04252024štv

Hokej a hokejové správy, aktuality z mesta Levice

Po fantastickom výkone s favoritom tesná prehra, hokejové prípravky sa predstavili fanúšikom

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 24. novembra 2014 - V sobotu 22.11.2014 nastúpilo levické hokejové "Á-čko" na domácom ľade proti favoritovi súťaže a účastníkovi MOL ligy HC Nové Zámky v 11. kole 2. hokejovej ligy sk. A. Mužstvu nabitému zvučnými menami z Nových Zámkov Levičania tuho odolávali, prvú tretinu dokonca domáci vyhrali 1:0, v druhej sa hosťom podarilo vyrovnať.

Po fantastickom výkone s favoritom tesná prehra, hokejové prípravky sa predstavili fanúšikom

Levičanov držal množstvom vynikajúcich zásahov brankár Račko. V tretej tretine sa prejavila vyššia skúsenosť hostí, ktorú pretavili do ďalších dvoch gólov do domácej siete. Po prvej tretine zápasu v zápasových dresoch vykorčuľovali na ľad levickí tretiaci a štvrtáci, ktorí prezentovali svoje aktuálne výsledky v prebiehajúcej aktuálnej sezóne 2014/2015. Mladší a starší žiaci cestovali do Bratislavy na zápas s domácou Petržalkou, piataci doma privítali HC Slovan Bratislava "B" a tretiaci privítali družstvo z Lučenca. Prinášame Vám kompletné víkendové výsledky všetkých hokejových družstiev HK Levice.

HK Levice 1:3 HC Nové Zámky (1:0; 0:1; 0:2)

Gól LV: 1. Segíň T. (Segíň P., Vrťo)

Zostava LV: Račko – Kasana, Roško, Segíň P., Segíň T., Vrťo – Pitlanič, Socha, Hronec, Sucharda, Záhorský – Ozimák, Školník, Kiepeš, Michalovič, Stankovič - Bačkor

Zostava NZ: Cikánek – Baron, Šiška, Čaládi, Chrenko, Podstavek – Ďurčo, Huba, Frolík, Hurtaj, Púchovský – Hrudík, Leško, Domian, Dubec, Štefanka O.

Rozhodovali: Adamec – Jurčiak, Pastorek
Vylúčenia: 2:2 na 2 min. navyše Dubec (NZ) 10+20 – nešportové správanie sa hráča
Strely: 22:49
Divákov: 265

Mgr. Július Beňuš, tréner HK Levice: „Zápas proti jednoznačne favorizovanému súperovi sme začali bez rešpektu o čom svedčil rýchly gól v dvanástej sekunde. Pokračovali sme ďalej obrovskou snahou, nasadením a srdiečkom. Súperovi aj napriek miernej prevahe robil pohyb a dodržiavanie taktických pokynov našich chlapcov vážne problémy. Prvú tretinu sme dokázali vyhrať 1:0. V tej druhej sa obraz hry nemenil výborný pohyb našich mladíkov a ešte lepší výkon nášho brankára stále viac a viac dostával súpera do väčšej nervozity a aktivácii svojho umenia do maxima. Až v druhej polovici zápasu sa nášmu súperovi podarilo streliť vyrovnávajúci gól, keď strelu od modrej čiary pred našim brankárom tečoval súperov útočník. Bolo vyrovnané, ale hokejový zážitok pokračoval ďalej. Pred koncom druhej tretiny sme mohli znovu streliť gól, keď sme sa dvakrát dostali do výbornej príležitosti pred súperovou bránkou. Nestalo sa a do kabín sa odchádzalo za nerozhodného stavu 1:1. V tej tretej naša snaha pokračovala, aj súper si zrejme začal uvedomovať vážnosť situácie a zapínal tak na maximum. Predviedol nám niekoľko pekných hokejových kombinácií ktorým sme ešte odolali. Až v 50 minúte sme na jednu z ďalších akcií súpera bohužiaľ nestačili a dostali sme druhý gól. Aj napriek záverečnej snahe a aj samotnej hre bez brankára sa nám už vyrovnať nepodarilo a zápas sme napokon gólom do prázdnej našej bránky prehrali 1:3. Záverom by som chcel poďakovať hlavne našim mladíkom. Ich snaha a srdce z tohto zápasu si zaslúži obdiv. Vynikajúcim divákom, ktorí vytvorili výbornú atmosféru dnešného hokejového predstavenia. No a športovo pogratulovať súperovi k víťazstvu.

Nasledujúci zápas: Dynamax Nitra – HK Levice (29.11.2014 o 20:00 v Nitre) - 12.kolo 2.LS

Foto: Marián Moravčík

Aktuálna tabuľka:
1. HC Nové Zámky 39
2. MHK Dubnica 21
3. HK Levice 18
4. Dynamax Nitra 16
5. HK Iskra Partizánske 16
6. ŠHK Púchov 13
7. HC Petržalka 2010 9
8. HO Hamikovo 8
9. HC '05 B. Bystrica "B" 4

Pozrite si fotografie zo zápasu tu: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.884596641564560.1073741833.877468098944081&type=3

Po fantastickom výkone s favoritom tesná prehra, hokejové prípravky sa predstavili fanúšikom

Starší žiaci nestačili na Petržalku

ORANGE II.LIGA starších žiakov (9.+8.ročník) – 8.kolo

HC Petržalka 2010 - HK Levice 8:4 (0:2, 4:2, 4:0)

Góly za HK Levice: 8. VRBKA Karol (KOSIBA Patrik), 11. BENČ Kristián (FÁBRY Filip), 23. FÁBRY Filip, 37. KOSIBA Patrik (13 VRBKA Karol)

Tréner st.žiakov Jozef Guťan: "Od úvodu bol zápas v jasne našej réžii, viedli sme na ľade súpera 3:1. Za tohto stavu sme mali výhodu trestného strieľania, ktoré sme nepremenili, následne sme mali ďalšiu obrovskú príležitosť, ktorá taktiež zostala nevyužitá. Do tohto momentu chlapci hrali aktívne, korčuľovali, všetci hrali disciplinovane, až prišli znova hrúbky jednotlivcov a súper sa začal stavať na nohy. Po 40 minútach bol stav na svetelnej tabuli 4:4. Avšak od polovice druhej tretiny a celú tretiu tretinu chlapci nepochopiteľne vypustili -odchádzali kondične a súper sa dostával stále viac a viac k našej bráne, vypracovával si šance, ktoré na sto percent využíval. Treba však poznamenať, že na strane súpera v tomto zápase kraľovali hráči na striedavom štarte /každý hrací deň v nedeľu/ z Ružinova a Slovana BA, ktorí vytvorili údernú pätorku a vlastne oni svojimi podielmi na všetkých 8 góloch zápas rozhodli. V odvete to bude určite iný zápas a dúfame, že im chlapci túto prehru vrátia."

Jozef Guťan, tréner HK Levice: „Gratulujem súperovi k víťazstvu. Všetkých našich hráčov však musím i napriek prehre pochváliť za nasadenie, bojovnosť a odhodlanie v tomto zápase. Treba však uznať, že dnes sa prejavila kvalita súperových jednotlivcov, ktorí využili naše hrúbky v momentoch keď bol zápas na vážkach. Dnes nám zápas ušiel v momentoch keď sme spravili chyby po našej nepochopiteľnej nekoncentrovanosti.

Po fantastickom výkone s favoritom tesná prehra, hokejové prípravky sa predstavili fanúšikom

II.LIGA mladších žiakov (7.+6.ročník) – 8.kolo

Mladší žiaci si s Petržalkou hravo poradili

HC Petržalka 2010 - HK Levice 1:12 (0:5, 1:5, 0:2)

Góly za HK Levice: 1. HOFER David (ŠEVČÍK Matej, MIŠURA Branislav), 3. ĽUPTÁKOVÁ Miriam (Bernáth Adam), 4. ŠEVČÍK Matej (HOFER David), 6. BUKOVEN Dominik (Šebeštín Niko), 19. HOFER David (ŠEVČÍK Matej), 21. MIŠURA Branislav (ŠEVČÍK Matej), 31. ĽUPTÁKOVÁ Miriam (KASALA Patrik), 33. ŠEVČÍK Matej (HOFER David), 37. Bernáth Adam, 39. ŠEVČÍK Matej (HOFER David), 53. KASALA Patrik, 57. ŠEVČÍK Matej (MIŠURA Branislav)

tréneri: Daniel Socha, Jozef Guťan: "Mladší žiaci v tomto zápase jednoznačne prevýšili súpera, od začiatku hrali aktívne korčuliarsky, kombinačne, vytvárali si množstvo príležitostí, až sa dá povedať, že pri lepšej koncentrácii v koncovke mohli súperovi nastrieľať viac gólov. Súpera jasne prevalcovali, ktorý na nich vôbec nestačil, aj preto dostali viac priestoru hráči a tí, ktorí toho majú v tejto sezóne menej odohraté."


Vybojovaná remíza so Slovanom

Hneď prvý zápas s piatakmi HC Slovan Bratislava „A“ na začiatku sezóny ukázal, že v súbojoch proti mužstvám Slovana to nebudú mať naši jednoduché. Súper zvučného mena v nedeľu nastúpil na ľade levických hokejistov. Piataci z 5.ŠHT odohrali skvelý zápas a doma vybojovali remízu s „B-čkom“ Slovana 2:2. Oba tímy dôsledne dodržiavali predzápasové pokyny trénerov a šance sa rodili len veľmi ťažko. Až do 18.minúty bol stav nerozhodný 0:0 a hra sa prelievala z jednaj strany na druhú. Gólový účet otvorili Slovanisti v závere 18.minúty prvej tretiny, keď po chybe našej obrany ušiel hráč Slovana a prekonal domáceho brankára Griesbacha. V druhej tretine padli tri góly, keď v 7.minúte sa pred hosťujúcim brankárom dobre zorientoval Samo Ešek, ktorý presne našiel Drapáka a ten nedal šancu hosťujúcemu gólmanovi. Slovanisti odpovedali rýchlym gólom keď už po 45 sekundách opäť v zápase viedli. Avšak v 9.minúte sme odpovedali po krásnej akcii útočného tria Gellen – Horváth – Moravčík a vyrovnávali stav na 2:2. V tretej tretine sa opäť hral aktívny hokej so šancami na oboch stranách, ale gól už nepadol.

HK Levice - HC Slovan Bratislava „B“ 2:2 (0:1; 2:1; 0:0)

Zostava LV: Adámik, Griesbach – Sládeček, Kasala, Doboš, Juhás, Kravec, Dubský – Farkaš Peter, Pacala, Farkaš Jakub, Gellen, Horváth, Moravčík, Grmanová, Drapák, Ešek

Mgr. Marián Fliega, tréner HK Levice: „Odohrali sme zápas, kde nechýbalo nasadenie a srdce. Chalani dodržiavali všetko, čo sme si pred zápasom v kabíne povedali. Zápas mal náboj a som rád, že sme súpera prestrieľali v pomere 34:26. Dnes sme predviedli koncentrovaný a disciplinovaný výkon na všetkých postoch. Mužstvo chcem pochváliť a zagratulovať mu k výsledku.

Divákov: 71

Nasledujúci zápas 5.ŠHT: HK Levice – EC Wienna Tigers (30.11.2014), 11.kolo

Zdroj a foto: Marián Moravčík – vedúci družstva

 

Po fantastickom výkone s favoritom tesná prehra, hokejové prípravky sa predstavili fanúšikom
Hokejové prípravky sa predstavili levickým fanúšikom

Počas majstrovského zápasu 2. ligy seniorov medzi HK Levice a HC Nové Zámky (1:3) po prvej tretine v sobotu 22.11.2014 vykorčuľovali levickí tretiaci a štvrtáci na ľad. V zápasových dresoch prezentovali svoje aktuálne výsledky v prebiehajúcej sezóne 2014/2015. Takýmto spôsobom podporili A-mužstvo v zápase jesene medzi tretím s prvým – HK Levice vs. HC Nové Zámky.

Po fantastickom výkone s favoritom tesná prehra, hokejové prípravky sa predstavili fanúšikom
Levickí tretiaci rozsrieľali Lučenec

Prípravné zápasy 3HP – zápas č.4

HK Levice – HC Lučenec 34:4

HK Levice: Virág M., Gagač – Doboš R., Drapák D., Hlinčík, Grossová, Chovanec, Iľdža, Karaffa, Kúkel, Mikloško, Moravčík S., Régi, Sleziak, Tariška, Torok, Virág J., Vlčko, Vrecník, Belko, Kondač, Karaffa

Kategória 3HP – hokejová prípravka tretích ročníkov hrá podľa pravidiel SZĽH pre minihokej v tretinách s A a B mužstvom po štyroch hráčoch. Hráči 3HP HK Levice odohrali už štvrtý prípravný zápas v rade zo série prípravných zápasov v sezóne 2014/2015.

Na domácom ľade privítali netradičného súpera z hokejového klubu HC Lučenec. Naši tretiaci
do zápasu vstupovali s obrovským nadšením, chceli sa baviť hokejom. Tretiaci z Lučenca u nás boli prvý krát a podali vskutku sympatický výkon. Obidva celky na zimnom štadióne v Leviciach odohrali zápas v priateľskej atmosfére, tak na strane hráčov, ako aj na strane rodičov.

Marián Fliega, tréner HK Levice: "Z našej strany to bol výborný zápas. Vytvárali sme si mnoho streleckých príležitostí, ktoré sme aj premenili. Musím pochváliť celé mužstvo, bolo to podporené aj dobrými výkonmi brankárov Virága a Gagača." Priateľský zápas splnil svoj účel a to získať ďalšiu zápasovú skúsenosť a odohrať zápas s netradičným súperom s nasadením a bojovnosťou.
Chcem vyzdvihnúť aj hru súpera, ktorý nám určite nič nedaroval, veď brankárske zásahy súpera boli ako z veľkej knihy. Zápas sa niesol vo veľmi kultivovanej atmosfére zo strany rodičov, veď každý zápas je aj veľkou športovou udalosťou."

Počet divákov: 78

Nasledujúci prípravný dvojzápas 3HP: HK Nové Zámky – HK Levice (29.11.2014)
HK Levice – HC ́05 Banská Bystrica (30.11.2014)

Marian Moravčík – vedúci družstva


Tretiaci Vás pozývajú na Mikulášsky zápas, ktorý odohrajú 6.12.2014 doma s HKM Zvolen.


4.HP – hokejová prípravka, štvrtý ročník

Štvrtá hokejová prípravka HK Levice funguje v aktuálnej sezóne 2014/2015 pod vedením trénerov Michala Dávida a Jaroslava Matejova.

Táto kategória hokejovej prípravky hrá podľa pravidiel SZĽH pre minihokej v tretinách s A a B mužstvom po štyroch hráčoch formou prípravných zápasov a prípravných turnajov organizovaných SZĽH. Tréningový proces na ľade prebieha 3 krát do týždňa, vždy v utorok, vo štvrtok, v piatok, a 3 krát do týždňa formou suchého tréningu v telocvični. Chlapci už odohrali dva súťažné turnaje a jeden prípravný zápas s MMHK Nitra. Na oboch turnajoch obsadili tretie miesto.

Na záver: Želáme našej hokejovej mládeži úspešnú sezónu 2014/2015 a nech sa bavia hokejom ako doteraz!

 
zdroj a fotografie: Marián Moravčík

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre