04232024uto

Spoločnosť Miba Steeltec investuje do rozšírenia závodu vo Vrábľoch 10 miliónov eur - video

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

VRÁBLE 29. augusta 2019 - Novú výrobnú halu a kancelárske priestory postaví vo svojom závode vo Vrábľoch Miba Steeltec - špecialista v oblasti technológie trecích obložení pre prevodovky, nápravy a brzdy stavebných strojov, traktorov a banskej techniky. Projekt, do ktorého spoločnosť investuje približne 10 miliónov eur, sa dnes začal slávnostným výkopom základov.

Spoločnosť Miba Steeltec investuje do rozšírenia závodu vo Vrábľoch 10 miliónov eur - video
DREVEX Zlaté Moravce - stavebné rezivo

Výrobné priestory sa tak zväčšia zo súčasných 11 000 m² na 16 500 m² a pribudne aj 600 m² administratívnych priestorov. V nich budú okrem kancelárií aj laboratóriá, oddelenie výskumu a vývoja, sociálne zaradenia a miestnosť pre masáže. Miba Steeltec vybuduje aj 180 parkovacích miest, čím prispeje k riešeniu komplikovanej situácie s parkovaním v areáli. Stavebné práce by mali byť ukončené do konca tohto roka. Do nových priestorov následne presťahujú výrobné zariadenia a odovzdanie budov je naplánované na začiatok leta 2020.

Pozrite si našu videoreportáž zo slávnostného výkopu základov novej budovy Miba Steeltec:

POZRITE SI ĎALŠIE NAŠE VIDEOREPORTÁŽE TU.

Prvé oddelenie výskumu a vývoja skupiny Miba Friction mimo Rakúska Miba Steeltec je súčasťou skupiny Miba Friction, celosvetovo pôsobiaceho špecialistu na vývoj a výrobu trecích obložení pre prevodovky, nápravy a brzdy stavebných strojov, traktorov a banskej techniky. Skupina Miba Friction má temer 1 500 zamestnancov, 6 výrobných závodov v Európe, Indii, USA a Číne a patrí do rakúskej technologickej skupiny Miba AG s celkovým počtom zamestnancov 7 400. Výskum a vývoj skupiny Miba Friction bol doteraz sústredený primárne v Rakúsku. V nových priestoroch vo Vrábľoch bude prvé oddelenie výskumu a vývoja mimo územia Rakúska, vďaka čomu sa zo Slovenska stane druhá dôležitá lokalita výskumu a vývoja skupiny Miba Friction.

Spoločnosť Miba Steeltec investuje do rozšírenia závodu vo Vrábľoch 10 miliónov eur - video

Miba Steeltec od roku 2007 investovala 60 miliónov eur Od svojho založenia v roku 2007 sa Miba Steeltec rozvinula do vskutku úspešného príbehu made in Vráble. Ročný obrat spoločnosti narástol z vtedajších 20 miliónov eur na súčasných 73 miliónov eur a celkové investície dosiahli výšku 60 miliónov eur. Zvýšil sa aj počet zamestnancov z 250 na 700 a plánované rozšírenie Miba Steeltec vytvorí ďalších 80 pracovných miest. V rámci skupiny Miba je Miba Steeltec dôležitým high – tech výrobným závodom v oblasti technológie trecích obložení pre prevodovky, nápravy a brzdy stavebných strojov, traktorov a banskej techniky. Vo Vrábľoch okrem toho vyrábajú súčiastky pre automobilový priemysel so zameraním na vozidlá s pohonom všetkých kolies. Spoločnosť je dodávateľom firiem ako John Deere, Caterpillar, Volvo, ZF, AGCO, GKN či Gima.

Spoločnosť Miba Steeltec investuje do rozšírenia závodu vo Vrábľoch 10 miliónov eur - video

Významní hostia na slávnostnom výkope základov Generálny manažér skupiny Miba Friction Martin Liebl a riaditeľ závodu Miba Steeltec Patrik Rác privítali na slávnostnom výkope základov novej budovy prominentných hostí – rakúsku veľvyslankyňu na Slovensku Margit Bruck-Friedrich, primátora mesta Vráble Tibora Tótha, obchodného radcu Rakúskeho veľvyslanectva na Slovensku Hansa Christiana Kügerla a jeho zástupkyňu Corneliu Reibach- Stambolija. Hostia zablahoželali spoločnosti Miba Steeltec k úspešnému príbehu a zdôraznili jej vynikajúci príklad pre celý región. Miba Steeltec napríklad prispela k zavedeniu duálneho vzdelávania na Slovensku a v súčasnosti zamestnáva 32 študentov. Nedávno predstavila aj projekt „Mladá hviezda“, v rámci ktorého môžu študenti skombinovať praktický výcvik so získaním vyššieho stupňa vzdelania.

Spoločnosť Miba Steeltec investuje do rozšírenia závodu vo Vrábľoch 10 miliónov eur - video

- Rozloha výrobných priestorov sa rozšíri na 16 500 m²
- Pribudnú kancelárske priestory s rozlohou 600 m²
- Celková rozloha priestorov spoločnosti vo Vrábľoch dosiahne 20 500 m²
- Spoločnosť Miba Friction Group vybuduje vo Vrábľoch svoje prvé oddelenie výskumu a vývoja mimo Rakúska
- Investícia vytvorí 80 nových pracovných miest, ktoré pribudnú k súčasným 700 pracovnými miestam

zdroj: Arthur media, s. r. o., foto a video: Andrej Budai foto - video služby, TVTEKOVHONT.SK

Prečítajte si aj:

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie
Nakúpdoma.sk - eshop - Byt a domácnosť, elektronika a spotrebiče, šport a fitness, kuchyňa, pánska a dámska móda, obuv, Topshop produkty, alko-nealko nápoje, kozmetika
Youtube kanál Leviceonline.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre