04192024pia

Hokej a hokejové správy, aktuality z mesta Levice

V súboji o druhú priečku tesná prehra hokejistov v Dubnici + mládežnícke výsledky

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 16. decembra 2014 - Počas víkendu 13.-14.12.2014 sa odohrali ďalšie hokejové zápasy všetkých levických družstiev HK Levice. V súboji o druhú priečku tabuľky cestovalo levické "Á-čko" do Dubnice, najmladšia kategória z prípravky 1,2HP na domácom ľade privítala hokejistov z Lokomotívy Nové Zámky, piataci 5ŠHT Iskru Partizánske a mladší a starší žiaci družstvo MHK Dolný Kubín.

V súboji o druhú priečku tesná prehra hokejistov v Dubnici + mládežnícke výsledky

Prinášame Vám kompletné víkendové výsledky všetkých hokejových družstiev HK Levice.

HOKEJ – A. mužstvo HK Levice - II.LIGA sk.A – 14.kolo

MHK Dubnica – HK Levice 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)

Július Beňuš, tréner HK Levice: „Zápas v Dubnici sa mi hodnotí veľmi ťažko, nakoľko sme ho aj napriek vynikajúcemu výkonu našich chlapcov prehrali. Bol to nadštandardný zápas druhej ligy z obidvoch strán, kde aj napriek našej dominancii nad súperom či už v pohybe, nasadení či taktickej hre sme stroskotali na súperovom brankárovi. V každej tretine sme si dokázali vytvoriť tlak na súpera, z ktorého pramenilo množstvo našich gólových príležitostí, ktoré sme
však nedokázali zúročiť pre naše víťazstvo. Zápas sme po tretinách 1:1,0:0 a 1:0 napokon prehrali 2:1. Na záver sa môžem len pripojiť k poďakovaniu domácich divákov našim chlapcom, ktorí si aj po prehratom zápase za svoj výkon získali obdiv a uznanie náročného dubnického diváka.„

V zápase o druhé miesto v tabuľke sa od nás odklonilo športové šťastie. Spoločne veríme, že už v nastávajúcom stretnutí na ľade súpera sa k nám opäť vráti a to v sobotu, dňa 20.12.2014 v Petržalke kde sa stretneme s domácim HC Petržalka 2010 o 16:00 hod.

Posledné stretnutie v roku 2014 odohráme v Banskej Bystrici (27.12.2014). Séria uvedených troch stretnutí v rade na ľade súperov nám ukážu, aké sú naše vyhliadky na celkové umiestnenie v tabuľke 2.ligy.

Góly za HK Levice: 16. Segíň T. (Záhorský, Vrťo)

HK Levice: Račko - Ozimák, Pitlanič, Roško, Socha - Adámik, Hronec, Kiepeš, Matejov, Michalovič, Schwarz, Segíň, Stankovič, Sucharda, Vrťo, Záhorský
Divákov: 261

Nasledujúci zápas: HC Petržalka 2010 – HK Levice (20.12.2014 o 16:00), 15.kolo


1,2HP HK Levice

Najmladšia kategória z prípravky pri prvom vystúpení víťazne

HK Levice – HK Lokomotíva Nové Zámky 10:4

Naša najmladšia kategória 1,2HP – hokejová prípravka prvých a druhých ročníkov hrá podľa pravidiel SZĽH pre minihokej v tretinách s A a B mužstvom po štyroch hráčoch.

Hráči 1,2HP HK Levice odohrali prvý prípravný zápas v sezóne 2014/2015. Na domácom ľade privítali tradičného súpera – najmladších z HK Lokomotíva Nové Zámky.Zápas sa začal vo svižnom tempe, keď sme sa už v prvej minúte ujali vedenia 1:0 a potom pokračoval v dobrom nasadení, kde sa striedali šance na jednej aj druhej strane. Najmladší hokejisti na oboch stranách sa bavili hokejom a v niektorých situáciách dávali do zápasu všetku svoju silu, aby sa presadili pred našou či súperovou bránkou. V tomto zápase výsledok nie je dôležitý, keďže sa naberá prvá skúsenosť v zápasovom nasadení.

Michal Dávid, tréner HK Levice: "Bolo zaujímavé pozorne sledovať, čo všetko sa od októbra najmladšia kategória naučila. Hráči korčuľovali o dušu a boli tam aj náznaky veľkého hokeja, keď obe mužstvá išli doslova do osobných súbojov. Chlapci dokázali hrať s chuťou a záujmom. Priateľský zápas splnil svoj účel a to konfrontovať sa so súperom, získať zápasovú skúsenosť a odohrať zápas s nasadením a bojovnosťou. Chcem sa poďakovať trénerom z HK Nové Zámky, že sme si mohli vyskúšať to čo sme sa naučili na tréningoch."

Počet divákov: 76

V súboji o druhú priečku tesná prehra hokejistov v Dubnici + mládežnícke výsledky
5ŠHT HK Levice

Piataci po napínavej prestrelke pánmi zápasu

I.liga prípraviek 5ŠHT – 13.kolo

HK Levice – HK Iskra Partizánske 12:8 (4:4, 4:1, 4:3)

Úvodné minúty patrili hosťujúcim hráčom čo aj využili a v 3minúte strelili otvárací gól zápasu. A od tohto momentu začala zaujímavá prestrelka medzi oboma mužstvami. Hral sa aktívny a rýchly hokej na oboch stranách, piataci z HK Levice síce inkasovali do 10 min. tri góly, ale aj napriek tomu sa tlačili pred hosťujúceho brankára, aktivita domáceho HK Levice sa stupňovala až do konca prvej tretiny čoho výsledkom bol aj stav po I.tretine 4:4.
V druhej tretine chalani nadviazali na prvú tretinu ale gólovo sa presadili dvoma rýchlymi gólmi v 9. a 10 min., keď zvyšovali na 6:4. Do tretej tretiny sme nastúpili z úmyslom nenechať sa vyviesť z hernej pohody, už v 1 minúte tretej tretiny sme zvyšovali náskok o dva góly na 10:5. Súper nás po zbytočných fauloch trestal dvoma gólmi z trestných strieľaní. Levický piataci nakoniec po napínavej prestrelke ovládli zápas a zaslúžene vyhrali v pomere 12:8.

HK Levice: Griesbach, Adámik - Sládeček, Kasala, Doboš, Juhás, Kravec, Matuška - Farkaš P., Drapák, Ešek, Moravčík, Horváth, Gellen, Dubský, Majetič, Grmanová

Marián Fliega, tréner HK Levice: "Opäť sme si raz sadli a v šatni povedali svoje veci. Výsledkom bol stopercentný výkon, od prvého do posledného sme na ľade odmakali poctivý zápas. Nastúpili sme s dobrým pohybom, aj napriek tomu, že sme trocha zaspali prvé minúty I. tretiny, kedy sme prehrávali 1:3, ale góly na 4:3 nás upokojili, a tak sme Partizánske nepúšťali do vyloženejších šancí a zaslúžene sme zvíťazili. Chcem pochváliť druhú formáciu za streleckú efektivitu - až 9 gólov."

Počet divákov: 83

Nasledujúci zápas 5ŠHT: HK Levice – ŠHK 37 Piešťany (21.12.2014) 14.kolo I.liga prípraviek

Marian Moravčík – vedúci družstva


Ml. a St. žiaci HK Levice

S Dolným Kubínom úspešní iba starší žiaci

Zápas starších žiakov bol od začiatku zaujímavý, hral sa vo veľmi dobrom tempe a nasadení. Hostia od úvodu stretnutia potvrdzovali, že neprišli do Levíc s chuťou prehrať. Levičania sa rozbiehali trošku pomalšie, čo dovoľovalo súperovi hrať veľmi aktívne. Pozorná obranná hra domácich ich však nepúšťala k ničomu. Družstvo Levíc sa postupne začalo aktívnou hrou presadzovať. Súpera pritlačili do jeho obrannej tretiny, začali pekne kombinovať a presadzovať sa aj strelecky. Po prvej tretine bol stav 4:0. Postupom času naši chlapci na ľade kraľovali vo všetkých herných situáciách a druhu tretinu znova zvládli výborne keď ju dokázali vyhrať v pomere 4:1. Posledná tretina sa už len dohrávala, bola však poznačená častými vylúčeniami. Súper hral viac agresívne na čo doplatil vážnym zranením náš hráč. V tomto zápase boli naši chalani jednoznačne lepší ako ich súper."

Starší žiaci – HK Levice 8:1 MHK Dolný Kubín (4:0; 4:1; 0:0)

Góly LV: 4. Kosiba (Formel), 14. Formel, 15. Ágoštonová (Vrbka), 20. Kosiba (Vrbka, Formel), 21. Ágoštonová (Kosiba), 28. Kosiba (Vrbka), 29. Fábry (Kovács), 34. Formel (Kosiba)

Jozef Guťan, tréner HK Levice: „Celý týždeň sa chalani na tento zápas zodpovedne pripravovali,
nakoľko sme chceli predĺžiť sériu víťazstiev. Od brankára až po posledného útočníka sme podali výborný výkon. Levický spoľahlivý gólman vyriešil pred našou bránkou takmer všetko. Boli sme efektívni v streľbe a súper mohol inkasovať ešte viac kúskov. Hrali sme výborne počas celých 60 minút a aj preto sme jednoznačne vyhrali. Chlapci sa opäť presvedčili, že ak pracujú na 100% na tréningoch, ich odmena v podobe víťazstiev sa dostaví. Ešte raz gratulujem chlapcom k predvedenému výkonu.
Mladší žiaci nastúpili v oklieštenej zostave ale napriek tomu super z Dolného Kubína v tomto zápase jasne dominoval. Našich chlapcov púšťal k svojej bránke len sporadicky. Paradoxné bolo, že keď už sa Levičania dostali k zakončeniu tak z neho hneď dokázali skórovať. Škoda zopár nevyužitých šanci v tomto zápase. Treba poznamenať, že naše družstvo zahralo pod hranicu svojich možností a tým súperovi darovali 2 body. Super bol lepsi mal viac kvalitnejších hráčov v tejto kategórii, z Levickej strany im dokázal konkurovať len Dávid Hofer, ktorý strelil všetky 3 góly Levíc."

Mladší žiaci – HK Levice 3:6 MHK Dolný Kubín (0:3; 2:3; 1:0)

Góly LV: 16., 21. a 55. Hofer

Mgr. Daniel Socha a Jozef Guťan, tréneri HK Levice: „Vôbec sme nepodali očakávaný výkon. Hrali sme ustráchane, rozhárane, robili sme veľa chýb. Chýbali nám stabilní hráči, ktorých ostatní nedokázali plnohodnotne zastúpiť. Navyše bol súper veľmi kvalitný a preto sme nemohli pomýšľať na úspech. Dúfame, že posledný zápas v tomto roku na domácom ľade (20.12.) proti Prievidzi zvládneme lepšie.

Zdroj a fotografie: Jozef Guťan a Marian Moravčík, HK Levice

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre