04202024sob

Levičanka Eva Naďová vo finále súťaže o Najkrajší výrobok od maminy „Čo dokáže mama“ 2016

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 8. decembra 2016 - Projekt „Čo dokáže mama“ je súťažou pre všetky mamičky, ktoré sa chcú realizovať popri svojich deťoch. Keď ich deti zaspia, mamičky sa venujú úžasným záľubám - ručným prácam, pečeniu, teda svojej tvorivej činnosti. Práve tento projekt vytvoril priestor, kde si môžu výsledky svojej tvorivej činnosti navzájom zdieľať, predávať, kupovať, inšpirovať sa a povzbudzovať navzájom. Do projektu sa môže prihlásiť každá mamička, ktorá si chce túto etapu života spestriť a okoreniť. Počas fungovania projektu sa tento rok prihlásilo až 490 súťažných výrobkov od mamičiek z celého Slovenska.

Levičanka Eva Naďová vo finále súťaže o Najkrajší výrobok od maminy „Čo dokáže mama“ 2016

Do finále o najkrajší výrobok sa dostala súťažiaca pani Naďová z Levíc ako jediná, a to hneď do prvej 15-tky nominovaných. Súťažila s kreatívnym výrobkom detských šiat z dizajnového úpletu. Často sa stáva, že mamičky nemajú odvahu zverejniť svoj výrobok.

Pravým opakom je pani Naďová, ktorá sa dokázala prebojovať až do finále a poukázala ostatným mamičkám, aby sa nebáli a ukázali svoju kreatívnu stránku.

Ako sa dostala do prvej 15-tky nominovaných a čo ju viedlo sa prihlásiť práve do tejto súťaže, sa dozviete VIAC v rozhovore so súťažiacou pani Naďovou z Levíc.

Dostali ste sa do finále 2. ročníka súťaže o najkrajší výrobok od mamky v rámci projektu Čo dokáže mama. Prihlásili ste sa do súťaže sama?

Impulz prihlásiť sa do súťaže prišiel ešte v minulom roku, keď štartoval prvý ročník súťaže o Najkrajší výrobok od maminy 2015. Keď som pred viac ako rokom spúšťala na Facebooku svoju stránku EZE (www.facebook.com/nadovaeva), mala som približnú predstavu, kam sa chcem vo svojej tvorbe uberať. Zaujímavé je to, že práve v tom období vznikal projekt Čo dokáže mama a štartoval prvý ročník súťaže o najkrajší výrobok od maminy. To bol taký impulz pre moju ďalšiu tvorbu a zároveň som sa tešila na druhý ročník tejto súťaže. Bola som rozhodnutá prihlásiť sa a ukázať čo vzniká v mojej dielničke.

Levičanka Eva Naďová vo finále súťaže o Najkrajší výrobok od maminy „Čo dokáže mama“ 2016

Prečo ste sa rozhodli do súťaže zapojiť?

S rozhodnutím prihlásiť sa do súťaže som dlho neváhala, mala som za sebou rok práce na vlastnom projekte. Vedela som, že súťažiť chcem. A keď sa spustila súťaž, tak som videla, že som v 15-ke nominovaných. Mám z toho nesmiernu radosť. Do súťaže bolo prihlásených viac ako 490 súťažných výrobkov a ja som tam.

Súťaž je o originálnom výrobku, akým výrobkom ste sa do súťaže prihlásili Vy?

Do súťaže som prihlásila detské šaty z dizajnového úpletu. Od prvej myšlienky, kresby, konštrukcie strihu, ušitie až po fotenie a propagovanie som to mala celé v rukách ja. Nosenie šiat ostalo už na mojej dcérke. Keď som tento výrobok predstavila prvý krát na stránke EZE a Čo dokáže mama, dostala som množstvo pozitívnych reakcií, za čo som nesmierne vďačná a ďakujem za túto pozitívnu spätnú väzbu, lebo ma to ďalej motivuje v mojej práci.

Andrej Budai photo

Čomu by ste pripísali Váš postup do finále tejto súťaže?

Moja tvorba je z časti ovplyvnená mojou dcérou a jej škôlkarskými kamarátmi. Vidím, aké sú deti hravé, veselé a spontánne. A toto sa snažím dostať aj do oblečenia. Postup do finále pripisujem: šatám – sú hravé, farebné a pohodlné. Moja dcérka mi spravila modeling, je to skvelé dievčatko.

Levičanka Eva Naďová vo finále súťaže o Najkrajší výrobok od maminy „Čo dokáže mama“ 2016

Ako je Vás možné podporiť v tejto súťaži a do kedy je možné vás podporovať?

Podporiť v súťaži ma môžete jednoduchým hlasovaním. Pridať like (páči sa mi) priamo pod súťažnú fotku môjho výrobku.

Súťaž trvá do 20.12.2016.

Link priamo na súťažnú fotku: https://www.facebook.com/codokazemama/photos/ms.c.eJw9ztENACEIA9CNLkARZP~;FLlLx86XQFCsBh6rtSOSHY9TyMFGJcdFGu1jfR4xxcql9rULrWGkZo~;~;Xujb2eTz3fdaY~;Tn9VrQ9c3~;NXuPeZ~_88~;QePDzAw.bps.a.357333917953443.1073741835.151077675245736/357333994620102/?type=3&theater

Čo Vás inšpirovalo, resp. stále inšpiruje do výroby Vašich výrobkov?

Mňa inšpiruje úplne všetko. Momentálne je moja tvorba ovplyvnená detičkami, takže produkujem viac detského oblečenia. Ale vyrábam aj dámske a pánske oblečenie, momentálne viac športovo ladené. Pracujem s viacerými výrobnými technikami a rada skúšam, a učím sa nové techniky. Raz by som to chcela všetko prepojiť, zmixovať a dať tak výrobkom väčšiu originalitu a jasný rukopis. Aby bola moja tvorba rozpoznateľná.

Levičanka Eva Naďová vo finále súťaže o Najkrajší výrobok od maminy „Čo dokáže mama“ 2016

Aké boli Vaše začiatky s Vašimi výrobkami?

Začiatky boli zubaté. Keď sa mi narodila dcérka, tak som mala nutkanie vyrobiť jej čiapku. Po rokoch som znova chytila háčik a čiapka bola na svete. Potom prišiel na rad prvý svetrík, vytiahla a oprášila som šijací stroj a nakoniec som začala systematicky pracovať na prvých návrhoch. Do portfólia pribudli bundičky, tepláky, tričká, šaty a nakoniec mojkáčiky.

Je možné si Vaše výrobky od Vás objednať? Ak áno, kde?

Svoju tvorbu prezentujem prostredníctvom facebookovej stránky EZE, využívam skupinu Čo dokáže mama a mám predajný priestor na hand made portály Sashe. Funguje to tak, že sa snažím o originalitu každého kúsku a preto priamo so zákazníkmi konzultujem farebnosť, strih, kombinácie materiálov a pod.

Aké je Vaše portfólio produktov?

Snažím sa o pestrú škálu oblečenia, tak aby si každý klient našiel výrobok, ktorý ho zaujme a páči sa mu. V mojej galérii nájdete detské šaty, dámske šaty s ľudovou tematikou, športové oblečenie na voľný čas pre celú rodinu, doplnky ako čiapky, šále.

Čím sa vyznačujú Vaše produkty? Čím sú zaujímavejšie/kvalitnejšie ako iné porovnateľné produkty?

Už ako dieťa som bola iná, mala som svoj svet, svoj názor a ide to so mnou vekom ďalej. Keď som študovala na Odevnej priemyslovke v Trenčíne, tam sa začal rysovať môj rukopis. Vedela som si presadiť svoje, dokonca sa kvôli môjmu názoru menili učebné osnovy. Potom prišla škola života, útlm pre všetky aktivity spojené s kreativitou a ručnými prácami. Prišla doba lacného čínskeho a tureckého textilu, lacné nákupy v obchodných reťazcoch. Samozrejme, že nikto neriešil kde je kvalita. Ľudia sa musia poučiť. Keď som pre svoju rodinu nakupovala oblečenie, stávalo sa mi, že po prvom praní farba vybledla, tričko akosi čudne utekalo do boku, dokonca takú bežnú vec ako tepláky, bolo treba opraviť, lebo šitie sa rozpadlo.
Tu sa prejavila moja praktickosť, ktorá moju tvorbu ovplyvnila hlavne v skladbe ponúkaných výrobkov ako sú tepláky, tričká, bundy, čiapky, šaty a pod. Kreatívna stránka sa prejavila v detailoch. Na svoje výrobky vždy niečo pridám. Buď sú to rôzne aplikácie, farebný kontrast, alebo vyšívané logo. 80% mojej činnosti je ručná práca. Po skončení odevnej priemyslovky som mala som dobrú školu, pracovala u jednej bratislavskej návrhárky a tam sa celá výroba robila ručne. Kládol sa dôraz na precízne vypracované odevy, čo mi dodnes ostalo. Je rozdiel vyrábať oblečenie na plnoautomatických strojoch, ako to robia veľké odevné korporácie, kde sa pripúšťa 20% kazov. A rozdiel je chytiť látku do rúk prezrieť ju, vyhladiť a vystrihnúť ručne, ušiť s dohľadom na detail a dať do výroby kus srdca. Ruky majú priamu interakciu s výrobkom. Po kvalitatívnej stránke mám výrobok pod vlastnou kontrolou a snažím sa zákazníkovi poskytnúť maximum spokojnosti. Od výberu kvalitného materiálu až po 100% kvalitne odvedenú prácu.

Aké materiály používate na realizáciu Vašich produktov?

Materiálová škála je rôznorodá. Najradšej používam dizajnovú bavlnu.

Levičanka Eva Naďová vo finále súťaže o Najkrajší výrobok od maminy „Čo dokáže mama“ 2016

Plánujete do budúcnosti rozšíriť svoje portfólio produktov aj o iné produkty?

Áno, pracujem s viacerými variantmi, kam svoju produkciu posunúť. Riešim otázky zamerania sa, či špecifikovať výrobu a zamerať sa tak na určitú vekovú kategóriu, alebo postaviť výrobu na pestrej ponuke pre všetkých. Mám v hlave snáď milión nápadov a preto je potrebné mať aj biznis plán. Hľadám spôsoby, ako nápady zrealizovať a rozšíriť tak ponuku produktov. V mojich plánoch do budúcnosti je prioritné prejsť z hand made výroby na rodičovskej dovolenke k pevne postavenému biznis modelu a budovaní značky, ktorá bude mať svoj rukopis a bude rozpoznateľná.

Chceli by ste niečo odkázať mamičkám, ktoré rozmýšľajú, podobne sa realizovať s nejakým svojim originálnym produktom/vynálezom?

Jeden odkaz mám. Prekonajte vlastný strach a ukážte sa svetu! Nevzdávajte sa svojich snov a prežívajte naplno svoj život. Ja som sa niečo naučila, že ak človek pristupuje k svojim rozhodnutiam s láskou a vierou, vytrvá v procese tvorby a zostáva v stave harmónie, tak musí dosiahnuť svoje ciele.

ĎAKUJEM za každý hlas v súťaži pod mojou súťažnou fotkou. Každý hlas ide do žrebovania o Mojkáčika v hodnote 20€. Odmeníme až 5-tich výhercov.

Chcem sa životu poďakovať za možnosti,“ dodala na záver súťažiaca.

Ďakujeme za rozhovor a želáme veľa tvorivej energie a veľa síl pri Vašich tvorbách. Podporiť dizajnérsky výrobok pani Naďovej, ktorá BOJUJE o víťazstvo môžete svojim HLASOM TU:

Link na súťažnú fotku: https://www.facebook.com/codokazemama/photos/ms.c.eJw9ztENACEIA9CNLkARZP~;FLlLx86XQFCsBh6rtSOSHY9TyMFGJcdFGu1jfR4xxcql9rULrWGkZo~;~;Xujb2eTz3fdaY~;Tn9VrQ9c3~;NXuPeZ~_88~;QePDzAw.bps.a.357333917953443.1073741835.151077675245736/357333994620102/?type=3&theater

Link na výhru mojkáčika: https://www.facebook.com/nadovaeva/photos/a.905708046166843.1073741833.864856596918655/1195897737147871/?type=3&theater

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre