04252024štv

Aj v novom školskom roku cestujú žiaci v Leviciach autobusmi zadarmo

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 1. septembra 2019 – Žiaci prvého až deviateho ročníka základných škôl a prvých štyroch ročníkov osemročného gymnázia v Leviciach budú aj naďalej cestovať mestskou autobusovou dopravou zadarmo.

Aj v novom školskom roku cestujú žiaci v Leviciach autobusmi zadarmo
DREVEX Zlaté Moravce - stavebné rezivo

Už tretí rok im to umožňuje populárny projekt mesta Levice a dopravnej spoločnosti Arriva Nové Zámky. Žiaci majú možnosť využiť bezplatné cestovanie nielen na cestu do a zo školy, ale aj počas víkendov či prázdnin. Mesto Levice a dopravca tak chcú zlepšiť dopravnú situáciu v meste, viac dbať na ochranu životného prostredia a zároveň finančne pomôcť rodičom školopovinných detí.

Vybavenie čipovej karty je pritom veľmi jednoduché. Stačí vyplniť žiadosť, ktorú rodičia nájdu na webovej stránke dopravcu alebo v Zákazníckom centre dopravcu. Spolu s potvrdením o trvalom pobyte v Leviciach ju potom prinesú na Zákaznícke centrum dopravcu, kde im pracovník vydá čipovú kartu, prípadne, ak je žiak už držiteľom čipovej karty, upraví ju na bezplatné cestovanie. Podobne môžu postupovať aj rodičia detí, ktoré začínajú s povinnou školskou dochádzkou.

Čipovú kartu používajú žiaci rovnako ako klasickú s tým rozdielom, že cestovný lístok má nulovú hodnotu. Ak rodičia potrebujú ďalšie informácie o bezplatnej doprave, nájdu ich na webovej stránke dopravcu alebo sa môžu obrátiť na pracovníkov Zákazníckeho centra dopravcu, ktorí im ochotne poradia.

Projekt bezplatnej dopravy žiakov a študentov zabezpečuje spoločnosť Arriva v spolupráci s mestami už niekoľko rokov aj v Nových Zámkoch a Štúrove.

Rodičia môžu získať informácie aj na linke Zákazníckej podpory dopravcu. Pre rodičov má spoločnosť k dispozícii linku Zákazníckej podpory, kde získajú všetky potrebné informáciu ohľadom cestovania. Zákaznícka linka slúži zároveň všetkým cestujúcim na získanie komplexných informácií o spojoch mestskej autobusovej dopravy, prímestskej autobusovej dopravy, cenách lístkov, prepravných podmienkach či možnostiach využívania čipových kariet. Telefónne číslo +421 915 733 733 je dostupné denne vrátane víkendov a sviatkov od 8.00 do 20.00 hod. Zákaznícku linku je možné kontaktovať aj e-mailom na adrese .

zdroj a fotografia: Arthur media, s. r. o.

Prečítajte si aj:

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie
Nakúpdoma.sk - eshop - Byt a domácnosť, elektronika a spotrebiče, šport a fitness, kuchyňa, pánska a dámska móda, obuv, Topshop produkty, alko-nealko nápoje, kozmetika
Youtube kanál Leviceonline.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre