04192024pia

Hokej a hokejové správy, aktuality z mesta Levice

Levickí hokejoví tretiaci na Iskra Cup-e 2016 v rámci svojich možností, prvá domáca prehra A-mužstva

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 3. novembra 2016 - Počas víkendu 29.10.2016 sa v Partizánskom odohral turnaj 3.ročníkov ISKRA CUP 2016, na ktorom sa zúčastnili aj malí Levičania, A-mužstvo doma privítalo mužstvo HC Prievidza. Prinášame Vám prehľad konaných zápasov. 

Levickí hokejoví tretiaci na Iskra Cup-e 2016 v rámci svojich možností, prvá domáca prehra A-mužstva

ISKRA CUP 2016 – 30.10.2016

Účastníci: HK Levice, MMHK Nitra, HK Iskra Partizánske, HC Topoľčany
V nedeľu 30.10.2016 sa na zimnom štadióne v Partizánskom konal turnaj 3.ročníkov ISKRA CUP 2016 za účasti 4 družstiev. Okrem domáceho celku ISKRA Partizánske boli pozvané celky z Levíc, Nitry a Reštaurácia FOR YOU, Ludanská 14, Levice - denné menu.Topoľčian. Mužstvá hrali systémom každý s každým a o umiestnenie v konečnej tabuľke rozhodovalo počet dosiahnutých bodov. Naši tretiaci skončili na poslednom, štvrtom mieste. Bolo jasné, že trocha šťastia nám počas turnaja chýba, no rešpekt sme určite vzbudili a opäť sme pripomenuli, že na hokejovej mape treba s tretiakmi z Levíc počítať. Cennejšie ako medaily z tohto turnaja, ktorý vyhrali Nitrančania pred Partizánskym a Topoľčanmi, boli cenné skúsenosti v ťažkej konfrontácii. Chalani predviedli neskutočne krásny kombinačný hokej a bojovali v každom zápase. Aj keď výsledky tomu nenaznačujú, celkový dojem z hry bol veľmi dobrý. Iba hráči, ktorí sa pripravujú zvládnuť víťazstvo aj prehru a sú pripravení na všetko majú šancu byť dlhodobo úspešní. A naši tretiaci takýmto tímom jednoznačne sú! Chalani prežili peknú nedeľu plnú emócií, tak ako aj ich rodičia a tento fakt nech je najväčšou satisfakciou pre všetkých zúčastnených.

Celkové poradie:
1. MMHK Nitra
2. HK Iskra Partizánske
3. HC Topoľčany
4. HK Levice

Chcem pochváliť všetkých chlapcov, ktorí sa zúčastnili turnaja. Odohrali ho s radosťou a ukázali, že sa vedia baviť hokejom, a keď je to potrebné aj zabojovať. Nepodcenili žiadneho zo súperov, hrali kombinačný hokej a v každom zápase sa snažili až do konca. Aj vďaka tomu sme prešli turnajom napriek tomu, že to až tak jednoduché nebolo. Súperi boli na úrovni tých najlepších na Slovensku v tejto kategórii, svoju kvalitu majú a nič nám zadarmo nedarovali. Naši chlapci však ukázali čo v nich je a svoj potenciál sa snažili využiť na maximum. Zistili, že keď sa niečo robí s radosťou a nasadením, úspech nemusí byť ďaleko. Chcem im za predvedené výkony poďakovať, lebo som si turnaj užíval s nimi,“ zhodnotil účinkovanie svojich zverencov Ivan Schwarz a ďalej dodal: „Touto cestou by som sa chcel poďakovať aj všetkým rodičom za pozitívny prístup k turnaju a podporu svojich detí športe zvanom hokej.

Levickí hokejoví tretiaci na Iskra Cup-e 2016 v rámci svojich možností, prvá domáca prehra A-mužstva

Prehra A-mužstva s horkou príchuťou

Prvá tretina zápasu s Prievidzou vyšla Levičanom parádne. Počas celej tretiny sa súper prakticky nedostal k ničomu a chalani si na ľade robili čo chceli. Už v 3.minúte sa presadil Peter Kiepeš, ktorý otvoril skóre zápasu. Na tento gól sa Prievidžanom podarilo odpovedať, keď si po prísnom vylúčení a následne našej veľkej chybe v obrane puk nešťastne zrazil do bránky Filip Kasana. Napriek tomu sme však v dominancii na ľade pokračovali a do konca tretiny sa presadili ešte dvakrát zásluhou Juraja Vrťa a Petra Segíňa. Výkon v druhej tretine bohužiaľ ani nepripomínal ten z prvej. Levičania akoby cez prestávku zamrzli a ich nedostatočný pohyb hostia využili na strelenie dvoch gólov a vyrovnanie stavu zápasu. Posledná tretina bola ovplyvnená najmä štvrtým gólom hostí, ktorého platnosť bola minimálne diskutabilná. To náš mladý káder evidentne rozladilo a už o minútu a pol inkasovali gól na 3:5. Snaha o vyrovnanie priniesla ovocie v podobe gólu Lukáša Bališa až 30 sekúnd pred záverečnou sirénou, čo však už bolo neskoro. Leviciam sa nepodarilo vytvoriť si tlak ani v záverečnej krátkej power-play a tak po prvýkrát v sezóne prišli doma o všetky 3 body. Každému, kto sa v hokeji aspoň trochu vyzná muselo byť jasné, že výkon Levičanov išiel po prvej tretine dole. Zápas však mal pre domácich hráčov a priaznivcov horkú príchuť najmä z iného hľadiska a je otázne, či je v lige, v ktorej hráči hrajú hokej popri zamestnaní a škole pre radosť a pre fanúšikov, toto nutné robiť...

Andrej Budai photo - fotografické a video služby - svadby, oslavy, stužkové, promócie, plesy, rodinné a firemné stretnutia, akcie, podujatia, spoločenské, športové...
HK Levice 4:5 HC Prievidza (3:1; 0:2; 1:2)

Góly: 3. Kiepeš (Hronec, Stankovič), 13. Vrťo (Bališ, Bačkor), 20. Segíň P. (Michalovič), 60. Bališ (Kasana) – 13. Kováč (Paulík, Toman), 21. Kovalík (Pánis, Bátora), 33. Toman (Kovalík, Beňadik), 47. Paulík (Toman, Kováč), 48. Toman (Kováč, Paulík)

Zostava LV: Vozár (Búry) – Bačkor, Káčer, Bališ, Segíň P., Vrťo – Ozimák, Židulják, Hronec, Kiepeš, Stankovič – Pitlanič, Roško, Bránik, Sucharda, Záhorský – Kasana, Školník, Michalovič, Schwarz, Segíň T.

Zostava PU: Belák – Bátora, Beňadik, Kovalík, Mendel, Pánis – Súder, Vážan, Kováč, Paulík, Toman – Humaj, Mečiar, Macháč, Mjartan, Ševčík – Goga

Rozhodovali: Štefík – Mráz, Kúdeľová
Strely: 34:43
Vylúčenia: 5:2 na 2 min., navyše Bránik a Školník (LV) – 10 min. nešportové správanie sa hráča
Divákov: 198

Nasledujúci zápas LV: MHK Dubnica nad Váhom – HK Levice (5.11.2016 o 18:00 v Dubnici)

Ing. Jaroslav Matejov, tréner HK Levice: „Do zápasu s Prievidzou sme nastúpili s odhodlaním vyhrať, predĺžiť víťaznú šnúru a zachovať si domácu neporaziteľnosť. Prvá tretina tomu zodpovedala, chalani výborne korčuľovali, kombinovali a súpera jasne prehrali. Napriek tomu, že sme chceli v takejto hre pokračovať, v druhej tretine sa nám to nepodarilo. Neviem si vysvetliť, čo sa stalo, prestali sme korčuľovať a súperovi sme ponúkli až príliš veľa priestoru na ľade, z čoho rezultovali dva góly a vyrovnanie stavu na 3:3. V poslednej časti hry sme kopili veľa zbytočných chýb, útok s obranou sa akoby nevedeli skonsolidovať a trestom nám boli opäť dva góly, ktoré prakticky rozhodli o zápase. Znížiť sa nám podarilo bohužiaľ príliš neskoro a v snahe o power-play sme sa už nevedeli udržať v tretine súpera a tým pádom ohroziť ich brankára.

Aktuálna tabuľka 2. ligy:
1. HC Bratislava 18
2. ŠHK 37 Piešťany 18
3. HK Levice 15
4. MHK Dubnica nad Váhom 15
5. MŠK Hviezda Dolný Kubín 13
6. HC Prievidza 12
7. HK Iskra Partizánske 10
8. HC Dynamax 96 Nitra 10
9. ŠHK Púchov 6
10. HK 91 Senica 3

Zdroj: Marián Moravčík
Foto: Monika Vranová, Katarína Lajčínová

POZRITE SI TIEŽ:

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre