske združenie KLAB, spoluorganizátormi projektu sa stali Nuts Studio s.r.o. a Tekovské múzeum v Leviciach, projekt vzniká aj za podpory mesta Levice.


Tešíme sa na Vás!

o.z. KLAB
info(zavináč)klab.sk
www.klab.sk
http://facebook.com/o.z.KLAB
http://maps.google.sk/maps?hl=sk&tab=wl

zdroj: o.z. KLAB

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre