04242024str

Desmod a Cigánski Diabli sa predstavili Levičanom + fotografie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 20. marca 2013 – Dvaja vynikajúci slovenskí hudobní lídri - šesťnásobný držiteľ ocenenia "Slávik" kapela Desmod a svetový ethno orchester Cigánski Diabli, ktorí sa spojili v rámci svojho exkluzívneho turné pod názvom Extra IMAO tour Desmod & Cigánski Diabli, sa predstavili Levičanom v utorok 19. marca 2013 v miestnej športovej hale. Tento ich spoločný projekt nie je ich prvým, pred rokom spolu taktiež zrealizovali podobné turné.

Desmod a Cigánski Diabli sa predstavili Levičanom + fotografie

RM - TECH - bazény na mieru, prekrytia, stavby, servis

Na levickom koncerte v rámci turné, ktorý bol ich posledným, sa okrem spomínaných interprétov ako hosť koncertu predstavila aj Nika Karch. Nitrianska skupina Desmod, ktorá sa na koncerte predstavila so svojím novým členom - klaviristom Martinom Cibuľkom, na turné propagovala ich nový album pod názvom Javorový album, ktorý sa medzičasom stal už platinovým, pričom už po 4 týždňoch sa stal zlatým. Kapela ho vydala koncom roka 2012, je možné si na ňom vypočuť rôzne netradičné nástroje a netradičných hostí, na akých sú fanúšikovia tejto obľúbenej kapely zvyknutí. V albume si zaspievali a zahrali Marie Rottrová, Marta Jandová, Jiří Stivín, Miro Šmajda, Close Harmony a jednu pieseň si „strihol“ aj producent Ivan Tásler. Hneď na úvod koncertu sa v úlohe hlavného huslistu predstavil najmenší člen Cigánskych Diablov – syn kontrabasistu Šaňa Mihóka Alex, ktorý si v sprievode Štefana Banyáka (prvé husle) vyslúžil veľký potlesk.

Desmod a Cigánski Diabli sa predstavili Levičanom + fotografie

Neskôr Kuly predviedol Čardáš dvoch sŕdc a mnoho ďalších zaujímavých piesní aj v sprievode už veľkej slečny – dcéry Ernesta a Silvie Šarköziových Vannesy, ktorá si s Desmodom zaspievala ich hity ako To nie je možné, či Pár dní. Ten jej zaujímavo sekundoval v cigánskej skladbe Nane cocha. Nechýbalo ani skvelé cimbalové sólo Ernesta Šarköziho a obe hudobné telesá si spoločne zahrali aj skladbu Vyrobená pre mňa, ktorú spoločne spievali hudobníci ale aj celá zaplnená levická športová hala. Celý koncert však bol o spojení cigánskych ľudových piesní s rockovým zvukom, čo bolo naozaj veľmi zaujímavé a netradičné.

Desmod a Cigánski Diabli sa predstavili Levičanom + fotografie

Na koncerte bol aj portál Leviceonline.sk, pozrite si preto z neho naše fotografie TU.

Pozrite si srandičky v šatni počas včerajšieho koncertu v Leviciach: Scénicko-Hudobná Etuda: "MYŠKA a SLONÍK" hlavné postavy: KULY-desmod, hudba: ZOLI-diabli...:-))

 

Pozrite si, ako ich spoločný koncert vyzeral v Trnave:

zdroj a fotografie: www.leviceonline.sk, videa: Facebook.com, Youtube.com

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre