04252024štv

Basketbal a basketbalové správy z Levíc

Levickí Patrioti úvodný derby zápas proti Nitre zvládli + rozhovory

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Levickí Patrioti úvodný derby zápas proti Nitre zvládli + rozhovory

LEVICE 4. októbra 2015 - Levický mužský basketbal v sobotu 3.10.2015 odštartoval svoju jubilejnú dvadsiatu sezónu v najvyššej súťaži mužov, keď v úvodnom kole novej sezóny 2015/2016 EUROVIA SBL na domácej palubovke privítali v krajskom derby mužstvo MBK SPU Nitra.

Nitrančania sa pred štartom sezóny posilnili o dvojicu hráčov zo Srbska, do tímu prišiel z Komárna Stojanov a zvyšok partie vedenej Petrom Semanom ostal po kope. Po dobrej príprave Levičanov prišli v tíme nečakané zdravotné komplikácie, čo narušilo tréningový proces, takisto im neprišlo vhod zrušenie posledného prípravného zápasu proti Ostrave. Levičania zabrali hneď od úvodu zápasu a prakticky celý zápas viedli a držali jeho opraty pevne vo svojich rukách. Zápas napokon Patrioti vyhrali presvedčivo rozdielom 29 bodov 86:57.

Výučba Anglického a Španielkého jazyka v Leviciach - jazyková škola ACADEMIA OLÉ
Na zápas 2. kola cestujú Levičania do Komárna na druhé tohtosezónne krajské derby dňa 7.10.2015 so začiatkom o 18:00 hod.

Zápas bolo možné premiérovo sledovať live na Youtube kanáli, ten si môžete pozrieť tu:

Patrioti Levice - BK Nitra 86:57 (30:19, 19:11, 20:8, 17:19)


Povedali po zápase:

Peter Seman, tréner Nitry: "Začali sme zápas dobre, postupne nás však predčili Levice vo všetkých herných činnostiach. Majú viac skúseností a majú hráčov, ktorí vedia na seba zobrať zodpovednosť. To je presne to, čo nám chýba. Máme veľa hráčov, ale málo takých, ktorí museli brať na seba zodpovednosť. To nám chýba."

LeviceUbytovanie.sk - Predaj a prenájom a predaj 1. a 5. izbových zrekonštruovaných bytov v Leviciach
Ladislav Stojanov, hráč Nitry: "Ťažko sa to dnes hodnotí. Mali sme dobrý vstup do zápasu, padli nám strely z vonku, potom sa to však zaseklo a domáci ovládli priebeh zápasu. Vedeli sme, že Levičania budú hrať len s jedným rozohrávačom, Milan Žiak však zahral výborný zápas a vôbec sme to nedokázali využiť. Levičanom gratulujem k víťazstvu."


Teo Hojč, tréner Levíc: "Mali sme pred zápasom problémy so zraneniami, nastúpili sme len s jedným rozohrávačom. Milan Žiak je dobre pripravený, takže to dnes zvládol, ostatní chalani mu pomohli. Hráči chceli bojovať a chceli vyhrať. Sme na dobrej ceste, ale je pred nami ešte veľmi veľa roboty. Verím, že v stredu v Komárne nastúpime už s dvomi rozohrávačmi."

George Valentine, hráč Levíc: "Trošku sme sa rozbiehali pomalšie, ale potom už bol zápas v našej réžii a poriadne sme si to užili. Dnes sa mi hralo dobre, cítil som veľa energie. Dal som pár ľahkých košov a potom to už išlo dobre. Ale aj chalani dnes zahrali veľmi dobre."

Andrej Budai photo - fotografické a video služby - svadby, oslavy, stužkové, promócie, plesy, rodinné a firemné stretnutia, akcie, podujatia, spoločenské, športové...
Prečítajte si aj:
- Levičania chcú skončiť do 6. miesta a v play off zabojovať o semifinále

Víťazom 18. ročníka Memoriálu bratov Kleinovcov - Lev Cup-u 2015 Levickí Patrioti + fotografie a rozhovory
- Fotografie zo zápasu 22. kola Slovak Sport.TV Basket extraligy BK Levickí Patrioti - Edymax SPU Nitra zo dňa 4.1.2014

- Fotografie zo zápasu 4. kola Slovak Sport.tv Basket extraligy BK Levickí Patrioti - Edymax SPU Nitra zo dňa 16.10.2013

zdroj: www.leviceonline.sk, Basketballevice.sk, fotografia: Mgr. Andrej Budai - foto - video

 

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre