04252024štv

Počúvadlom bude znieť Blues!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Počúvadlianske jazero a jeho okolie je prekrásnou prírodnou oblasťou Štiavnických vrchov, začína sa však pýšiť aj kultúrno-spoločenskými lákadlami. Jedným z najväčších kultúrno-spoločenských lákadiel je nepochybne festival SitnoBlues 2011, ktorý tento rok oslávi už svoje tretie narodeniny.

Tento festival bluesových kapiel sa bude konať v priestore Ski Areálu Počúvadlianske jazero v dňoch 5. - 6. 8. 2011 a vystúpia také bluesové "veličiny", ako Second Band, Zuzana Suchánková duo, Peter Bonzo Radványi &  The Resonators, Blue Family (SRB), Dani Robinson & Stone Free Experience ( USA/CZ), Vladimír Mišík & Čundrground (CZ), Hot Chickens (F) a Creazy Hambones (USA/UK/DE). Týmto sa festival stáva naozaj lákadlom nielen pre bluesových fajnšmekrov.

Organizátori popri festivale pripravujú množstvo ďalších aktivít, kde v spojitosti s SB bude prebiehať multižánrový hudobný festival s názvom Hudobné leto s hviezdnym obsadením slovenských a českých legiend hudobnej scény. Počas  sobôt od 2.7. do 13.8. sa na pódiu vystriedajú Peter Lipa, Pavol Hammel & Prúdy, Vidiek, Buty, Zdeněk Bina, Michal Prokop & Framus 5, Čechomor,  The Buttons, The Breakers, Karel Kahovec & George & Beatovens, Wabi Daněk a Pavel Dobeš.

http://www.sitnoblues.sk/galeria/2010/07_lacko_lipa/photos/5.jpgPopri vystúpeniach tejto plejády umelcov, organizátori zvažujú na spestrenie programu premietanie celovečerných filmov v areáli amfiteátra, či predstavenia bábkových divadiel pre  malých návštevníkov tohto rekreačného strediska. Hlavným cieľom organizátorov je však zvýšiť povedomie o tomto prekrásnom prostredí Štiavnických vrchov, preto sa snažia spojiť príjemný pobyt v tomto prírodnom prostredí s vynikajúcou hudbou spolu s možnosťou návštev historických, kultúrnych a rekreačných zaujímavostí regiónu.

Nezabudnite, že sa 5. - 6. augusta 2011 koná na Počúvadlianskom jazere SitnoBlues 2011!!!

Viac o podujatí na www.sitnoblues.sk

foto: www.sitnoblues.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre