04232024uto

Správny Ťah: "Chceme jednoducho ukázať, že sme tu." + videorozhovor

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 13. marca 2014 - Benčo, HeL, Mikpo, Stenon a Randy Cold je pätica nadšencov, ktorí sa rozhodli založiť vlastnú Hip-Hopovú komunitu pod výstižným názvom SPRÁVNY ŤAH. Ich cieľ sa im dokonale splnil a už majú za sebou prvý projekt a druhý je aktuálne na ceste.

Správny Ťah: "Chceme jednoducho ukázať, že sme tu." + videorozhovor

Ten bude producentským projektom, kde budú zahrnutí raperi z Levíc a okolia. Benčo ako manažér je zodpovedný za chod celej komunity a jej propagácie, HeL je pešiak skupiny a k jeho rapu určite potrebuje práve Mikpove beaty, aby sa mohol posunúť o jedno políčko ďalej. Úloha Stenona je dopĺňať hru HeLa, a to konkrétne na koncertoch. Zdvojovať hlas, spoluvytvárať show a obohatiť celú hru naživo! Toto všetko kontroluje ostrieľaný hráč Randy Cold.

Bezkomínové biokrby - Levice, predajňa Ul. I. Krasku 8  

Ich prvým spoločným projektom je EP HeL - Pešiak (prod. BSB). S chalanmi sme sa porozprávali nielen o ich samotnom projekte Správny Ťah, ale aj o ich prvom počine HeL - Pešiak. Pozrite si náš videorozhovor s nimi tu:


Prečo a na základe čoho vznikla Hip - Hopová komunita Správny ťah?

(Benčo): Náš projekt/komunita pod názvom Správny Ťah vznikol z dvoch dôvodov. Prvý je ten, že každého z nás to chytilo už dávno, hudba - hip-hop a po druhé je to, že sme všetci veľmi chceli.

Prečo názov Správny ťah? Ako vznikol?

(Benčo): Samotný názov Správny Ťah vznikol asi 5 rokov dozadu. S mojím super spolužiakom HeL-om sme sa už na strednej škole bavili o podobných plánoch do budúcna. Pôvodne sme my dvaja mali byť raperské duo, no nejako to nevyšlo, nemali sme ešte dostatok skúseností a tak sme od toho neskôr upustili. Lukáš ale pri rape ostal a ja som to flákal. Preto som aj zmenil v Správnom Ťahu funkciu.

Ako sa dala dokopy partia piatich mladých ľudí v rámci Vášho projektu?

(Benčo): Ja s Lukášom(HeL-om) sme vlastne boli už jasní od začiatku. Už na strednej škole náš ďalší spolužiak Mikpo začal robiť beaty a neustále sa zlepšoval, aj sa zlepšuje doteraz. Takže Mikpo bol tretí člen posádky. Keď sme to všetko začali postupne dávať dokopy, tak sme prišli na to, že by nebolo zlé, vytvoriť také zoskupenie, aké sa tu len tak nevidí a to rovno dosadiť aj hypemana(človek, ktorý dotvára show, zdvojuje hlavného rapera, doprevádza show a pod.) a človeka, čo sa nám bude starať o klipy/design a videá rôzneho druhu. Tak sme do naších radov povolali Stenon-a ako hypemana a RandyCold bol jasná voľba, čo sa týka kamery. Aby v tom bolo úplne jasno, tak ja som sa zmocnil manažérskej funkcie a HeL má na starosti rap.
(HeL): Benčo bol môj spolužiak na strednej, kde sme v druhej polovici prvého ročníka vytvorili rapovú skupinu ST...heh no po čase sme od toho upustili, predsa len nemali sme čo povedať a ak hej, bolo to ešte detské. Tak či tak, za 5 rokov sa celá vec úplne zmenila a ST sme obnovili. Nabrali sme 3 členov a Benčo zmenil aj pozíciu. Myslím, že teraz je každý na správnom mieste.

Pozrite si aj video-vlog:


Ako by ste opísali Hip-Hopovú, rapovú scénu v regióne okresu Levice, okolia a Slovenska? Čo Vám chýba?

(HeL): V regióne vnímam jedine Lugera. Pravda je však taká, že nikto tu si nemôže dovoliť povedať, že zastupuje Levice na takej úrovni, ako Kontrafakt Piešťany, Moja Reč Handlovú alebo Boy Wonder Trnavu.

Čo je hlavným cieľom, ambíciou Vášho projektu?

(Benčo): V prvom rade sem nejdem rozprávať hneď o veľkých prehnaných cieľoch, pretože sami nevieme, ako sa nám bude dariť, skôr máme také menšie ciele a podľa toho uvidíme, čo viac si môžeme dovoliť. Prvotné ciele sú také, že určite na nás poukázať, že sme tu, partia chalanov, ktorá sa snaží robiť niečo trochu odlišné, že sme zoskupenie 5 ľudí, kde každý jeden robí niečo odlišné a predsa sme jeden tím.

Stihli ste zrealizovať Váš prvý spoločný projekt - videoklip Pešiak. Povedali by ste nám o tej piesni, klipe niečo viac?

(RandyCold): V rámci prvého projektu sme chceli nechať priestor divákovi nech dá väčší  „focus“ na samotný track a pojem SprávnyŤah ako klip. Preto sme sa vybrali cestou reprezent videoklipu, chcel som ale dosiahnúť, aby bol priamy a úderný. Aby šlapal od začiatku až do konca. Taktiež sme mali už dlhšiu dobu s Helom v hlavách nejaké nápady, ktoré sa nám podarilo konečne zhmotniť. My sme z toho dostali presne to, čo sme chceli.

Pozrite si videoklip HeL - pešiak (prod. BSB):

Chceli ste danou piesňou, klipom na niečo upozorniť?

(RandyCold): Na nádherné graffiti.
(HeL): Z názvu pešiak je jasné, ako vysoko rúbem – rúbeme. To však neznamená, že nevieme o svoje miesto ,,v hre’’ zabojovať.

Chcete Vašim projektom na niečo upozorniť?

(HeL): Jednoducho iba ukázať to, že sme tu (aj keď z desiatich to vidia piati a chápu možno dvaja)...hm...a asi aj na to, že keď je človek mladý, nemusí byť nutne neskúsený.

Čo pripravujete najbližšie? Poviete nám niečo o Vašich najbližších hudobných projektoch?

(Mikpo): Chystám jeden menší projekt. Ide o takú „koštovku“ , výber pár mojich beatov a zároveň spolupráca s lokálnymi rapermi. Očakávam, že to budú pestré veci, keďže tému si každý vyberie sám.  Dúfame, že sa to podarí a bude sa Vám to páčiť.
(Benčo): Ako už Miki povedal, tak najbližšie projekty sú také, že práve Mikpo chystá svoj projekt, do ktorého chceme zahrnúť interpretov hlavne z nášho okolia, čiže okolie Levíc. Ďalej plánujeme ďalší klip z HeLovho EP a potom sa uvidí. Takže budeme radi, ak nás budete sledovať. My sa budeme snažiť robiť to najlepšie, ako len vieme, aby na nás Levice mohli byť hrdé. Ak máš záujem našu prácu sledovať, tak sa pridaj na našu fanpage pod názvom Správny Ťah: https://www.facebook.com/spravnytah

S chalanmi pripravujeme aj rozhovor ohľadom ich druhého počinu HeL - Ľadová kocka (prod. Ajvy), sledujte Leviceonline.sk.

Neprehliadni aj:
- Čakaj rozhovor s levickými chalanmi, ktorí si hovoria Správny Ťah;
- Prvý sólový počin rapera HeL-a – klip „Tu dole“ + videorozhovor.

zdroj, video a foto: www.leviceonline.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre