04252024štv

Metal Unleashed v podaní štyroch metalových kapiel + fotografie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Metal Unleashed v podaní štyroch metalových kapiel + fotografieLEVICE 17. januára 2012 - V levickom Erko clube sa v sobotu 14. januára 2012 uskutočnila akcia pod názvom METAL UNLEASHED, ktorej názov predznamenával hodubný štýl. Štyry metalové kapely sa zišli na jednom pódiu v príjemnom prostredí plnej hudobných fanúšikov, medzi nimi nitrianska progressive-metalová formácia VARIANT C, ktorá nahradila skupinu INWARD, levickí black-metalisti z formácie GLAURUNG, bratislavská metalová skupina ERRATUM a levická obľúbená melodic-metalová kapela ACHSAR.

Ako prvá vystúpila levická black-metalová formácia GLAURUNG v zložení Azrael (vokál), Agnaar (gitara), Nocturnus (gitara, basa) a Sacrathor (bicie), ktorá je na hudobnej scéne od januára 2008. Na jar roku 2011 skupina nahrala prvé oficiálneho demo CD "BLACK VISIONS", ktorá obsahuje 6 skladieb - 4 vlastné a 2 covery. Chalani sa snažili hrať skladby z ich najnovšej produkcie, pričom ich novú tvorbu obecenstvo aj patrične ocenilo ováciami.

Metal Unleashed v podaní štyroch metalových kapiel + fotografie

Viac o kapele GLAURUNG na http://bandzone.cz/glaurung


Pozrite si aj našu videoreportáž z podujatia:

Druhou vystupujúcou kapelou bola nitrianska formácia VARIANT C, ktorá zastupovala kapelu INWARD. Tá sa z osobných dôvodov koncertu zúčastniť nemohla.

VARIANT C je progressive-metalová formácia, ktorá na hudobnej scéne pôsobí od januára 2009. Na koncerte sa predstavila v zložení Peter Orel (lead vocal, guitar), Ricky C (bassguitar, backing vocal), Roman Hubinský (keyboards) a Martin Šípoš (drums). Ako samotní členovia kapely vravia, cieľom je hrať hudbu, ktorá bude nielen technicky náročnejšia, ale aj emocionálnejšie bohatšia ako bežná produkcia. Poslaním nie je ohúriť poslucháčov technickým spracovaním, ale poskytnúť emocionálny zážitok z hľadiska produkcie i prejavu. Skupina v novembri 2010 natočila demo s názvom VOODOO VARIANT ako výberovú ukážku, vzorku tvorby so štyrmi skladbami - Voodoo, A Day In Our Lives, Wings a Let Me Stay Beside. Variant C sa snaží upozorňovať na veci dejúce sa v okolí a vo svete, ako sú hlúposť, uniformita ľudí, neúcta, sebectvo, ..., poukazovať na to, že existujú aj iné veci a hodnoty – napr. láska, dôvera, priateľstvo, vlastné názory. Prostredníctvom skladieb chce kapela ponúknuť ľuďom iný pohľad na tieto veci.

Metal Unleashed v podaní štyroch metalových kapiel + fotografie

Viac o kapele VARIANT C na http://bandzone.cz/variantc


Predposlednou kapelou koncertu bola bratislavská formácia ERRATUM, ktorej hudobným štýlom je metal. Skupina sa predstavila v zložení Noctis (spevy), Timmy (gitara, orchestra, electronix), Luboš (gitara), Slavo (bass), Mephisto (bicie), na čele s charizmatickou speváčkou Dashou. Skupina je na hudobnej scéne od roku 2007, jej prvotinou je vydané demo s názvom Tabula Rasa, nedávno z jej dieľne vyšlo aj druhé demo s názvom Garden Of Filth. Skupina na koncerte predstavila piesne z oboch týchto "demáčov".

Metal Unleashed v podaní štyroch metalových kapiel + fotografie

Viac o skupine ERRATUM na http://bandzone.cz/erratum


Najočakávanejšou však bola domáca levická melodic-metalová formácia ACHSAR, ktorá na domácej levickej scéne vystúpila po dlhšom období. Skupina, ktorá prešla mnohými zmenami, v súčasnosti pôsobí v zložení Tono (guitar & murmur), Milan (drums & scream), Rado (keyboards), Michal (guitar & vocals) a Jano (bassguitar) a v ktorej sa na koncerte aj predstavila. Skupina pôsobí na hudobnej scéne už od roku 2004. Kapela svoje prvé oficiálne live demo nahrala na jednom z koncertov s názvom Weekend Work Sucks 2005, ďalej vydáva 10 skladbové demo Letters From The Dark v roku 2006 a v roku 2007 ďaľšie trojskladbové demo Ulterior Side. Na jeseň 2008 nahrala skupina 5 skladbové demo Legion opat v LDY štúdiu, ktoré však nakoniec vyšlo až 1. apríla 2009. Chalani z ACHSAR-u na koncerte zahrali hlavne svoje nové piesne.

Metal Unleashed v podaní štyroch metalových kapiel + fotografie

Viac o skupine ACHSAR na http://bandzone.cz/achsar

Návštevníci sa na koncerte zabávali dosýtosti a zaplnený Erko club skákal metalovými vibráciami.

Skvelý zvuk na podujatí zabezpečoval Layos z LDY štúdia.

Na podujatí sme boli aj my z portálu Leviceonline.sk, preto Vám prinášame fotoreportáž. Všetky fotografie z podujatia si môžete pozrieť v našej fotogalérii, alebo kliknite na tento odkaz.

zdroj a fotografie: Mgr. Andrej Budai

 

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre