04192024pia

Mladí hudobníci zo skupiny Maples sa predstavili v levickom Kontakte

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Mladí hudobníci so skupiny Maples sa predstavili v levickom KontakteLEVICE 5. decembra 2011 – Koncom novembra sa v priestoroch Mládežníckeho Centra Kontakt predstavila divákom začínajúca hudobná skupina "Maples". Vystupujú v zložení Tina Prištiaková, Patrik Kotlár, Eva Kohútová, Jakub Mezei, Tomas Prištiak a nás zaujali natoľko, že ich priblížime aj Vám.

„Speváčkou kapely je Tina, píše texty a hudbu. Tomáš je naša kreatívna časť, hrá na base, na všelijaké čudné nástroje a spieva vokály. Kubo je bubeník, rád vybavuje a zabezpečuje veci okolo kapely. Na akustickej a elektrickej gitare hrá Paťo, talentovaný a skromný hudobník. Evka je asi najprofesionálnejšia časť našej kapely, skvelá klaviristka,“ predstavuje jednotlivých členov kapely speváčka Tina.

Dlhšiu dobu hrávala skupina len príležitostne. Všetko sa začalo spoluprácou Evky a Tiny, neskôr sa pridal Kubo, Paťo a Miška - gitaristka, ktorá medzičasom odišla študovať do zahraničia. V tomto zložení odohrala skupina Maples prvý väčší koncert v Žiline v apríli tohto roku. Nakoniec sa v auguste pridal aj Tomáš.

 

Mladí hudobníci so skupiny Maples sa predstavili v levickom Kontakte

Mladí hudobníci vystupujú pod zaujímavým názvom. „Dlho sme nevedeli vymyslieť názov a nakoniec to vyriešilo niekoľko sekúnd sedenia v kaviarni pri horúcom javorovom nápoji,“ spomínajú s úsmevom členovia.

„Hudobný štýl kapely sa nedá presne popísať. Každý z nás je úplne iný a počúva inú hudbu. Na prvý pohľad sa to môže zdať ako nevýhoda, ale práve Mladí hudobníci so skupiny Maples sa predstavili v levickom Kontakteto dáva našim skladbám niečo špeciálne. Každý do toho dáva to svoje, kúsok seba,“ hovoria talentovaní hudobníci, ktorý hrajú momentálne len pre radosť. Do budúcnosti je však pre nich veľkou métou nahrať vlastný album.

Texty aj hudbu píše mladá speváčka, no na koncerte v MC Kontakt odohrala kapela aj zopár coverov. „Na písanie piesní nemám žiadne overené pravidlo alebo spôsob, zvyknem si zapisovať svoje myšlienky, niekedy mi napadne niekoľko veršov a potom to spájam a vymýšľam hudbu. Rada si so sebou všade nosím zápisník a pero. Inšpirácia môže byť naozaj hocikde a hocikedy, napríklad aj v školskej lavici. V piesňach spievam o svojom živote a živote ľudí okolo mňa, o snoch, smútku, viere v Boha, o radosti... o všetkom, čo prežívam. Potom to ešte všetko dotvárame spoločne s kapelou. Na koncertoch hráme aj covery, tými sme v podstate začínali. Vyhľadávame piesne so zmysluplným textom, ktoré nám hudobne sedia. Svoju vlastnú tvorbu som sa odvážila priniesť až neskôr,“ prezrádza o piesňach, ktoré na koncerte odozneli Tina Prištiaková.

My týmto nadaným mladým hudobníkom prajeme, aby im hranie prinášalo neustálu radosť a naplnili sa ich (nielen hudobné) sny.

Mladí hudobníci so skupiny Maples sa predstavili v levickom Kontakte

Mladí hudobníci so skupiny Maples sa predstavili v levickom Kontakte

zdroj a foto: ms

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre