04252024štv

Na futbalovom turnaji Régio Cup Sud Alsace vo Francúzsku si zahrali aj mladíci z okresu Levice

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

V dňoch 3. - 4.6.2017 sa vo Francúzsku konal 20.ročník medzinárodného mládežníckeho futbalového turnaja Régio Cup Sud Alsace. Na turnaji štartovalo 48 družstiev v kategóriách U11, U13, U15 a U17 a predstavili sa družstvá z Francúzska, Švajčiarska, Belgicka a Slovenska.

Na futbalovom turnaji Régio Cup Sud Alsace vo Francúzsku si zahrali aj mladíci z okresu Levice

Slovensko reprezentovali družstvá TJ Dvory nad Žitavou /U15/, OFK Lužianky /U17/ a Nitra /U15/, Nitriansky kraj reprezentovali v kategórii U15 žiaci z Hronských Kľačian, Pukanca, Kalnej a Demandíc.

Zápasy v skupinách prebiehali v Bartenheime a v Sierentzi. Chlapci z levického okresu, reprezentujúci kraj Nitra hrali svoje zápasy v Sierentzi na dvoch perfektne pripravených hracích plochách. V štvorčlennej skupine boli ich súpermi družstvá z Francúzska. Vstup do turnaja mali úspešný, keď v prvom zápase vyhrali nad AJSLM Mezieres 2:0 gólmi A. Meszároša a S. Mudráka.

Áčko-hygiena.sk - Hygiena a dezinfekcia

 

Na futbalovom turnaji Régio Cup Sud Alsace vo Francúzsku si zahrali aj mladíci z okresu Levice

V druhom zápase nestačili na AJ Limeil Brevannes a prehrali najtesnejším rozdielom 0:1. V poslednom zápase skupiny C remizovali naši chlapci s RC Sezanne 0:0 a postúpili z 2. miesta v skupine do osemfinále.

V zápasoch o konečné umiestnenie prehrali s EJPS Uffheim 1:0. V nedeľňajších zápasoch s CS Wolxheim 2:1, keď vyrovnávajúci gól strelil J.Homola a v poslednom zápase s Avenir Vall De Sarre 2:1, keď na vedúci gól Erika Mlynárika odpovedal súper v závere dvomi gólmi.

Predaj 30 zerkonštruovaných bytov na Ul. Kpt. Nálepku v Leviciach - Levice invest, s.r.o., www.leviceubytovanie.sk

 

Naši chlapci obsadili vo svojej kategórii v konkurencii 16 - tich družstiev konečné 8. miesto. Okrem pohára za umiestnenie si chlapci prevzali ocenenie za víťazstvo v súťaži fair - play, pretože okrem solídnych výkonov sa predstavili aj slušnou hrou a správaním.

Náš okres a kraj reprezentovali hráči Lukáš Melicher, Marek Kosorín, Jakub Kováč, Marcel Berkeš, Adrián Benedik /SC Hronské Kľačany/, Erik Mlynárik, Samuel Mudrák, Richard Ferenci, Branislav Siekela, Jakub Šebo /Tatran Pukanec/, Adrián Meszároš, Viktor Bajan /KFC Kalná nad Hronom/, Martin Berkeš a Jozef Homola /TJ Demandice-Veľký Ďur/. Vedúcim družstva bol Milan Bridiš, trénerom Juraj Mlynárik a asistentom Ľuboš Foltán.

Na futbalovom turnaji Régio Cup Sud Alsace vo Francúzsku si zahrali aj mladíci z okresu Levice

Cestu do dejiska turnaja si chlapci spestrili prehliadkou Vaduzu, hlavného mesta Lichtenštajnska. Na spiatočnej ceste si v Mníchove prezreli štadión Bayernu Mníchov - Allianz Arénu, sieň slávy nemeckého futbalového majstra a nakúpili si klubové suveníry. Počas turnaja samozrejme sledovali pri televíznych obrazovkách finále ligy majstrov Real Madrid - Juventsu Turín v spoločnosti ostatných účastníkov turnaja a vo veľmi búrlivej atmosfére. Účasť na tomto turnaji bude určite patriť k najkrajším a najsilnejším zážitkom chlapcov v ich doterajšej futbalovej kariére.

autor príspevku: Milan Bridiš, fotografie: Konik Foltán

POZRITE SI TIEŽ:

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre