04192024pia

Loner & Johnny a BBC žnú úspechy + klip

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE / DUDINCE 6. februára 2014 - „Keď som prvý krát počul Johnyho rapovať bol som pevne rozhodnutý, že nahráme spoločný album.“ Takto opísal začiatky spolupráce prvý z dvoch menovaných mladých a mimoriadne talentovaných chalanov z Dudiniec Jakuba Žovinca a Jána Krátkeho, ktorý si hovoria Loner & Johnny a BBC.

Loner & Johnny a BBC žnú úspechy + klip

Hoci sa chalani poznali už od detstva, ku spoločnej spolupráci sa dostali iba nedávno. Rap i hudba ako taká je ich život a hravo sa jej stíhajú venovať i popri škole. Obaja chlapci momentálne študujú v maturitných ročníkoch na stredných školách v Leviciach a dúfajú, že po úspešnom ukončení štúdia sa budú môcť naplno venovať výlučne hudbe.

Vďaka svojej cieľavedomosti i láske k hudbe majú už teraz na svojom konte niekoľko skladieb, videoklipov i koncertov. Chlapci nám v rozhovore prezradili nie len svoje najsilnejšie zážitky, dosiahnuté úspechy, či najbližšie plány ale i mnoho ďalších zaujímavostí.

Loner & Johnny a BBC žnú úspechy + klip

Ako by ste opísali začiatky Vašej spolupráce, čo Vás motivovalo k nahraniu spoločného albumu?

J: Ja som v podstate len prijal ponuku od Lonera. On mal zabezpečených producentov a štúdio a spoluprácou s ním sa mi otvorili tieto možnosti. Takúto šancu by neprijal len blázon.

L: Pamätám si len to, že sme boli dlhšie pohádaní a v deň, kedy sme sa udobrili, prišiel Johnny ku mne, že má niečo, čo by som mal počuť. Vypočul som si pár jeho textov a hneď som ho nahováral na spoločný album, ktorý vlastne prednedávnom vyšiel.

Dá sa povedať, že bolo vždy Vašim snom, venovať sa hudbe?

J: Áno, beriem hudbu ako celok a milujem jej rôznorodosť. Fascinuje ma nie len hip hopová kultúra, ale aj iné zmesky napríklad Punk, Rock, Metal a všetky možné odrody týchto štýlov. Takže áno, vždy som sa chcel venovať hudbe, už ako sopliak som o tom sníval.

L: Určite áno, už ako fagan som sa venoval hudbe, hral som na klavír a keď som prvý krát počul rap, tak som si ho jednoducho zamiloval a začal ho aj tvoriť.

Ako to všetko zvládate? Škola, hudba, blížiace sa maturity...Nie je toho na vás priveľa?

J: Ja osobne som bral školu na ľahkú váhu. Viem, že tento prístup nie je správny, ale maturitný ročník je o niečom inom, budem sa musieť troška posnažiť. Hudba je geniálny koníček, ktorému sa venujem vždy vo voľnom čase, ale realizácia hudobných projektov nie je lacná záležitosť, čiže popri tomto všetkom ešte brigádujeme. Niekedy je toho naozaj nad hlavu, no veľkou oporou je moja priateľka. Na druhej strane, bez práce nie sú koláče a čo človek neurobí, keď niečo miluje.

Loner & Johnny a BBC žnú úspechy + klip

L: Snažím sa makať na každom fronte, ako sa dá. V škole sa učím, myslím celkom dobre, potrebujem sa dostať do BA na školu, nech sa mi otvoria nové možnosti. Čo sa týka hudby, tak tam makáme neustále. Vždy keď je aspoň päť minút voľného času, snažím sa niečo doladiť, vylepšiť, vybaviť. Po víkendoch sedíme buď u mňa, alebo v štúdiu a tvoríme nové veci. Ako spomenul Johnny, začali sme aj pracovať, je toho teda celkom dosť, no aspoň nemáme čas na hlúposti.

Čo by ste odporučili mladým, začínajúcim hudobníkom?

J: Nebáť sa!

L: Nech nezabudnú, prečo začali, sám som začínajúci hudobník, čiže im nemám veľmi čo poradiť.

Môžeme sa v blízkej dobe tešiť na Vaše nové skladby, prípadne videoklipy?

J: Určite áno. Budú aj skladby aj videoklipy, v roku 2014 bude toho od nás veľa.

L: Johnny chystá sólo projekt s našim novým producentom D-eMConom a ja mám pripravených pár zaujímavých sólo trackov, alebo spoluprácu s inými mc's a producentami, takže sa je určite na čo tešiť.

Pozrite si ich videoklip Loner & Johny Weed & BBC - Čo je v nás:

Aké spoločné úspechy sa Vám podarilo dosiahnuť, ktorý z nich považujete za svoj doposiaľ najväčší?

J: Ja za náš najväčší úspech považujem krst nášho albumu v Ružomberku, predalo sa vyše 100 vstupov a bola tam naozaj dobrá atmosféra a to ma z pohľadu vystupujúceho veľmi tešilo.

L: Vydali sme album, natočili 3 klipy, spolupracovali s ľuďmi zo Slovenska ale aj z Česka, Poľska a Ameriky. Možno pre niekoho nič moc, no pre mňa to znamená veľa. No za najväčší úspech považujem určite koncert v Ružomberku,  je to jeden z najkrajších zážitkov.

Napriek svojmu mladému veku máte na konte okrem skladieb i niekoľko videoklipov. Prezraďte, ako sa Vám to všetko podarilo?

J: Vo voľnom čase, čo je väčšinou cez víkendy, sa s Lonerom vždy zavrieme u neho a rapujeme. Vtedy sa cítim slobodný a naplnený a myslím, že to všetko ide spontánne od srdca. Nikdy sme nekalkulovali a robili len, čo nás baví.

L: Za klipy vďačíme najmä ľuďom, ktorí nám chceli pomôcť, čiže sa podľa toho upravili aj ceny, čo nám veľmi pomohlo. Za prvý „Outro“ vďačíme Ľubošovi Brunczvikovi, ktorý je študent fotografie a toto bola tiež jeho premiéra. Druhý „Čo je v nás“ nám „ošéfoval“ slovenský mc Ekcelent, ktorý má na tieto veci založené Minerva records. Najviac si ale cením kameramana na poslednom klipe „Otvorte oči“, ktorý sa volá Maxim Klujev. Točí v ToxProduction a je vlastne zodpovedný za všetky Strapove klipy. Je to skvelý človek a kamarát, ktorý nám chce veľmi pomôcť. Dal nám vlastne možnosť točiť aj ďalšie klipy spolu s ním a to prakticky zadarmo, takže určite keď najbližšie bude čas, vznikne niečo nové.

Loner & Johnny a BBC žnú úspechy + klip

Ktorý moment vo Vašich životoch považujete za zlomový, za moment, kedy ste boli pevne rozhodnutí, že založíte spoločnú skupinu?

J: Ja, keď ma oslovil Jakub (Loner).

L: Nedá sa to nazvať skupinou, sme jednoducho len dvaja sólový mc's, ktorí sa rozhodli spolu urobiť album. Ten moment ale prišiel, keď som počul prvý krát Johnnyho rapovať. Bol som hneď rozhodnutý. Sranda je, že sa poznáme prakticky celý život a nikdy predtým mi to neukázal.

Z koľkých členov pozostáva vaša skupina, koľko sa vás podieľalo na tvorbe vášho prvého albumu?

J: V podstate sme štyria. Ja, Loner a LWD so Zdendom z BBC, ktorí sa starajú o hudbu a nahrávame v štúdiu „One of the crowd“, ale na albume je zopár spoluprác na mikrofóne. O dizajn albumu a jeden videoklip sa staral Luboš Brunczvik. O ďalšie 2 klipy sa starali Ekcelent a Maxim Kľujev s TOXPRODUCTION, ktorý je od nás z Dudiniec. Zdravíme.

Ako ste sa dopracovali k názvu skupiny?

J: Sú to naše mená pospájané písmenkom &. :D
Loner & Johnny a BBC

Máte za sebou už aj zopár koncertov. Pri akých príležitostiach sa Vám naskytla možnosť koncertovať?

J: Vždy nás niekto oslovil, či nemáme záujem vystupovať. Nikdy sme zatiaľ neorganizovali vlastný koncert. Krst albumu v Ružomberku organizoval LWD a jeho starší brat RWL, ktorý sa objavil aj na albume.

L: Zatiaľ sme sa vždy dostali na nejaký koncert vlastne neplánovane. Prvý spoločný sme odohrali na otvorení kúpeľnej sezóny v Dudinciach, kde sme robili predkapelu Egovi a stálo pred nami asi 2000 ľudí. To je dosť silný zážitok, ale nie až tak silný, ako tých 100 ľudí, ktorí kvôli nám prišli do Ružomberského eRKá klubu.

Ktorý zážitok prežitý počas Vašej doterajšej kariéry považujete za najsilnejší?

J: Raz vo vlaku z natáčania klipu v BA, keď som cestoval k mojej milovanej priateľke, si do kupé prisadli starší cca 40 ročný otecko s 10 ročným synom a videli, že si šomrem niečo popod nos, tak sa ma opýtali, čo robím. Písal som text a spýtali sa ma, či im to ukážem. Začal som rapovať a sledoval, ako sa im pomaly dvíhajú kútiky. Takéto nečakané situácie ma vedia potešiť.

L: Neviem, ktorý by som označil za najsilnejší. Robím rap už ôsmy rok a pravdupovediac, už si polovicu z toho obdobia predtým nepamätám. Určite to ale boli momenty, keď som si splnil niektorý z mojich snov, ako napríklad mať koncert, nahrávať v štúdiu, spolupracovať aj mimo hraníc a tak. V poslednej dobe ale zažívam veľmi silné momenty, keď ma podporia ľudia, ktorí majú už čo to za sebou, ako je napríklad Maxim Klujev, alebo dosť uznávaný a kvalitný writter Xtra z BA. Paradox je, že obaja sú vlastne naši rodáci, čo ma veľmi teší, lebo dokazujeme, že aj v našom malom „mestečku“ sú ľudia, ktorí majú talent, pracujú na sebe a držia spolu.

Prezradíte nám niečo zo svojich plánov do budúcna?

J: Každý máme niečo svoje, nejaké pesníčky a možno aj krátky album odo mňa. Priorita je ale zarobiť čo najviac peňazí z brigád a investovať to do hudby. Poskladať si vlastné štúdio a možno ho pokrstíme spoločním Mixtapom, ako povedal Loner.

L: Nie...možno.

Oficiálna Facebook stránka: https://www.facebook.com/pages/Loner-Johnny-Weed/119834711524617?fref=ts

Portál Leviceonline.sk praje obom mladým talentovaným hudobníkom mnoho úspechov. Ich hudobné počínanie budeme aj naďalej sledovať a budeme Vás o ňom informovať.

zdroj: Angelika Antalová, www.leviceonline.sk, fotografie a klip: Loner & Johnny Weed a BBC

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre