04252024štv

Krásna vojačka z Levíc žne úspechy aj vo fitness

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Krásna vojačka Mgr. Eva Kukánová z Levíc žne úspechy aj vo fitnessKrásna a zároveň drsná fitnesska z Levíc. Asi takto by sa dala charakterizovať charizmatická vojačka Mgr. Eva Kukánová, ktorá pracuje ako radistka vo Vojenskom útvare 2207 Levice. Svoj útvar reprezentovala v roku 2012 na súťaži krásy MISS ARMY SLOVENSKO a práve v tomto roku sa krásna vojačka dala aj na dráhu profesionálnej fitnessky.

Jej veľká snaha vo fitness už priniesla niekoľko cenných ocenení aj na medzinárodnom fóre. S Evkou sme sa porozprávali, čo ju inšpirovalo "skočiť" aj na dráhu profesionálnej fitnessky, ako sa jej darí a aké má ciele...


Kedy si sa začala venovať cvičeniu intenzívnejšie a čo/kto Ťa do toho inšpiroval?

Tak na začiatok by som uviedla, že športu sa venujem od malička. 8 rokov som hrala basketbal iba v rámci krúžku a na základnej škole som 9 rokov tancovala vo folklórnej skupine Napraforgó – Slnečnica. Na strednej škole v prvom ročníku boli nejaké snahy o folklór, ale tam som to zabalila. Začala som chodiť na tréningy muay thai. To mi vydržalo cca 3 roky. Potom prišla armáda, keďže som profesionálna vojačka, fyzickú kondiciu som nezanedbala, ale som ju skôr vylepšila. Začala som chodiť iba tak pre seba do fitness pred 5 rokmi, nebolo to zladené ani so stravou, väčšinou išlo a aeróbne aktivity a pre svoj dobrý pocit. V októbri 2012 som sa išla pozrieť na súťaž v naturálnej kulturistike a fitness, ktorú organizovali v Šali, tam som stretla po dlhom čase svojho starého známeho a jednak môjho súčasného trénera Ondreja Szarku. Veľmi sa mi páčili dievčatá na pódiu, tak som sa ho spýtala, či ma nebude trénovať. A odvtedy spolupracujeme :)

Krásna vojačka Mgr. Eva Kukánová z Levíc žne úspechy aj vo fitness

Určite ma inšpiroval môj tréner, za jeho prácu som veľmi vďačná a dúfam, že je so mnou spokojný :) Ako každý človek aj ja mám svojich „idolov“. Dovoľte mi spomenúť Karinu Antovskú, Vivien Oláh, Sipöcz Etu, Zsuzsanna Toldi, Janu Majerníkovú, Denisu Lipovskú, Feliciu Romero. Obdivujem ich za odvedenú prácu, nemám vzor v tom zmysle, že sa chcem podobať na niekoho z nich.
Krásna vojačka Mgr. Eva Kukánová z Levíc žne úspechy aj vo fitness
Ako často cvičíš a ako vyzerá tvoj tréning?

V práci máme povinnú telesnú prípravu, tento čas väčšinou využijem na beh. Po robote navštevujem jedno fitness centrum v Leviciach, kde trénujem už rok. Chodím 4x do týždňa, jednotlivé partie mám rozdelené na jednotlivé dni.  Keď mám súťažnú prípravu, príprava vyzerá troška inak. Veľa ľudí má predsudky, že bikini fitness alebo fitness modelky necvičia tvrdo, rada by som ich vyviedla z omylu. Tie tréningy, môžem povedať, sú dosť náročné.

K cvičeniu určite prispôsobuješ aj stravovanie. Ako vyzerá?  Koľko krát sa za deň stravuješ a väčšinou čo obsahuje tvoja strava?

Môj jedálniček sa líši, či som v súťažnej diéte alebo mimo prípravy. Pokiaľ som mimo prípravy, tak si občas doprajem aj nejakú sladkosť a ani dávky nevážim tak precízne. Samozrejme, na dostatočný prísun bielkovín a kvalitných sacharidov dbám aj v tomto období. Pokiaľ som v súťažnej diéte, tak sa všetko váži na gram presne. Môj jedálniček pozostáva väčšinou z kuracích pŕs, z vajíčok, z tvarohu, z ovsených vločiek a z ryže. Samozrejme, všetko v správnych pomeroch a dávkach podľa toho, aký je aktuálny cieľ. V súťažnej príprave jem zvyčajne 6-krát denne.

Máš uz za sebou nejaké úspechy vo fitness. Predstavila by si nám ich?

2. miesto fitness model - Grand PRIX HUNGARY, 3. miesto fitness model - Victoria natural cup Senec, 6. miesto fitness bikini - Victoria natural cup Senec, 6. miesto fitnes model - BODYSPORT CUP Szentendre/ Maďarsko, 6. miesto fitness bikini - Medzinárodné majstrovstvá Slovenskej republiky v naturálnej kulturistike a fitness Michalovce 6. miesto fitness model - Medzinárodné majstrovstvá Slovenskej republiky v naturálnej kulturistike a fitness Michalovce.
Samozrejme, že si cením najviac to 2. miesto a ešte moje 6. miesto z Michaloviec, to bola moja prvá súťaž. Dva dni pred súťažou som si zlomila 3 prsty na nohe, ja som to nevzdala a aj tak som išla do toho. Na každej súťaži som dosiahla to, že som sa dostala medzi prvú šestku , čiže finále. Som nadšená z tých výsledkov, aj keď skutočné úspechy iba prídu. Som rada, že nesedím doma na gauči a robím niečo pre svoje telo i zdravie, súťaženie je to,
čo ma napĺňa.

Krásna vojačka Mgr. Eva Kukánová z Levíc žne úspechy aj vo fitness

Na to, že si už ziskala niekoľko ocenení vo fitness, cvičíš celkom "krátko". Čomu by si pripísala tieto úspechy aj po takomto "krátkom" čase?

Úspech nikomu nepadne z neba, treba veľa makať, veľa odriekania, sebadisciplíny. Samozrejme, pracujem s kvalitným trénerom, takže úspechy pripisujem aj tomu, ako ku mne pristupuje.
Krásna vojačka Mgr. Eva Kukánová z Levíc žne úspechy aj vo fitness
Niektorí kulturisti si zväčšujú objemy svalovej hmoty aj rôznymi umelými prípravkami. Dôveruješ aj ty takýmto praktikám?

Pokiaľ ide o výživové doplnky, tak áno, tie používam aj ja sama. Bez toho sa z dlhodobého hľadiska v tomto športe ani nezaobídete, keďže organizmus je stále vystavený obrovskému stresu a záťaži. Tieto doplnky však nie sú žiadnymi zloduchmi. Sú to zdravé a legálne koncentrované potraviny a vitamíny, ktoré by často potrebovali aj ľudia, ktorí vôbec necvičia. Čo sa týka užívania steroidov, tak to samozrejme odsudzujem a ja sama i preto pretekám v naturálnom zväze INBA.

Aké súťaže Ťa čakajú v najbližšom období?

V júni ma čakajú súťaže a to: 7. júna Medzinárodné majstrovstvá Slovenskej republiky v Kolárove, 21. júna Medzinárodné majstrovstvá Maďarska v Tatabányi a 28. júna Majstrovstvá sveta v Nitre. Tento rok štartujem iba v kategórii fitness model.

Aké úsilie, čo budeš musieť obetovať k dosiahnutiu čo najlepších výsledkov na týchto najbližších súťažiach?

Je to naozaj náročné, chodiť do práce, po práci tréning, večer príprava stravy. Musím dopredu rozmýšlať, chystať stravu na nasledujúci deň, vždy vedieť, kedy si čo zoberiem so sebou + suplementy. Nie je to až také jednoduché, ale nič nezvládnuteľné. Momentálne všetko podriaďujem tomuto športu.

Krásna vojačka Mgr. Eva Kukánová z Levíc žne úspechy aj vo fitness

Aké sú tvoje dlhodobejšie ciele, sny s cvičením?

Dlhodobé ciele momentálne neriešim, pripravujem sa na sezónu 2014 a uvidíme. J Môj čas ešte len príde. V podstate som iba teraz začala.

Pri cvičení sa vždy spoliehaš na trénera, alebo si dokážeš predstaviť svoj tréningovy proces aj bez neho?

Krásna vojačka Mgr. Eva Kukánová z Levíc žne úspechy aj vo fitness

Všetko konzultujem s trénerom. Spolieham sa na jeho skúsenosti v plnej miere. Má niekoľko zverenkýň s úžasnými výsledkami a výsledky hovoria za všetko! Veľmi dôležité je načasovanie formy, môj tréner pozná moje telo, vie, že akú formu vieme spraviť za akú dobu. Celá súťažná príprava je viactýždňová záležitosť. Celá príprava, všetky konzultácie idú cez neho.

Chcela by si niečo odkázať dievčatám, ale i chlapcom, ktorí by radi začali cvičiť, resp. dosiahnuť nejaké vyššie ciele v oblasti fitness, či kulturistiky? Ako začať, na čo sa sústredovať a pod.?

Len jedna rada – nevzdávajte sa. Každému odporúčam svoju fitness stránku, kde pridávam často zdravé recepty a som rada, že môžem motivovať ľudí:
https://www.facebook.com/Evicka.Kukanova.Fitness.Models

V neposlednom rade by som sa chcela poďakovať priateľovi, ktorý zvláda túto náročnú prípravu so mnou.

Evka praje portál Leviceonline.sk čo najviac úspechov v jej fitness kariére ako i v osobnom a pracovnom živote.

Prečítajte si aj náš rozhovor s Evkou Kukánovou v rámci súťaže krásy Miss Army Slovensko 2012 TU: http://www.leviceonline.sk/spolocnost/rozhovory/levicke-vojacky-dominuju-sutazi-krasy

Krásna vojačka Mgr. Eva Kukánová z Levíc žne úspechy aj vo fitness

zdroj: www.leviceonline.sk, fotografie: archív Evy Kukánovej

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre