04192024pia

Marcel Pavlík: Chceme byť hore a chceme vyhrávať!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 20. novembra 2012 - Po poslednom 15. kole jesennej časti futbalovej 3. ligy - Západ sa jej majstrom stal nováčik súťaže FK Slovan Levice. Počas jesene však v levickom tíme nastala zmena v podobe odchodu trénera Jozefa Prochotského, ktorého nahradil bývalý hráč a reprezentant Slovenska Karol Praženica. Ten do tímu priniesol "závan novoty", stále sa však s mužstvom zoznamuje. Tréner Praženica v jesennej časti absolvoval s tímom 4 súťažné zápasy, v ktorých Levičania nazbierali dokopy 8 bodov za dve domáce výhry (s FC Nitra juniori a s ŠK Slovan Bratislava juniori zhodne po 1:0) a za dve remízy na ihriskách súpera (vo Vrábloch a v Novom Meste nad Váhom zhodne po 0:0), takže pocit prehry s Levicami zatiaľ nepozná a veríme, že ani tak skoro poznať nebude :)

Ako by zhodnotil pôsobenie levického tímu v jesennej časti a tiež, ako sa mužstvo vyrovnalo s odchodom Jozefa Prochotského, nám povedal kapitán FK Slovan Levice Marcel Pavlík.

Marcel Pavlík: Chceme byť hore a chceme vyhrávať!

Karta Levičana už viac ako 90 zliav v Leviciach a okolí – www.vyhodykariet.sk.

 

Vládne spokojnosť v mužstve po jesennej časti?

Sme spokojní, škoda, že nemáme o 3-4 bodíky viac...

 

Ako sa mužstvo vyrovnalo s odchodom pána trénera Jozefa Prochotského?

Nemôžem hovoriť za celé mužstvo, každý má na to svoj názor. Určite táto zmena niekomu prospela, niekto sa bude cítiť ukrivdený, ale prišiel nový tréner a je na každom z nás, aby mu dokázal, že si zaslúži miesto v zostave. Začali sme lepšie brániť, Erik Ivanič mal v bráne "postavený autobus" a 5 zápasov sme nedostali gól...

Karta Levičana už viac ako 90 zliav v Leviciach a okolí – www.vyhodykariet.sk.

 

Môžeme tomu rozumieť tak, že súčasný systém pána trénera Praženicu je pre Vás prijateľnejší-lepší ako ten pána Prochotského?

Myslím, že tréner Praženica stále spoznáva mužstvo, má svoju predstavu, vidí nejaké veci ako bývalý hráč a v súčasnosti ako tréner. Takže má tiež stanovenú nejakú filozofiu a ide svojou vlastnou cestou. Tá je samozrejme trošku iná, ako u trénera Prochotského. Má nové veci, chlapci sú trošku prekvapení, ako trénujeme, ale to je všetko nový trend súčasnosti - do rýchla, taktické veci, štandardné situácie a podobne.

 

Doma sa mužstvu celkom darilo, vonku je to horšie, tam boli všetky tri prehry. V čom vidíte problém Vašej hry vonku?

To je asi čisto slovenská špecialita, doma sme silní, veríme si, chceme vyhrať. Ale vonku je to ťažšie, psychika mužstva robí veľa, strašne závisí od postavenia v tabuľke, hernom prejave a víťaznom duchu mužstva. Stačí, že zo základnej zostavy vypadnú dvaja hráči a je všetko narušené. Učíme sa vyhrávať, chceme vyhrávať a chceme byť lepší. Samozrejme, chceme byť v tabuľke čo najvyššie...

 s Facebookom máte z Leviceonline.sk oveľa viac. Stačí lajk a viac noviniek z Levíc a okolia príde priamo k Vám.

Plánujú sa po jesennej časti v kádri nejaké zmeny?

O žiadnych zmenách zatiaľ nevieme. Či prídu nejaké posily, alebo nie, to sa ešte všetko ukáže.

 

Nechystá sa nejaký prípravný zápas?

Po jesennej časti sa už prípravný zápas s najväčšou pravdepodobnosťou hrať nebude. Tie sa plánujú až pred začiatkom jarnej časti - v januári, či februári. Trénovať budeme ešte asi do 12. decembra 2012, potom nám chce dať tréner voľno, aby sme si oddýchli a nabrali nové sily. Voľno by sme mali mať 3 týždne. Tréningy začnú až začiatkom nového roka, čaká nás ťažká príprava na jarnú časť. Súťaž sa začína až 9. marca 2013, takže času na prípravu bude dosť...

 

Aké sú predsavzatia do jarnej časti?

Chceme byť hore a samozrejme chceme vyhrávať!

 

Pre informáciu, jarná časť 3. ligy - Západ začína 9.3.2012 zápasom 16. kola, v ktorom Levičania cestujú do Bratislavy a postavia sa proti miestnemu LP DOMINO. Začiatok zápasu bude o 14:30 hod.

Veríme, že sa levickým futbalistom podarí aj do konca sezóny udržať si prvú priečku v tabuľke a že sa v nasledujúcej sezóne budeme môcť tešiť na druhú najvyššiu futbalovú súťaž na Slovensku - 2. ligu.

 

Pozrite si aj náš videorozhovor s Marcelom Pavlíkom TU.

zdroj: www.leviceonline.sk, fotografia: archív Marcela Pavlíka

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre