04252024štv

Mestské podujatia

Počas Dňa bez áut môžu Levičania a Šahania cestovať v MHD zadarmo a vyskúšať si elektromobil

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Počas Dňa bez áut môžu Levičania cestovať v MHD zadarmo a vyskúšať si elektromobilLEVICE / ŠAHY 21. septembra 2015 - Počas Dňa bez áut v utorok 22. septembra 2015 budú môcť Levičania a Šahania cestovať v MHD zadarmo.

Mesto Levice a mesto Šahy v spolupráci so spoločnosťou ARRIVA Nové Zámky a.s. prinášajú túto možnosť v rámci Európskeho týždňa mobility ako alternatívu automobilovej dopravy na zmiernenie dopravného zaťaženia.

Mestá Levice a Šahy sa tento rok zapojilo do kampane Európsky týždeň mobility, ktorá prebieha každý rok v európskych mestách od 16. do 22. septembra a jej cieľom je upriamiť pozornosť na alternatívy osobnej automobilovej dopravy a to hromadnú dopravu, bicykel či chôdzu.

Výučba Anglického a Španielkého jazyka v Leviciach - jazyková škola ACADEMIA OLÉ
Ľudia sa často presúvajú autom aj na pár metrov, keď by možno bola v určitej chvíli efektívnejšia hromadná doprava či bicykel.

Motto tohtoročnej kampane je „Vyber – Zmeň – Kombinuj“, výzva na kombináciu rôznych spôsobov prepravy, ktorou sa vyhneme dopravným zápcham, znečisteniu ovzdušia a výsledkom môže byť v konečnom dôsledku rýchlejšia cesta.

V rámci mesta Levice je pre občanov pripravené dňa 22. septembra, ktorý je označovaný ako deň bez áut, podujatia na Námestí hrdinov, kde na deti čaká dopravné ihrisko, rôzne súťaže a kvízy, dospelí si môžu pozrieť a vyskúšať elektromobil. Taktiež pripravujeme súťaž Kto skôr? – aby sme zistili, ktorý z mestských spôsobov dopravy je v čase rannej dopravnej špičky rýchlejší na trase Rybníky III. – Námestie hrdinov a to MHD, auto, bicykel či chôdza.

Okrem toho budú žiaci zo základných škôl vystavovať svoje výtvarné práce na tému „Levice bez áut“ v spojoch MHD počas trvania kampane.

LeviceUbytovanie.sk - Predaj a prenájom a predaj 1. a 5. izbových zrekonštruovaných bytov v Leviciach
V spolupráci so spoločnosťou ARRIVA je pripravené bezplatné cestovanie v MHD dňa 22. septembra. Taktiež na podporu využívania tohto spôsobu prepravy spoločnosť pripravila zlosovanie vkladov na čipové karty, či výtvarnú súťaž pre základné školy, ktorej cena je výlet pre celú triedu do ZOO.

Na trase Rybníky III - Námestie hrdinov sa bude testovať, ktorý z mestských spôsobov prepravy je najrýchlejší - MHD, osobné auto, bicykel či chodec.

CESTUJTE AUTOBUSOM, DOBITE SI ČIPOVÚ KARTU A VYHRAJTE!

Každý, kto si počas Európskej týždňa mobility dobije čipovú kartu min. 20 EUR, alebo zakúpi novú s kreditom min. 20 EUR, automaticky postupuje do zlosovania. (Platí pre čipové karty vydané spoločnosťou ARRIVA Nové Zámky, a.s.)

Súťaží sa o dobitie kreditov na čipových kartách: 3x30 EUR, 2x20 EUR, 10x10 EUR, 55x5 EUR.

Zoznam čipových kariet výhercov bude zverejnený na predajných miestach ARRIVA, v autobusoch ARRIVA a na www.arrivanz.sk.

zdroj: mesto Levice
Andrej Budai photo - fotografické a video služby - svadby, rodinné a firemné akcie a stretnutia, promócie...

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre