04202024sob

UnLimited - nová tanečná škola v Leviciach

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Tanečná škola UnLimitedLEVICE 29. augusta 2012 - V Leviciach vznikla nová tanečná škola, ktorá okrem tanečného štýlu hip hop, ponúka aj disco dance, gymnastiku a klasický tanec. Tanečná škola UnLimited vzniká oficiálne k 1. septembru 2012 v nových tanečných priestoroch o rozlohe 200m2 pod vedením sestier Ediny a Alexandry Tóthových - bývalých tréneriek a choreografiek tanečného súboru Fanatic. Obe vo Fanatic-u dosiahli nespočetné množstvo slovenských a svetových ocenení za svoju tanečnú a choreografickú tvorbu. TŠ UnLimited je registrovaným členom Slovenskej tanečnej organizácie disciplín IDO a pod jej záštitou bude aj tento rok organizovať slovenský tanečný pohár, ale už pod novým názvom UnLimited dance cup 2013.

Okrem tanečného vzdelania v štýloch hip hop, disco dance, gymnastiky a klasického tanca, účasti na slovenských a medzinárodných súťažiach, tanečná škola ponúka aj členstvo v tanečnej "rodine", ktorá pozostáva z úžasných a profesionálnych trénerov a choreografov, špičkových tanečníkov - malých aj veľkých a neustále sa rozrastajúceho fanušikovského klubu našich rodičov a obdivovateľov.

Tanečná škola UnLimited

Porozprávali sme sa s jednou so zakladateliek novej tanečnej školy Edinou Tóthovou, ktorá nám prezradila niečo viac o ich novom tanečnom projekte.

Prečo názov tanečnej školy "Unlimited"?

"UnLimited" znamená v preklade bezhraničný, nekonečný, bez obmedzenia a práve takéto s mojou sestrou sme, takáto je naša tanečná tvorba a práve takto sa venujeme deťom. Nechceli sme, aby to bol len "suchý" názov nejakej ďalšej tanečnej skupiny, ale aby sa v nejakom význame zapísal v ušiach ľudí a tanečníkov. Preto sme sa rozhodli pre názov UnLimited. :) Tento názov vnikol počas cesty do Brna s mojimi kamarátmi v aute, preto im aj touto cestou ďakujem za spoluprácu. :)

Dlhoročne si pôsobila ako členka úspešného TK Fanatic. Prečo si sa rozhodla založiť si svoj vlastný tanečný klub?

Dlhoročne som pôsobila ako choreograf a tréner tohto tanečného klubu spolu so svojou sestrou Alexandrou. Rozhodli sme sa odísť, pretože sme si chceli vytvoriť niečo vlastné, niečo na náš obraz, kde sa môžeme viac rozvíjať, máme väčšie rozhodovacie právomoci a naša tvorba je prezentovaná ako "naša" tvorba. Fanatic bol súčasťou nášho života dlhé roky a odnášame si naň len tie pekné spomienky.

Tanečná škola UnLimitedAké sú Vaše ambície s klubom?

Ambíciou asi každého trénera a vedúceho klubu je, mať jeden z najlepších tanečných tímov na Slovensku a dosiahnuť veľa víťazstiev, čo je aj našou ambíciou. Zároveň však chceme poskytnúť útočisko pre všetky deti, ktoré baví tanec, ukázať im, že v tanci dokážu nájsť sami seba, odbúrať emócie a dať ich do pohybu. Pre nás je tanec umenie a šport a chceme, aby toto pochopila aj široká verejnosť, aby deti trávili svoj voľný čas niečím, čo ich baví, miesto „poflakovaním“ sa vonku.

Ako sa k Vám môžu prihlásiť noví ľudia, ktorí majú záujem o takýto dynamický tanec?

Noví členovia sú vítaní na nábore TŠ UnLimited! v dňoch 4. septembra o 16 - 18,00 hod a 8. septembra od 10,00 - 14,00 hod v priestoroch Materskej školy na Hlbokej ulici na Vinohradoch, na emaily: alebo telefonicky na tel. číslo: 0911 338 288. Po dohode je možné, aby sa Vaše dieťa zúčastnilo na skúšobnej otvorenej hodine. Prihláste Vaše dieťa k nám a pridajte sa do našej tanečnej rodiny.

Tanečná škola UnLimited

Prečo si sa dala na takýto moderný dynamický tanec? Čo ťa k nemu inšpirovalo?

Už ako dieťa som neustále hopkala do rytmu a tak ma moji rodičia prihlásili na Základnú umeleckú školu, kde sme sa učili základy klasiky, baletu a ľudových tancov. V tom veku ma tieto tance veľmi nebavili, ale akurát sme sa v tej dobe dozvedeli o Fanaticu, kde sa vyučovali moderné tance a tak som začala tancovať disco dance a neskôr hip hop.  Až neskôr mi došlo, že Základná umelecká škola mi dala, i keď len malé základy z klasických tancov, ale bola to tá pravá príprava a základ ostatných tancov. A preto sa snažím aj našich tanečníkov viesť k viacerým štýlom, aj k tým, čo ich bavia pomenej, pretože ako sa hovorí, koľko človek jazykov vie, toľkokrát je človekom. Myslím si, že to isté platí aj pre štýly tanca. Správny tréner je ten, kto ovláda väčšinu štýlov tanca, ak nie všetky a som rada, že ja a moja sestra patríme k tým šikovnejším a vieme tieto znalosti odovzdávať našim tanečníkom. :)

Ako dlho klub funguje a čo je jeho hlavným cieľom?

Ako som už spomínala na úvode, Tanečná škola UnLimited! vzniká oficiálne od 1. septembra, ale už teraz máme vyše 50 členov, ktorí s nami prešli z tanečného klubu Fanatic. Takže sme také staro-nové zoskupenia najlepších tanečníkov. :) Hlavným cieľom je radosť z tanca, pretože bez nej nedôjde k zlepšeniu, nie sú úspechy a nie je dobrá atmosféra v tanečnej sále. Bez týchto aspektov sa mne ako jednému z choreografov ťažko tvorí. Z tanečníkov potrebujem cítiť energiu a dobrú náladu, vtedy je to to pravé orechové.

Tanečná škola UnLimited

Aké tance sa dajú u Vás naučiť?

Pôsobíme pod Slovenskou tanečnou organizáciou disciplín IDO, ktorá je súčasťou Svetovej tanečnej organizácie týchto disciplín. Práve v týchto disciplínach tvoríme choreografie a zúčastňujeme sa slovenských i medzinárodných súťaží. Sú to disciplíny disco dance, hip hop a street dance show. Tvoríme choreografie jednotlivcov, párov, malých skupín a veľkých formácií. Mojou srdcovkou je disciplína street dance show, kde choreografia musí mať nejakú myšlienku, dej, s ktorými súvisí hudba, kostýmy, kulisy, pocity a mimika tanečníkov. V tejto disciplíne ide o mix štýlov tanca, takže choreograf použije ako disco hudbu, tak nejaký ten jazz a hip hop - všetko to ale musí mať hlavu a pätu, aby to tvorilo jeden super celok. V tejto disciplíne sa môžeme ako choreografky pochváliť titulmi 9-násobných majstrov Slovenska a nespočetne veľa umiestnení na strieborných, bronzových a finálových priečkach. V našej tanečnej rodine máme veľa úžasných sólo tanečníkov, párov a skupiny tancujú a dýchajú na súťažiach ako jeden človek. Takže áno, máme čo ponúknuť. :)

Čo môže u Vás záujemca o takýto tanec dosiahnuť?

Tanečníci v prvom rade získajú svojich klubových súrodencov, s ktorými budú tvrdo trénovať, baviť sa na vystúpeniach, stresovať pred nástupom na javisko, na tanečných súťažiach spolu prežijú radosti i sklamania. Získajú super trénerov, krásne kostýmy, úžasné choreografie, vystúpenia, cestovanie do zahraničia na medzinárodné súťaže, workshopy trénerov z iných úspešných klubov a samozrejme, v prípade tvrdej driny aj medailové umiestnenia a úspechy na súťažiach.

Aké požiadavky/podmienky sú na uchádzača do Vášho tanečného klubu kladené.

Jedinou podmienkou je chuť tancovať. :) Nezáleží na tanečných skúsenostiach, otvárame hodiny aj pre úplných začiatočníkov a potom je to už aj na nás, na tréneroch, ako v nich dokážeme vzbudiť chuť tancovať. Ale v prvom rade je to na nich, na deťoch.

Tanečná škola UnLimited

Prečo by mali záujemcovia prísť tancovať práve ku Vám?

Prečo ku nám? Ako som už písala, my sme tanečnice, čo vieme tancovať každý štýl, preto ho vieme deti aj naučiť – myslím, že toto je naše najväčšie plus oproti konkurencií. Máme vyše 10 ročné skúsenosti s trénovaním detí a už 10 rokov vytvárame choreografie, máme prax a vedomosti z Fakulty športových štúdií v BA, ktorú navštevuje Alex. A hlavne - robíme to, čo nás baví, deti nás majú veľmi radi - asi preto ich toľko máme. :) A to, čo robíme, robíme naplno a s radosťou.

Aké akcie plánujete pre rok 2013?

Plánujeme usporiadať vnútroklubovú súťaž pre našich tanečníkov. Jedná sa o malú súťaž pred tými veľkými celoslovenskými súťažami, kde by si naši tanečníci zmerali pred začiatkom tanečnej sezóny svoje sily navzájom medzi sebou. Bude sa to konať na niektorej zo základných škol v priestoroch telocvične. O akcií budeme informovať na našich webových stránkach, na ktorých sa pracuje, ale fanúšikovskú stránku na Facebooku už máme, takže si na nás kliknite a vždy sa o nás dozviete niečo aktuálne.

Ďalšou akciou pre rok 2013 je UnLimited! dance cup 2013. Je to prvý ročník celoslovenskej pohárovej súťaže disciplín IDO, minulý rok sa konal Levdance cup ešte pod záštitou TK Fanatic. Môžete sa tešiť na dvojdňovú súťaž, plnú úžasných tanečných výkonov, choreografií, krásnych kostýmov z celého Slovenska a samozrejme budeme radi, ak prídu Levičania podporiť svoj domáci klub :)

Pripravujeme aj akciu pre všetkých rodinných príslušníkov a kamarátov našich tanečníkov vo forme jedného neskoršieho tanečného odpoludnia, kde veľký aj malý ukážu všetkým, čo sa počas roka u nás naučili. Na detailoch sa ešte pracuje, ale určite budú všetci včas informovaní, aby sa prišli na nás pozrieť.

Zatiaľ poslednou akciou, ktorú máme v pláne, je tanečné sústredenie v Grécku cez prázdniny 2013 v krásnom penzióne priamo na piesočnej pláži. :)

V prípade nejakého záujmu nás kontaktujte! :)

Tanečná škola UnLimited

Novej tanečnej škole praje portál Leviceonline.sk veľa šťastia v jeho začiatočných fázach fungovania a taktiež veľa športových úspechov! Portál Leviceonline.sk je mediálny partner Tanečnej školy UnLimited!, takže Vás o všetkých novinkách budeme pravidelne informovať.

zdroj: leviceonline.sk, foto: TŠ UnLimited

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre