04202024sob

Mestské podujatia

Tekov 2014 - Boje na Hrone umocnili zážitok s účasťou bojových lietadiel + fotografie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

STARÝ TEKOV / LEVICE 28. júla 2014 - V obci Starý Tekov pri Leviciach sa v sobotu 26.7.2014 bojovalo. Neboli to však reálne boje, konal sa tam totiž už 9. ročník atraktívnej rekonštrukcie bojov 2 sv. vojny Tekov 2014 - Boje na Hrone. Akcia, ktorou sme si pripomenuli 70. výročie Slovenského národného povstavania a Karpatsko-Dukliansku operáciu, bola už tradične plná nezabudnuteľných zážitkou, keďže si návštevníci mohli pozrieť, ako to počas 2. sv. vojny naozaj bolo.

Tekov 2014 - Boje na Hrone umocnili zážitok s účasťou bojových lietadiel + fotografie

Boje o rieku Hron v oblasti od Kozároviec až po Štúrovo sprevádzalo nespočetné množstvo zrážok medzi armádami nacistického Nemecka a Červenej armády. Tento rok organizátori pripravili naozaj fantastické pyrotechnické ukážky, ktoré sprevádzali počas celého podujatia, takisto ukážky výcviku jednotlivých armád ako aj armády Československého armádneho zboru.

Tekov 2014 - Boje na Hrone umocnili zážitok s účasťou bojových lietadiel + fotografie

Perfektný a efektný zážitok nepochybne priniesla účasť lietadiel RetroSkyTeam-u z Košíc, ktoré svojimi zrekonštruovanými náletmi na postupujúce pešie jednotky umocnili bojovú atmosféru. Nechýbali ani statické a dynamické ukážky Ozbrojených síl SR, prezentácia Policajného zboru SR, defilé historickej techniky, výstava a prezentácia ČS. armádneho zboru. Každý návštevník mal možnosť si postískať rôzne druhy zbraní, nasadnúť na bojovú techniku. Azda najzaujímavejším momentom bola účasť 92-ročného priameho účastníka bojov na Hrone počas 2 sv. vojny, ktorý návštevníkom spomenul niekoľko útrapných zážitkov, ktoré počas bojov zažil. Po skončení rekonštrukcie bojov sa v priestoroc miestnej Bažantnice podával guláš a iné pochutiny a zábava pokračovala vystúpením Country skupiny.

Z rekonštrukcie bojov 2 sv. vojny TEKOV 2014 - BOJE NA HRONE sme pripravili fotoreportáž. Všetky naše fotografie z podujatia si môžete pozrieť vo fotogalérii TU.

Tekov 2014 - Boje na Hrone umocnili zážitok s účasťou bojových lietadiel + fotografie


Po samotnej rekonštrukcii bojov sa začal aj hudobný festival Boje na Hrone 2014, z ktorého taktiež pripravujeme fotoreportáž. Sledujte Leviceonline.sk.

Pozrite si:

- Festival Boje na Hrone 2013 rozpumpoval celý región + fotografie

- Ȏsmy ročník Bojov na Hrone - Tekov 2013 s novinkami + fotografie a video

- Festival Boje na Hrone 2012 vyšiel na jednotku + fotografie a video

- Tekov 2012 - Boje na Hrone s rekordnou návštevnosťou + fotografie a video

- Boje na Hrone 2012 s novinkami – rozhovor s organizátorom podujatia Jozefom Hostinským

- Fotoreportáž z festivalu Starý Tekov 2011 - Boje na Hrone

- Tekov 2011 - Boje na Hrone v Starom Tekove vo fotografiách

- Boje na Hrone 2011 - Vojenské akcie uvidia diváci so zvýšeným komfortom + rozhovor s organizátorom Jozefom Hostinským

 

zdroj a fotografie: Mgr. Andrej Budai

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre