04192024pia

Tlmačská Kalba opäť nesklamala, bola plná skvelej hudby + fotografie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Tlmačská Kalba opäť nesklamala, bola plná skvelej hudby + fotografieTLMAČE 23. augusta 2011 - Fanúšikovia Tlmačskej Kalby sa mohli opäť tešiť na poriadny prídel skvelej hudby. V sobotu 20. augusta 2011 totiž pre nich organizátori pripravili už 3. ročník letného vydania tohto vynikajúceho podujatia.

Brány festivalu sa na tlmačskom amfiteátri otvorili už o 14:00 hod. Hneď pri vstupe nás oslovil workshop Trashart pod vedením levického štúdia Nuts, na ktorom mohol prejaviť každý návštevník svoju kreativitu a vdýchnuť nový život vyhodeným a nepotrebným veciam.

Ďalšou kreatívnosťou prekvapili organizátori tzv. múrom nárekov, ktorého cieľom bolo odľahčiť návštevníkov od ich problémov, príp. splniť im ich želania. Fungoval tak, že návštevník napísal na papierik  svoje želanie, svoj problém, či nárek a ten priviazal o zábradlie. Následne sa malo dané želanie splniť, problém vyriešiť, či nárek niekto vypočuť. A ak aj nie, minimálne to na kovovom zábradlí vyzeralo zaujímavo.

Tlmačská Kalba opäť nesklamala, bola plná skvelej hudby + fotografie

Česť otvoriť hudobnú časť festivalu mala nitrianska kapela Andrejground hrajúca alternatívny grunge, ktorú vystriedala pop-punková kapela Fishing Strip z Topoľčian. Domáca kapela Exit Toilet si na Kalbe zahrala už po niekoľký krát, tešila sa patričnému ohlasu, keď obecenstvo dokázali roztancovať a rozospievať. Vyznávači tvrdšej hudby sa určite potešili kapele Kamorthon z Bratislavy. Svoje miesto si na tohtoročnej Kalbe našiel aj hudobný štýl rockabilly a klasický Rock`n Roll, a to v podaní bratislavskej formácie The Cellmates, ktorý to vypálili ako sa patrí a ľudia ich len tak z pódia nepustili. Alternatívny metal kapely Brainscan z Banskej Bystrice mal taktiež veľmi dobrú odozvu. Nitrianska Borra na čele s charizmatickou speváčkou a so svojimi zaujímavými melódiami a textami určite rozvášnili nejedného poslucháča. Nasledovali posledné dve "čerešničky na torte" tohtoročnej Tlmačskej Kalby. Nielen na piesne ako KDH, či Červená čiapočka rozprúdili tanečné kreácie návštevníkov v sprievode hudobnej skupiny Editor, ktorá na slovenskej scéne pôsobí nejaký ten rok. Poslednou kapelou a súčasne najočakávanejším headlinerom festivalu bola nepochybne česká punková kapela The Fialky z Prahy, ktorá ako hlasivkami, tak i tanečne "vyšťavila" všetkých skalných fanúšikov. Na záver si organizátori pripravili pre tých najvytrvalejších záverečnú afterparty v rytmoch Ska do neskorých nočných hodín.

Tlmačská Kalba opäť nesklamala, bola plná skvelej hudby + fotografie

Po koncerte skupiny The Cellmates sme oslovili lídra kapely Dominika Gajdošecha, aby nám priblížil ich aktuality.

Čo má nové kapela The Cellmates?

"Kapela momentálne koncertuje. Nahrali sme nejaké demá, vlastné piesne a na jeseň pripravujeme koncertnú šnúru. Snažíme sa ju urobiť tak, aby sme pokryli čo najviac miest po Slovensku a možno vystúpime aj v Čechách," predstavil kapelník najnovšie ciele skupiny.

Hráte typický americký štýl, Rock`n Roll. Prečo ste si vybrali práve tento hudobný štýl?

"Po prvé určite preto, pretože sa nám tento hudobný štýl veľmi páči, ako sa vraví, je to proste Amerika. Je fajn keď môžeš zapojiť hlas, bicie, gitaru a basu," priznal sa Dominik.

Tlmačská Kalba opäť nesklamala, bola plná skvelej hudby + fotografie

Nerozmýšľali ste, žeby ste si išli zahrať aj priamo do Ameriky?

"Určite by sme chceli. Takáto muzika vo svete šľape, hlavne v Amerike. Keď bude prvá možnosť, hneď sadáme na prvú loď a mierime do USA," prezradil vokalista skupiny.

Čo by ste chceli so svojou skupinou dosiahnuť?

"Momentálne je to určite naše turné, to je pre nás teraz prioritné. Je to naše prvé turné. Som veľmi zvedavý, ako na to budú ľudia po Slovensku reagovať. Našim druhým cieľom je nahrať CD. Snažíme sa skladať aj vlastné piesne, ale určite to bude v štýle, ktorý hráme, aby bolo všetko jednotné," ukončil líder kapely.


Fotografie z Tlmačskej Kalby 2011 nájdete v našej fotogalérii.

zdroj a foto: Mgr. Andrej Budai

 

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre