04202024sob

Čierna hora taktiež ponúka skvelú letnú dovolenku

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Milí čitatelia, po predošlých niekoľkých typoch na letnú dovolenku, sa vám dnes pokúsime do povedomia dostať Čiernu horu, ktorá sa žiaľ poslednými rokmi zaradila medzi menej vyhľadávané destinácie. Ukážeme vám však, že i Čierna hora dovolenkárom ponúka množstvo zaujímavých atraktivít a dokážeme vám, že za skvelou dovolenkou nie je potrebné cestovať tisícky únavných kilometrov.

Čierna hora taktiež ponúka skvelú letnú dovolenku

Panoramatický pohľad na Kotor - Čierna Hora. Fotografia od fotoplanner

Oblasť Čiernej hory si právom zaslúži prívlastok nádhernej krajiny, pretože svojich návštevníkov okamžite očarí prekrásnou prírodou obklopenou krásnymi horami, v srdci ktorých nájdete čarokrásne a čisté more. Nechajte sa teda unášať prímorskou atmosférou a vychutnajte si ničím nerušený odpočinok na morských pobrežiach s pieskovými plážami. Svoj zaslúžený odpočinok však pokojne obohaťte o ochutnávku tradičnej gastronómie, o večernú zábavu či degustáciu kvalitného vína. Pokojne sa vydajte i na výlet do blízkeho okolia, zašportujte si na pláži či v horách alebo si doprajte relax obyčajným prechádzaním sa po pieskových plážach, ktoré merajú úctyhodných 73 kilometrov.

Ak sa rozhodnete vyskúšať spomínanú miestnu kuchyňu, pripravte sa, že na vašom tanieri sa opäť zmieša hneď niekoľko kultúr. Rozhodne tak ochutnajte čevapčiči, ražniči, plody mora, guláš z chobotnice či kapustové závitky - japraki.
Podobne ako v ostatných krajinách, ani v Čiernej hore nie sú ubytovacie služby orientované jednosmerne, ale návštevník má možnosť vybrať si z niekoľkých typov ubytovacieho zariadenia a je iba na jeho osobnom rozhodnutí, či dá prednosť romantickému penziónu, rodinnému apartmánu, luxusnému hotelu či dokonca privátnemu ubytovaniu.

Ak sa však stále neviete rozhodnúť, kam presne sa v Čiernej hore vybrať, ponúkneme vám niekoľko zaujímavých Čiernohorských oblastí. Pobrežie Čiernej hory sa člení na štyri hlavné riviéry a to na Tivatskú, Kotorskú, Ulcijnskú a Barskú, pričom sa a každej jednej nachádza množstvo zaujímavých mestečiek a nádherných piesočnatých pláží obklopených malebnou prírodou.

Horská tyrkysovo ľadovcová rieka v Čiernej hore. Fotografie od Garry518
 
Horská tyrkysovo ľadovcová rieka v Čiernej hore. Fotografie od Garry518.

Ak vaše kroky budú smerovať do prvej spomínanej oblasti a to na Tivatskú riviéru, určite zablúdite i do čarovného mestečka s názvom Tivat, ktoré je v súčasnosti obľúbeným a moderným letoviskom. Návštevníkov láka prekrásnym členitým pobrežím, teplým morom a takisto i bohatým kultúrnym dedičstvom. Vychutnajte si tak príjemnú dovolenku prechádzkami po nábreží lemovanom storočnými palmami, navštívte historickú opravovňu lodí, oddýchnite si v čarokrásnom prímorskom parku z 19. storočia, alebo sa vydajte na cestu objavovania historických pamiatok, ktorými je Tivatská riviéra priam posiata. Ak sa teda rozhodnete pre návštevu tejto okúzľujúcej oblasti, neváhajte a svojim chuťovým pohárikom takisto doprajte chuť a vôňu vína crno, ktoré vaše zmysly očarí unikátnou hustotou a tmavosťou.

Presspoint Levice
Vyhľadávanou a obľúbenou oblasťou je i Kotorská riviéra, ktorá si vás podmaní svojou krásou a malebnosťou. Pobrežie je posiate menšími mestečkami a pobrežnými dedinkami, ktorých malebnú atmosféru dotvárajú romantické rybárske usadlosti. Obývané oblasti sa však striedajú s takmer neobývanými pobrežiami a pristávacími mólami, ktoré oblasti dodávajú špecifický šarm. Obrovským lákadlom Kotorskej riviéry je možnosť privátneho ubytovania, vďaka ktorému môže návštevník počas celého dňa využívať vlastné mólo.

Nemenej obľúbenou destináciou je i Ulcijnská riviéra, ktorá dovolenkárom ponúka viac ako 20 kilometrov piesočnatých pláží. Unikátom Ulcijnskej riviéry je piesočnatý ostrov Ada, ktorý vznikol v mieste kde sa do mora vlieva rieka Bojana. Nespočetné množstvo romantických zátok, útesov, pieskových pláží či zálivov nájdete v meste Ulcinj. Dovolenkárov si rozhodne získa i najdlhšia a najkrajšia čiernomorská pláž, ktorá vám zaručí jedinečný a neopakovateľný zážitok.

Dovolenka v Čiernej hore od viac ako 190 cestovných kancelárií.

zdroj: Áčko-dovolenka.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre