04192024pia

Hokej a hokejové správy, aktuality z mesta Levice

Turnaj o pohár riaditeľky ZŠ Pri Podlužianke v Leviciach

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 7. januára 2014 - V dňoch 28.-30.12.2013 sa na zimnom štadióne v Leviciach uskutočnil medzinárodný hokejový turnaj 4.ročníkov pod záštitou riaditeľky ZŠ Pri Podlužianke 6, Mgr. Márie Čukovej za účasti 6 družstiev z 3 krajín. Kvalitu turnaja garantovali zúčastnené družstvá - ruský Krystal Balakovo, český Základna hokejových mistru a slovenské družstvá Ružinov Bratislava, Hoba Bratislava, Púchov a domáce HK Levice.

Turnaj o pohár riaditeľky ZŠ Pri Podlužianke v Leviciach

Turnaj sa hral systémom každý s každým 2x20 minút, kde ale každá tretina bola braná ako jeden zápas, takže sa vlastne počas 40 minút odohrali 2 zápasy, čo sľubovalo dramatickú zápletku. Zápasy mali naozaj vysokú kvalitu, keďže sa jednalo o zápasy štvrtákov a hlavne české družstvo, ktoré suverénne vyhralo a ruské družstvo, ktoré obsadilo 2. miesto ukázali slovenským družstvám, koľko nás do budúcnosti čaká roboty, ale bola to pre naše družstvá veľká škola hokeja. Družstvá na 3.-6. Mieste odohrali medzi sebou vyrovnané zápasy, kde boli rozdiely minimálne a rozhodoval 1, či 2 góly a rozhodovali iba maličkosti. Na 3.mieste sa umietnili hráči Hoba Bratislava, štvrtý skončil Ružinov Bratislava, piaty hráči Púchova a šiesty domáce HK Levice.

Turnaj o pohár riaditeľky ZŠ Pri Podlužianke v Leviciach

"Turnaj ročníkov 2003/2004 mal naozaj vzhľadom na nízky vek hráčov skvelé obsadenie a musím povedať, že aj úroveň zápasov ma príjemne prekvapila, keďže hlavne slovenské družstvá takýto hokej oproti zahraničným tímom nehrávajú, ale určite sa nestratili a potrebujú len hrávať viac zápasov týmto spôsobom a potrebujú veľa trénovať, aby posúvali kredit slovenského mládežníckeho hokeja. Aj tento turnaj ukázal, že toto je tá cesta, formou takejto medzinárodnej konfrontácie. Najmenej skúseností s veľkým hokejom mali práve naši Levičania, ale ich výkon mal stúpajúcu tendenciu a aj keď získali iba 1 bod za remízu 0:0 s Púchovom, odohrali výborné zápasy s Hobou 2:3, Ružinovom 2:4 ale aj 2. zápas s Púchovom 0:1. Všetky zápasy boli hokejovo vyrovnané a o všetkom rozhodol 1 gól, kde mala naša hra slušnú úroveň a môžeme s ňou vysloviť spokojnosť," zhodnotil turnaj organizátor podujatia Mgr. Marián Fliega.

Turnaj o pohár riaditeľky ZŠ Pri Podlužianke v Leviciach

"Chcel by som na záver vydarenej akcie poďakovať riaditeľke ZŠ Pri Podlužianke Mgr. Márii Čukovej, HK Levice, Správe športových zariadení v Leviciach, rodičom tohto ročníku, ktorý zase raz dokázali, že vedia držať pokope a naozaj veľkou mierou prispeli k zdarnému priebehu turnaja a samozrejme všetkým hráčom a trénerom, ktorý s hráčmi pricestovali a znovu raz ukázali, že hokej je na Slovensku fenomén a ja som rád, že aj v Leviciach sa nám darí dostávať hokej na popredné miesta záujmu rodičov, detí a aj športovej verejnosti," poďakoval Mgr. Marián Fliega.

Miss Levického okresu 2014 - Casting, 22. a 29.1.2014
 
Turnaj o pohár riaditeľky ZŠ Pri Podlužianke v Leviciach
 
Turnaj o pohár riaditeľky ZŠ Pri Podlužianke v Leviciach

zdroj a fotografie: HK Levice, ZŠ Pri Podlužianke Levice

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre