04192024pia

Levická kapela Achsar oslavuje ôsme výročie a pripravuje nový album

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Levická kapela Achsar oslavuje ôsme výročie a pripravuje nový albumLEVICE 6. januára 2012 - Portál Leviceonline.sk Vám s potešením prináša zaujímavú informáciu o tom, že mladá levická melodic metalová kapela ACHSAR pripravuje album, ktorý by mal byť ich oficiálnou prvotinou! "Hlavnou prioritou je spraviť materiál na naše CD, ktoré by sme chceli vydať už oficiálne ako našu prvotinu. Rozmýšľame nad štúdiom i nad vydavateľstvom. Ešte s tým bude dosť práce, ale ja verím, že tento rok to už dáme dokopy a nahráme a vydáme album," s nadšením prezentoval ambície mladých hudobníkov Milan alias Caylen-Tor.

Zaujímalo nás, aké piesne by sa mali na novom albume nachádzať a v akom duchu by sa mali niesť. "CD samotné bude koncepčné, čiže piesne budú rozprávať príbeh (a to nielen textovo, ale aj samotná hudba bude podfarbovať dej a svet, v ktorom sa odohráva). Príbeh z fantasy prostredia, odohrávajúci sa vo vymyslenom svete. Bojovníci, mágia, príšery, draci, hrdinovia..."

Ako sme sa od kapelníka Milana dozvedeli, pripravovaný album by mal obsahovať 12 - 14 nových skladieb.

Samotná zostava kapely takisto prešla zmenami. Aktuálne tvoria jadro kapely Tono (gitara+spev), Rado (klávesy), Milan (bicie a hlavný spev), ku kapele sa pridal Michal Ág (gitara+spev) a Ján Nilaš (bassgitara)

Levická kapela Achsar oslavuje ôsme výročie a pripravuje nový album

Kapela v lete 2011 odohrala koncert v Košiciach s kapelou Eluveitie, ktorá je vo svojom hudobnom žánri veľmi obľúbená. Kapela sa 2 krát predstavila v Nitre a po dlhom čase sa konečne predstavia aj domácemu publiku v Leviciach.

"Hrávame už len nové skladby, ale neskôr chceme do playlistov zaradiť aj staršie veci pre skalných fans :)," hovorí o plánoch kapely Milan.

"A len tak mimochodom, Achsar tento rok oslávi už svoje ôsme narodeniny!" s radosťou oznámil charizmatický bubeník a spevák kapely.

Viac o kapele na www.bandzone.cz/achsar


So skupinou Achsar pripravujeme rozhovor, preto sledujte naše stránky.

Nezabudnite, že v sobotu 14.1.2012 Achsar vystúpi na akcii pod názvom METAL UNLEASHED v levickom Erko clube so začiatkom od 19:00 hod. Viac o podujatí na tomto odkaze.

zdroj: Mgr. Andrej Budai, fotografia: Achsar

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre