04192024pia

Exotika, temperament, rytmy flamenca, to je Španielsko

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Milí čitatelia, po predošlých tipoch na atraktívne letné dovolenky vám i dnes prinášame ďalší zaujímavý typ a to na exotické a temperamentné Španielsko. Španielsko, krajina so značne rozvinutým cestovným ruchom je už dlhé roky mimoriadne obľúbenou destináciou s množstvom zaujímavých oblastí.

Exotika, temperament, rytmy flamenca, to je Španielsko

Ibiza.

Svojim návštevníkom ponúka prekrásne pieskové pláže obklopené skalnatými útesmi. Navyše vás očarí i všadeprítomné, vzácne a takmer hmatateľné ticho. Ak sa vám však po celodennom oddychovaní na pláži zachce trocha zábavy, neváhajte a oddajte sa horúcim rytmom španielskeho flamenca, ktoré na vás čaká takmer v každom nočnom podniku.

Pri tom všetkom si nezabudnite vychutnať kvalitné španielske víno v kombinácii s tradičnými špecialitami, akými sú napríklad tortilly, studené polievky nazývané gazpacho alebo pikantnú paellu - zmes z rôznych druhov mäsa a zeleniny.
Vzhľadom na rozvinutý cestovný ruch, Španielsko ponúka širokú sieť ubytovacích zariadení a návštevník má tak opäť na výber zo širokej siete hotelov i ostatných typov ubytovania, ako sú napríklad hostely, hosťovské domy, či národné turistické hostince.

Exotika, temperament, rytmy flamenca, to je Španielsko - Malorka - Alcudia
 
Malorka - Alcudia.

Medzi najnavštevovanejšie oblasti v exotickom Španielsku patria Baleárske ostrovy a Andalúzia, oblasti s množstvom menších, mimoriadne obľúbených ostrovov. Baleárske ostrovy, skrátene prezývané Baleáry, ležia na západe Stredozemného mora a členia sa na tri atraktívne oblasti, Ibizu a Formenteru, Malorku a Menorku.

Ostrov Ibiza spolu so susedným ostrovom Formenterou, sú významnými strediskom cestovného ruchu a dovolenkárom okrem iného ponúkajú jedinečný nočný život, ktorý je práve na Ibize považovaný za najlepší na svete. Počas dňa si však návštevníci môžu vychutnať odpočinok na prekrásnych plážach s bielym pieskom a krištáľovo čistou vodou.

Exotika, temperament, rytmy flamenca, to je Španielsko - Malorka
 
Malorka.

Najväčším ostrovom obľúbených Baleárskych ostrovov je ostrov Malorka, inak prezývaný aj ostrov citrusových stromov. Krásne piesočnaté pláže obklopené skalnatými útesmi a exotickými palmami vám zaručene poskytnú dokonalý, vytúžený oddych. Na svoje si prídu i milovníci histórie, pretože ostrov Malorka ponúka takmer nevyčerpateľné množstvo najrôznejších historických pamiatok.

Obľúbeným Baleárskym ostrovom je i ostrov Menorka, ktorý ponúka najpestrejšie a najromantickejšie pláže v celom Stredomorí. Sú ich desiatky a i napriek tomu, že je ostrov Menorka pomerne vyhľadávaný, i počas sezóny môžete naraziť na pláž, ktorá bude takmer bez turistov. Ak ste srdcom dobrodruh a nekonečné ničnerobenie na pláži vám nič nehovorí,  neváhajte a vydajte sa objavovať opustené a zabudnuté pláže.

Exotika, temperament, rytmy flamenca, to je Španielsko - Formentera
 
Formentera.

Ďalšou vyhľadávanou a obľúbenou Španielskou oblasťou je oblasť Andalúzie, ktorá tvorí historické územie južného Španielska. Najznámejšími a najvyhľadávanejšími oblasťami v Andalúzii sú ostrovy Sevilla, Granada, Córdoba a Malaga.
Ostrov Sevilla je zároveň hlavným mestom Andalúzie a patrí medzi najteplejšie miesta v celom Španielsku. Ak sa rozhodnete pre návštevu tohto mestečka, nevynechajte návštevu Sevillskej katedrály, Námorného múzea či prehliadku Zlatej veže.

Ostrov muškátových orieškov, smiechu a dobrej nálady. I také prívlastky pripadli známemu ostrovu s vulkanickým pôvodom, ostrovu Granada, ktorý vás privíta tropickým počasím a okúzľujúcim tyrkysovým morom. Očarí vás aj rôznorodým vnútrozemím, plantážami s korením, romantickými zálivmi či dažďovými pralesmi.

Mimoriadne obľúbeným miestom v Španielsku je i Gibraltár, rozprestierajúci sa na ploche 6,5 kilometra štvorcového, ponúkajúci nekonečné množstvo atraktivít. Jednou z nich je i možnosť pozorovania delfínov, či prehliadka sto tonového dela, vyrobeného v roku 1870.

Dovolenka v Španielsku od viac ako 190 cestovných kancelárií.

zdroj a fotografie: Áčko-dovolenka.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre