04192024pia

Levice - avíza a pozvánky, oznamy o akciách a podujatiach

Levická Noc Hudby 2015 v znamení maratónu ôsmych hudobných telies

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 29. mája 2015 - Aj tento rok čaká všetkých fanúšikov kvalitnej muziky z Levíc a okolia maratón hudby s účasťou svetovej jazzovej špičky a s exkluzívnym začiatkom a záverom, čo tu ešte nebolo. V levickej Synagóge sa totiž 19. júna 2015 od 17:00 do 24:00 hod. uskutoční ďalší ročník hudobného podujatia NOC HUDBY, ktorú organizuje Juraj Gergely (dramaturg, organizátor) v spolupráci s Komisiou MsZ kultúry Levice a Mestského kultúrneho strediska Levice s voľným vstupom na podujatie.

Počas Noci hudby sa unplugged – akusticky predstavilo sedem levických hudobných skupín 2012, 15.6.2012, levická synagóga + fotografie a video

Na tohtoročnej NOCi HUDBY sa predstavia študenti Súkromného konzervatória v Nitre a žiaci ZUŠ Levice pod vedením pedagóga Juraja Gergelyho so svojim koncertom bicích nástrojov priamo vonku pred Synagógou, levické kapely FOR TAPE, EASY PEASY, JUST IN TIME, hudobná formácia z Nitry SEE YOU SOON, maďarské fusion trio 1705 KALTENECKER-PIRI-DÉS Trio, LUDO KURUC QUARTET-Tribute to Frank Sinatra a DUO Mária KMEŤKOVÁ & Pavol BEREZA, takže je sa na čo tešiť!

LeviceUbytovanie.sk - Predaj a prenájom a predaj 1. a 5. izbových zrekonštruovaných bytov v Leviciach
FOR TAPE

Martin Révay – spev
Tomáš Ďurči – gitara
Jozef Puškár – basa
Michal Medvecký – bicie

Skupina For Tape

Kapela For Tape z Levíc vzniká začiatkom roka 2012 pôvodne ako vedľajší projekt Tomáša Ďurčiho a Martyho Révaya. V apríli 2013 skupina vydáva svoje prvé sedem skladbové EP On the Waves. S novým koncertným programom odohrávajú mnoho koncertov po celom Slovensku. Po roku nastáva čas na ďalšie EP, ktoré vychádza 31. augusta 2014 pod názvom The Way I Choose a obsahuje šesť nových skladieb. K tomuto EP vznikajú aj dva videoklipy k piesňam Orwell’s World a The Hard Way. Kapela sa na tomto počine uberá novým smerom a prikláňa sa tak štýlovo k post-hardcoreu a hardcore-punku. Začiatkom roka 2015 nastáva ďalšia personálna zmena, kedy Riša Krenčana na poste bubeníka strieda Mišo Medvecký. S novou posilou kapela pripravuje skladby na ďalšie EP a chystá mnoho koncertov. Doteraz ich For Tape odohrali viac ako 40.

 

Pozrite si

Chalani z For Tape si "vybrali cestu" a vydali nové EP - videorozhovor

Levice zažili punkovo-rockový víkend, For Tape pokrstili svoje nové EP - fotografie

skupina Easy PeasyEASY PEASY

Matej Kováčik - spev, gitara
Mário Bajan - basa
Milan Bumbala – bicie

Slovenská soft-rocková kapela, ktorej cieľom je tvoriť vlastné skladby so sviežou pre nich špecifickou hudbou a textom hovoriacim o ich pohľade na život.

Začiatky kapely siahajú do roku 2005, kedy traja spolužiaci (Matej Kováčik, Mário Bajan a Milan Bumbala), vtedy žiaci 8. ročníka na ZŠ v Tlmačoch, ohromení gitarovou hudbou sa začali po vyučovaní stretávať, počúvať a hrávať si obľúbené pesničky. S túžbou dosiahnuť niečo také ako počuli z prehrávačov si postupne zháňali hudobné nástroje.

Na jednom z koncertov sa im podarilo podať ich demo nahrávku Ivanovi Táslerovi. Mesiac na to zazvonil telefón, v ktorom sa ozval hlas speváka z IMT Smile. Bol to splnený sen. V jeho produkcií nahrali zatiaľ 2 piesne „Hľadám“ a „Pomáhaj a chráň“ teraz už pod názvom kapely Easy Peasy.


"JUST IN TIME"

Duri Urgács - bicie
Alex Simondel - bass guitar
Aleš Mäsiar - keyboard
Dávid Langschadl - el. guitar
Karol Kováč - saxophone
Katarina Szebényiová – vocal

Jazz-Pop-Funky zoskupenie z Levíc a okolia hrajúce prevžne cover verzie známych skladieb.

skupina Just in Time

SEE YOU SOON

Gabriela Šimková-spev
Michal Halčin-klávesy
Tomáš Kelétz-gitara
Martin István-bicie

See you soon z Nitry je hudobná formácia založená z profesionálnych hudobníkov dlhoročne pôsobiacich v rôznych projektoch. Kapela je zameraná na produkciu zaujímavých tém rôznych žánrov v neobvyklých aranžmánoch.
skupina See You Soon

Martin Istvan

Hrá na bicie od 12 rokov. Vyštudoval konzervatórium pod vedením p. Gergelyho. Prešiel viacerými zostavami od tria po big band. Hral rôzne žánre, no vždy našiel najväčšie potešenie v jazze. Ako muzikant pracoval určitý čas i v zahraničí. Toho času pôsobí ako učiteľ bicich nástrojov na SZUŠ Heleny Madariovej v Nitre a popri rôznych projektoch je zakladajúcim členom kapely "See you soon".

Gabriela Šimková

Jej pôsobenie má široký záber ako doma tak i v zahraničí. Účinkovala na rôznych hudobných a jazzových podujatiach. Zaujíma sa o projekty rozmanitých štýlov. Spolupracuje s nahravacími a dabingovymi štúdiami. Popri rôznych hudobných projektoch je už 15 rokov aktívnym členom a'capellovej formácie Close harmony friends a kapely "See you soon".

„1705 KALTENECKER-PIRI-DÉS Trio“ /HU/

Zsolt Kaltenecker - klávesy
Béla Piri - kontrabas
András Dés - perkusie

"1705 Kaltenecker-Piri-Dés" /HU/
Vynikajúce maďarské fusion trio, ktoré slávi také úspechy vo svete, má napr. vlastný record label a booking agenta v Japonsku. Hudba tria nie je žiadny mainstreamový jazz a obohrávanie stokrát počutých štandardov, ale moderný jazz, zahratý od podlahy, s výraznými prvkami etnickej hudby, rocku, fusion i new age music. Štruktúra hudobných tém a virtuózna improvizácia, prameniaca z vysokej technickej úrovne jednotlivých muzikantov, vždy prekvapí obecenstvo, ktorého reakcie väčšinou potvrdzujú, že sa trojica uberá správnym smerom. Dá sa povedať, že trio sa pohybuje vo vodách progresívneho jazzu a svojim prístupom sa zaraďuje medzi svetovú jazzovú špičku.

Zsolt Kaltenecker (1970) – klávesy

Absolvoval akustické (a jazzové) piano na akadémii Liszt Ferenca v Budapešti a hneď potom pokračoval v súkromných štúdiách v New Yorku. V roku 1999 získalo jeho debutové sólové CD "Songs from the 20th Century" ocenenie jazzový album roka. Od roku 2002 hrá aj na elektrické klávesové nástroje a stále hľadá cesty, ako prelomiť bariéry a zvukové obmedzenia tradičných pianových trií.

LUDO KURUC QUARTET-Tribute to Frank Sinatra

Ludo Kuruc - spev
Zdenko Huszárik – piano
Róbert Ragan jr. - bass
Kristián Kuruc - bicie
Ludo Kuruc, sólista Big Bandu Gustáva Broma.

LUDO KURUC QUARTET-Tribute to Frank Sinatra

Repertoár band-u pláva vo vodách soulu, swingu a jazzových balád. T.Jones, R.Charles, J Brown a F. Sinatra sú nosnými piliermi, vrátane vlastnej tvorby. Kapela má za sebou množstvo vystúpení na domácej pôde aj v zahraničí vrátane USA, Juž. Ameriky, Ázie a prakticky celej Európy.

Najnovší projekt zaranžoval Ludo Kuruc, venovaný top spevákovi 20.storočia Frankovi Sinatrovi, pri príležitosti jeho nedožitých 100.narodenín. Jeho komorné obsadenie nesie názov - Ludo Kuruc Quartet Tribute to Frank Sinatra.

 

DUO Mária KMEŤKOVÁ & Pavol BEREZA

Mária Kmeťková - harfa
Pavol Bereza - gitara

Duo pozostávajúce z harfy Márie Kmeťkovej a gitary Pavla Berezu prináša symbiózu nevšednej kombinácie nástrojov. Práve intimita súznenia samotných strún vnáša do hudby nielen rozmanité odtiene polôh farebnosti súzvuku týchto nastrojov, ale i prazvláštnu emočnú esenciu. V projekte "Sisa and the grey pigeon for 53 strings" interpréti predstavujú kompozície Sisy Michalidesovej v nových, komornejšie ladených aranžmánoch.

Mária KMEŤKOVÁ
Pavol BEREZA

zdroj a fotografie: Juraj Gergely

Pozrite si:

- Noc hudby 2012 - Počas Noci hudby sa unplugged – akusticky predstavilo sedem levických hudobných skupín + fotografie

Na levických Jazzových Vianociach Slovensko-Maďarsko-České špičky

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre