04242024str

Mestské podujatia

Štiavnický živý šach bude s bohatým sprievodným programom

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Banská Štiavnica 11. júla 2017 - V sobotu 15. júla sa v Banskej Štiavnici uskutoční ďalší ročník podujatia, ktoré približuje históriu a propaguje šachovú hru. Aj v tomto roku sa na hlavnom pódiu predstavia dvaja výborní šachisti – Sergej Movsesian a Milan Pacher a vo večernom súboji o 21.00 hod. predvedú partiu naživo so zaviazanými očami.

Štiavnický živý šach bude s bohatým sprievodným programom

Sergeja Movsesiana netreba fanúšikom podujatia Štiavnický živý šach nijako špeciálne predstavovať. Arménsky veľmajster, žijúci v Prahe je dlhoročnou hviezdou akcie a väčšinu svojich partií doteraz vyhral. Jeho súperom bude mladý Slovák, ktorý už naslepo hral v simultánnej partii naraz aj proti desiatim súperom. Zvíťazí vyššia herná kvalita, alebo bohatá skúsenosť s hrou bez pohľadu na šachovnicu? Cesta k víťazstvu bude iste plná súbojov a napätia v bohatej šou, keďže každý ťah na obrej šachovnici znázornia živé figúry – šermiari. Nočná hra je tak nezabudnuteľným zážitkom pre všetky vekové kategórie, znalcom šachovej hry i tých, ktorí o nej nevedia takmer nič.

Áčko-hygiena.sk - Hygiena a dezinfekcia

 

Počas dňa program naplnia vystúpenia šermiarov zo skupín Bojník a Ctibor, divadelné predstavenie Teatra Komika, historická hudba Hollóének Hungarica Music Band, šachová simultánka, či krátka divadelná scénka, ktorú v tomto roku pre štvoricu Marek Majeský, Milan Bahúl, Júlia Horváthová a Marián Labuda ml. napísala miestna scenáristka a divadelníčka Monika Maňkovská. V programe nebudú chýbať ani vystúpenia sokoliarov a na záver fantastická ohňová šou v podaní Dream Dancers. Atmosféru určite vylepšia aj obľúbení komici na chodúľoch Kyselí Krastafci a moderátor Erik Forgáč. Samozrejmosťou bude veľký jarmok, ktorému bude patriť celé námestie a dotvorí tak ducha starých časov.

Predaj 30 zerkonštruovaných bytov na Ul. Kpt. Nálepku v Leviciach - Levice invest, s.r.o., www.leviceubytovanie.sk

 

Oficiálna stránka podujatia: http://www.kultura.banskastiavnica.sk/event/167825/stiavnicky-zivy-sach-2017

zdroj a plagát: Mesto Banská Štiavnica

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre