04202024sob

Basketbal a basketbalové správy z Levíc

Patrioti po maródkach v kŕči, doma podľahli favorizovanému Komárnu - fotografie a rozhovory

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 23. novembra 2014 - V 14.kole Eurovia SBL privítali Levickí Patrioti už pod novým názvom EUCOS LEVICKÍ PATRIOTI na svojej palubovke v sobotu 22.11.2014 mužstvo MBK Rieker Com-therm Komárno pod vedením nováčika súťaže - trénera Miljana Čuroviča.

Patrioti po maródkach v kŕči, doma podľahli favorizovanému Komárnu

Mužstvo Komárna v zostave aj s ich najlepším hráčom TJ Bannisterom prišlo do Levíc ako favorit súťaže a to sa aj od začiatku potvrdzovalo. Levičania nemajú dobré spomienky z predchádzajúceho vzájomného zápasu, keď v Komárne prehrali vysoko 71:107 a tak chceli v dnešnom zápase zlepšiť túto zlú bilanciu. Do Levíc, ako už tradične, prišla enkláva fanúšikov z Komárna, ktorá svoj tím počas celého zápasu bičovala do vysokého tempa, no samozrejme ani domáci fanúšikovia sa nenechali zahanbiť a svojimi hlasivkami sa snažili podporovať svoj tím. Napokon to však nestačilo a mužstvo trénera Ladislava Lutovského, ktoré je zdecimované maródkami ako i odchodom Milana Oluiča, na domácej palubovke prehralo po tretí krát v tejto sezóne.

EUCOS Levickí Patrioti – MBK Rieker Com Therm Komárno 84:94 (36:49)

Najviac bodov: Igrutinovič 23, Story 22, Agho 11 – Bannister 24, Halada 15, Jankovič 13, 1400 divákov

Patrioti po maródkach v kŕči, doma podľahli favorizovanému Komárnu

Povedali po zápase:
Ladislav Lutovský, tréner Eucos Levickí Patrioti: "Na tento zápas sme sa pripravovali skoro jeden a pol dňa, pričom sme v tomto zápase mali dva veľké ciele. Oba sme nesplnili. Chceli sme sa zamerať na bránenie trojkových striel súpera, keďže v zápase v Komárne sme inkasovali až 19 úspešných trojkových pokusov súpera. Druhým cieľom bolo zastaviť rýchly protiútok súpera, čo sa nám takisto nepodarilo. Naopak, na protiútoky súpera sme dnes nedokázali zareagovať, veď len v prvej štvrtine sme dostali 26 bodov, čo je veľmi veľa. Nerozumiem tomu, sme sa na to pripravovali. V tretej štvrtine sme sa dostali späť do zápasu, no otvorenie štvrtej štvrtiny bolo opäť katastrofálne. Šnúra súpera 6:0 a od tej doby sme sa nevedeli už dostať do zápasu. Dnes sme mali dosť slabú obranu, musíme na tom zapracovať. Takže dnes sme mali zastaviť trojbodovú streľbu súpera, rýchly návrat do obrany a zastaviť protiútoky súpera. Hlavne Bannistera sme dnes mali brániť úplne inak, ako sme sa ho snažili brániť.
V posledných zápasoch naše výsledky a výkon a ovplyvnili najmä zranenia, choroby a odchod Milana Oluiča, takže sa nám to pred troma týždňami celé rozsypalo. Prišli však noví hráči a chvíľu potrvá, kým to opäť dáme dokopy. Verím však, že keď budeme poctivo pracovať, prejaví sa to aj na našich lepších výsledkoch."

Patrioti po maródkach v kŕči, doma podľahli favorizovanému Komárnu

Miljan Čurovič, tréner MBK Rieker COM-therm Komárno: "Vedeli sme, že Levíce majú kvalitných hráčov a tento tím je nevyspytateľný, takže sme sa naň poriadne pripravili. Myslím si, že sme dnes zahrali od začiatku zápasu celkom dobre. Strely nám padali presne tam, kde sme chceli. V tretej štvrtine nám trocha odišla naša streľba, keď sme nevedeli dať spoza oblúka, aj keď sme mali celkom dobré strelecké pozície. Toto naše zaváhanie Levice využili a dotiahli sa na nás na rozdiel dvoch bodov. V poslednej štvrtine sme kvalitne zahrali v obrane a dali sme nejaké body, ktoré nám chýbali. Najmä Bannister s jeho kvalitným výkonom priviedol naše mužstvo k víťazstvu. Chcem zablahoželať môjmu mančaftu. V tejto hale sa nám hrá dosť ťažko, aj keď sme mali podporu našich fanúšikov. Myslím si, že si dneš prišli na svoje ako naši, tak i Vaši fanúšikovia.
Bannister je náš najlepší hráč, sú tu však aj iné osobnosti, ktoré dokážu tím potiahnuť. Máme však nacvičené situácie, keby on nebol na ihrisku, sme pripravení aj na takéto situácie. Ja som v tejto lige nováčik, ale dostávam sa do toho, vidím, aké sú tu obrany a útoky, aké sú tu tímy a aké majú vlastnosti."

Aktuálna tabuľka:
1. BK Inter Incheba Bratislava
2. MBK Rieker Com Therm Komárno
3. BC Prievidza
4. Iskra Svit
5. MBK Handlová
6. BK Levickí Patrioti
7. ŠKP Banská Bystrica
8. VŠEMvs Karlovka Bratislava
9. BK 04 AC LB Spišská Nová Ves
10. MBK SPU Nitra

- Pozrite si našu fotoreportáž zo zápasu TU.
- Pozrite si aj fotorerpotáž Ladislava Kušteka, www.fotomagma.sk zo zápasu TU.

 

zdroj a fotografie: Mgr. Andrej Budai, www.leviceonline.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre