04202024sob

Jedinečný koncert formácie Milo Kráľ Band

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

BÁTOVCE 7. mája 2016 - Divadlo Pôtoň bude 15. mája 2016 v priebehu jedného večera hostiť dve významné udalosti. Zoskupenie Milo Kráľ Band odohrá koncert pri príležitosti krstu novej publikácie 3xS, ktorú vydáva Divadlo Pôtoň v spolupráci s Národným osvetovým centrom.

Jedinečný koncert formácie Milo Kráľ Band

Hudobná formácia Milo Kráľ Band sa predstaví v kompletnom zložení. Mila Kráľa a Barboru Švidraňovú budú sprevádzať Radovan Bady Kráľ, Adam Tojčík, Michal Kulich, Dušan Schudich a Michal Dadík. Milo Kráľ, ako spoluautor, získal v roku 2007 ocenenie Dosky za najlepšiu scénickú hudbu k inscenácii Štúrovci Slovenského komorného divadla. „Ako muzikanta ho treba hodnotiť naozaj veľmi vysoko.“, vyjadril sa na adresu Mila Kráľa hudobný redaktor Vlado Franc, ktorý sa zúčastnil bratislavského krstu debutového albumu skupiny. Repertoár zoskupenia pozostáva z viac ako dvadsiatich skladieb, z ktorých niektoré boli vytvorené pre rôzne divadelné predstavenia a následne boli upravené do rockovej podoby. „Základom je divadlo, tým sa naša hudba odlišuje od hudby iných kapiel a spevákov, osobne beriem túto žánrovú pestrosť ako výhodu.“ dodáva Milo Kráľ.

Izomer, s.r.o. - ATÓM - Sv. Michala č. 4, 4. poschodie, 934 01 Levice - hydroizolácie striech lepenkou, fóliou Fatrafol 810, zateplenie a montáž sedlových striech krovy a všetky druhy krytín.

Súčasťou koncertu bude krst publikácie 3xS, zborníka, ktorý mapuje významné európske inscenácie. Publikácia je kolekciou 27 prednášok, ktorých autormi sú deviati poprední slovenskí teatrológovia, teoretici a divadelní praktici. Zborník je venovaný téme režisérskych tendencií súčasného divadla, s akcentom na konkrétne osobnosti, ich tvorbu, špecifickosť práce a prínos pre umenie 21. storočia. „V zborníku sa objavujú viaceré mená osobností, ktoré sú v zahraničnom kontexte rešpektovaným pojmom a intenzívnym spôsobom ovplyvňujú výrazovú tvár súčasného európskeho divadla. Prednášajúci sa v jednotlivých príspevkoch venujú pozoruhodným, značne rezonujúcim osobnostiam progresívneho divadelného umenia.“, povedala o publikácii umelecká šéfka a editorka Iveta Ditte Jurčová. Publikácia má ambíciu osloviť čitateľov z radov odbornej verejnosti, ale je určená aj tvorcom ochotníckych divadiel, študentom divadelných fakúlt a divákom.

LeviceUbytovanie.sk - Predpredaj 23 zrekonštruovaných bytov v Leviciach na Ul. Kyjevská 5

Krstnými rodičmi publikácie sa stanú Milo Kráľ a generálna riaditeľka Národného osvetového centra Jana Kresáková. Prepojenie koncertu a krstu v priebehu jedného večera ponúka návštevníkom možnosť zúčastniť sa dvojnásobne významnej udalosti.

Podujatie je súčasťou projektu Centrum umenia a kreativity, ktorý z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Andrej Budai photo - fotografické a video služby - svadby, oslavy, stužkové, promócie, plesy, rodinné a firemné stretnutia, akcie, podujatia, spoločenské, športové...

Viac informácii na:
http://www.poton.sk/program/15-05- 2016/
http://www.poton.sk/aktuality/divadlo-poton- prinasa-publikaciu- 3xs/

Predpredaj vstupeniek na:
http://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/6721/milo-kral- band-- krst-3xs

zdroj a fotografia: Divadlo Pôtoň

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre