04192024pia

V Hronskom Beňadiku sa konal 3. ročník benefičného koncertu Spoznaj a ľúb

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

HRONSKÝ BEŇADIK 16. októbra 2012 - V obci Hronský Beňadik sa vo štvrtok 11. októbra 2012 konal 3. ročník benefičného koncertu Spoznaj a ľúb pod taktovkou Občianskeho združenia Milan Štefánik. Podujatie, ktoré sa zrealizovalo po dvoch rokoch, bolo venované najmä Domovu sociálnych služieb Hrabiny Nová Baňa ale aj ďalším domovom sociálnych služieb banskobystrického samosprávneho kraja. Pre deti a ich celoživotných opatrovateľov z Domova sociálnych služieb Hrabiny, Nová Baňa to bol slnečný a sviatočný deň, na podujatí sa totiž predstavili hudobné skupiny Desmod, No Name, Alone, Zašo, Lola Běží a Majk Spirit a okrem hudobného programu boli pripravené náučné workshopy ako enkaustika, košikárstvo, maľovanie na tvár, či obľúbený zumba tanec.

V Hronskom Beňadiku sa konal 3. ročník benefičného koncertu Spoznaj a ľúb

Moderátor večera známy herec a zabávač Ivan "TULI" Vojtek uvítal deti do krajiny zázrakov slovami "Spoznal som Vás a preto Vás ľúbim." Šikovné ZUMBA tanečníčky pod vedením Petry z Prievidze roztancovali detské nožičky a vyčarili úsmev na všetkých tvárach, ktorý deťom z Hrabín a z DSSiek z celého Banskobystrického a Nitrianskeho kraja zostal celý večer. Mentálne postihnuté deti z DSS Hrabiny spolupracujú s umelcami zo Základnej umeleckej školy z Novej Bane a spolu nacvičili hudobné číslo, ktorým deti otvorili benefičný koncert. Ich spoločné vystúpenie na pódiu pri príležitosti koncertu Spoznaj a ľúb bolo tak oslavou ich celoročnej spolupráce.

Pozrite si našu videoreportáž z podujatia spojenú s rozhovormi:

Život mentálne postihnutého človeka je síce odlišný, no mosty medzi našou a jeho realitou je možné budovať napríklad aj hudbou. Akákoľvek hudba vyvoláva u ľudí s mentálnym postihnutím v danom momente pocit pohody, šťastia alebo radosti. Vynárajú sa mu spomienky na koncert a znova spomína, čo tam prežil. Jedenásty deň v mesiaci október sa niesol v znamení očakávania a radosti. Pre deti a ich celoživotných opatrovateľov z Domova sociálnych služieb Hrabiny, Nová Baňa to bol slnečný a sviatočný deň.

V Hronskom Beňadiku sa konal 3. ročník benefičného koncertu Spoznaj a ľúb

"Už pár týždňov pred jeho začiatkom dýchal ústav pre mentálne postihnutých DSS Hrabiny v Novej Bani atmosférou očakávania. Po chodbách sa ozýval spev a smiech detí. Panovala dobrá nálada so štipkou pozitívneho napätia. Deti zodpovedne pristupovali k nacvičeniu jednotlivých vystúpení, ktoré mohli predviesť v rámci takmer trojhodinového programu." prezradila Hana Šimoneková, vedúca výchovy z DSS Hrabín.

Svojou prítomnosťou potešili deti niekoľkonásobní slávici Nitrianska skupina Desmod s večne veselým lídrom Kulym. Nadčasový hit Pár dní si spoločne zaspievala zborovo celá kino sála a hendikepované detičky z Hrabín s Kulym a Desmodom priamo z pódia spoločne so svojimi idolmi v nádhernom a dojímavom spojením v jednu veľkú skupinu. Malé očká žiarili radosť zo snového zážitku odspievanej piesne spolu so slavíkmi na jednom pódiu. Poprockový Alone predstavili k svojmu najväčšiemu hitu Káva aj piesne z nového albumu Zlomili mi krídla. Lola běží mladá a nádejná česká kapela prišla rozveseliť zdravotne postihnutú mládež až z Prahy. Rockeri zo stovežatej metropoly očarili svojím energickým setom celú sálu a k tomu aj ostatných muzikantov. Nekončiaca autogramiáda bola pohľadným mládencom právom odmenou za ich výkon. Igor Timko a jeho No Name zahrali koncert plný svojich hitov a zanechali tak nádherný dojem. Po zvyšok večera patrilo pódium tanečným spevákom. Z ďalekého Prešova pricestoval večne s úsmevom naladený ZAŠO a spestril program zapojením detí do obrovského tancujúceho vláčika. Následne nastúpil so svojím úspešným hip hopom deťmi najžiadanejší hitmaker Majk Spirit. Žiarivé pohľady detí vybičoval populárny hiphoper zavŕšením benefičného koncertu nekončiacou autogramiádou.

V Hronskom Beňadiku sa konal 3. ročník benefičného koncertu Spoznaj a ľúb

Zmysluplné popoludnie si deti skrášlili rôznorodými obrázkami namaľovaním na tvár a svoje ručičky. V rámci náučnej časti programu si účastníci vytvárali pestré obrázky enkaustikou - maľovaním horúcim voskom pod vedením skúsenej výtvarničky Adriany Jánošikovej. Energiu dopĺńali deťúrence sladkým očerstvením nanukmi, chutnými koláčikmi a malinovkami. Mentálne postihnuté deti a mládež sa sem prišli vo svojej neľahkej situácii zabaviť a dnešný deň bude v srdciach detí z Hrabín doznievať ešte veľmi dlho. Nádherný zážitok ako darček pre zdravotne postihnuté deti sa úspešne vydaril. Ďakujeme všetkým účinkujúcim a dobrovoľníkom za ich pomoc.

Z podujatia sme pripravili aj fotoreportáž, všetky naše fotografie si môžete pozrieť vo fotogalérii TU.

zdroj: www.leviceonline.sk a o.z. Milan Štefánik, fotografie a video: www.leviceonline.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre