04192024pia

Levická Noc hudby 2015 zaujala + fotografie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 22. júna 2015 - Piatkové poobedie a noc 19. júna 2015 v Leviciach patrilo hudbe. V synagóge sa totiž konal ďalší ročník hudobného podujatia NOC HUDBY pod organizačnou taktovkou Juraja Gergelyho (dramaturg, organizátor) v spolupráci s Komisiou MsZ kultúry Levice a Mestského kultúrneho strediska Levice.

Levická Noc hudby 2015 zaujala + fotografie

Už od 17-tej hodiny sa podujatie začalo netradične - študenti Súkromného konzervatória v Nitre a žiaci ZUŠ Levice pod vedením pedagóga Juraja Gergelyho sa okoloidúcim predstavili priamo vonku pred synagógou svojim koncertom bicích nástrojov.

Levická Noc hudby 2015 zaujala + fotografie

Nasledovala domáca levická post-hardcore-ová formácia FOR TAPE v zložení Martin Révay (spev), Tomáš Ďurči (gitara), Jozef Puškár (basa) a Michal Medvecký (bicie), ktorá zahrala piesne z ich debutového EP "THE WAY I CHOOSE" (pozrite si náš videorozhovor s kapelou tu: http://www.leviceonline.sk/kultura/ostatne-spravy-z-kultury/3184-chalani-s-for-tape-si-vybrali-cestu-budu-krstit-nove-ep-videorozhovor).

Pozrite si:
- Chalani z For Tape si "vybrali cestu" a vydali nové EP - videorozhovor
Levice zažili punkovo-rockový víkend, For Tape pokrstili svoje nové EP - fotografie

For Tape - štvorica rockovo naladených mladíkov

LeviceUbytovanie.sk - Predaj a prenájom a predaj 1. a 5. izbových zrekonštruovaných bytov v Leviciach

Levická Noc hudby 2015 zaujala + fotografie

Ďalšou vystupujúcou domácou kapelou je formácia pod názvom JUST IN TIME na čele s krásnou a charizmatickou speváčkou Katkou Szebényiovou a členmi Durim Urgácsom (bicie), Alexom Simondelom (bass guitar), Alešom Mäsiarom (keyboard), Dávidom Langschadlom (el. guitar) a Karolom Kováčom (saxophone). Jazz-Pop-Funky zoskupenie z Levíc a okolia hrá prevažne cover verzie známych skladieb.
Levická Noc hudby 2015 zaujala + fotografie

Treťou domácou formáciou bola kapela EASY PEASY v zložení Matej Kováčik (spev, gitara), Mário Bajan (basa) a Milan Bumbala (bicie), pričom im na gitare ako hosť pomáhal Marek Meňhart a tiež Ľubo Nemčok na bongá. Na záverečnú pieseň kapely sa s nimi ako ďalší hosť predstavil aj klávesák Aleš Mäsiar. Je to soft-rocková kapela, ktorej cieľom je tvoriť vlastné skladby so sviežou pre nich špecifickou hudbou a textom hovoriacim o ich pohľade na život.
Levická Noc hudby 2015 zaujala + fotografie

Hudobná formácia z Nitry SEE YOU SOON v zložení Gabriela Šimková (spev), Michal Halčin (klávesy), Tomáš Kelétz (gitara) a Martin István (bicie) sa Levičanom predstavila ako nasledujúca kapela. Je to hudobná formácia, ktorá je založená z profesionálnych hudobníkov dlhoročne pôsobiacich v rôznych projektoch. Kapela je zameraná na produkciu zaujímavých tém rôznych žánrov v neobvyklých aranžmánoch.
Levická Noc hudby 2015 zaujala + fotografie

Nasledujúcou kapelou, ktorá sa predstavila v rámci levickej Noci hudby 2015, bolo maďarské fusion trio 1705 KALTENECKER-PIRI-DÉS Trio. Toto trio v zložení Zsolt Kaltenecker (klávesy), Béla Piri (kontrabas) a András Dés (perkusie) je známe po celom svete. Hudba tria nie je žiadny mainstreamový jazz a obohrávanie stokrát počutých štandardov, ale moderný jazz, zahratý od podlahy, s výraznými prvkami etnickej hudby, rocku, fusion i new age music.
Levická Noc hudby 2015 zaujala + fotografie

Predposlednou vystupujúcou kapelou bola LUDO KURUC QUARTET-Tribute to Frank Sinatra v zložení Ludo Kuruc (spev), Zdenko Huszárik (piano), Róbert Ragan jr. (bass) a Kristián Kuruc (bicie). Repertoár band-u pláva vo vodách soulu, swingu a jazzových balád. T.Jones, R.Charles, J Brown a F. Sinatra sú nosnými piliermi, vrátane vlastnej tvorby.

Posledným vystupujúcim bolo DUO Mária KMEŤKOVÁ & Pavol BEREZA, pozostávajúce z harfy Márie Kmeťkovej a gitary Pavla Berezu. Toto duo prináša symbiózu nevšednej kombinácie nástrojov.

Každý návštevník mal teda možnosť, dosýtosti si vychutnať mnoho hudobných štýlov v jeden večer a bolo na čo pozerať a čo počúvať.

Čerešničkou na torte celého podujatia je nepochybne fakt, že podujatie pritiahlo naozaj veľa ľudí, synagóga bola kompletne zaplnená, čo organizátorom pridáva na motivácii pre ďalší ročník tohto skvelého podujatia, príp. sa zamyslieť aj nad organizáciou ďalších podobných akcii a podujatí v meste Levice počas roka.

Z Noci hudby 2015 sme pripravili rozsiahlu fotoreportáž. Všetky naše fotografie si môžete pozrieť v našej fotogalérii TU.
zdroj a fotografie: Mgr. Andrej Budai, www.leviceonline.sk

POZRITE SI AJ:
Levická Noc Hudby 2015 v znamení maratónu ôsmych hudobných telies
 

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre