04202024sob

Basketbal a basketbalové správy z Levíc

Patrioti so super výkonom Igrutinoviča zdolali Handlovú - rozhovory a fotografie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 12. októbra 2014 - Dvadsaťpäť bodov, 18 doskokov, 56% efektivita...to sú štatistiky super výkonu levického Patriota Luku Igrutinoviča v zápase 3. kola Eurovia SBL BK Levickí Patrioti - MBK Handlová, ktorými tento srbský hráč isto nadchol nielen divákov a domáceho trénera Ladislava Lutovského, ale i trénera hostí Ľudovíta Smačka.

Patrioti so super výkonom Igrutinoviča zdolali Handlovú - rozhovory a fotografie

Obaja sa totiž po zápase zhodli v tom, že takúto vysokú efektivitu hráča ešte azda v živote nevideli. Tento vynikajúci výkon Luku ako i celotímový výkon bol hnacou silou víťazstva nad ťažkým súperom z Handlovej. Z levického mužstva cítiť hráčsku pohodu a rovnováhu na jednotlivých postoch, tá sa prejavuje v dobrých výsledkoch prvých zápasov. Levičania vstúpili do novej sezóny veľmi dobre, v dnešnom zápase chceli potvrdiť formu a domáce víťazstvo nad Prievidzou, čo sa im napokon aj podarilo a Handlovú zdolali.
Patrioti so super výkonom Igrutinoviča zdolali Handlovú - rozhovory a fotografie
BK Levickí Patrioti – MBK Handlová 93:76 (46:46)

Najviac bodov: Igrutinovič 25, Jurjevič 20, Oluič 18 – Stanojevič 22, Drezga 15, Djurišič 12, 1300 divákov

Pozápasové rozhovory:

Ladislav Lutovský, tréner BK Levickí Patrioti: "Mali sme veľmi dobrý a koncentrovaný vstup do zápasu, dostali sme sa do mierneho vedenia, no vzápätí sme koncentráciu stratili. V prvom polčase akoby spoluhráči zabudli na Candona Rusina. Handlovú sme pustili do viacerých otvorených striel, dostali sme tri trojky a súper sa dostal na koňa. Stálo nás veľa síl, aby sme do šatne išli aspoň s vyrovnaným skóre. V prvom polčase nám dosť viazla obrana, nepremieňali sme trestné hody, čo je trestuhodné, zahodili sme 8 trestných hodov. V prvom polčase sme dostali až 46 bodov, čo je na domáce prostredie veľmi veľa. V druhom polčase sme zlepšili obranu a začali sme využívať dvojbodových hráčov, čo sa v úvodných minútach druhého polčasu aj prejavilo na našom vedení. Napokon sme zápas kontrolovali až do konca. Štatistiky hovoria za všetko, len v efektivite sme súpera predčili 127 k 59, doskočili sme 45 lôpt, Handlová 22, v tomto sme boli dominantní. Bol to pre nás náročný zápas, keďže sme vyhrali otvárací zápas doma s Prievidzou, preto od nás dnes každý očakával víťazstvo. Na chlapcoch bolo cítiť, že sú pod určitým tlakom.
Čo sa týka dnešného Lukovho výkonu, ukázal nám, že môže byť z neho solídny hráč, má svoju kvalitu a dnes mal naozaj vynikajúce štatistiky. Mal 18 doskočených lôpt a 56% efektivitu, čo je skoro na úrovni efektivity celého tímu Handlovej. Neviem, či som sa s tým niekedy v živote stretol, možno raz v play-off, keď Brandon Lockhart nahral myslím 46% efektivitu. Sú to veľmi dobré čísla a myslím si, že v tomto zápase práve on odkontroloval posledné dve minúty a on bol ten, ktorý dostal naše mužstvo do pohody, aby sme zápas priviedli do víťazného konca."

Ľudovít Smačko, tréner MBK Handlová: "Dnes bol vidieť rozdiel v nasadení, v kolektívnosti, kde nás Levice úplne prevýšili. My sme hrali individualisticky, bez srdca, bez nasadenia, takže gratulujem domácemu tímu k víťazstvu. Ešte som nezažil, žeby mal hráč efektivitu 56, ktorú mal v tomto zápase Luka Igrutinovič. Veď celé naše mužstvo malo efektivitu 59. Dnes sme pôsobili veľmi malátne. Súper dnes zaslúžene vyhral."

Patrioti so super výkonom Igrutinoviča zdolali Handlovú - rozhovory a fotografie

Luka Igrutinovič, hráč BK Levickí Patrioti: "Odohrali sme skvelý zápas, aj keď nám to v prvom polčase trochu škrípalo v obrane. Chceli sme potvrdiť náš dobrý vstup do novej sezóny a ukázať našim fanúšikom, že víťazstvo nad Prievidzou nebola náhoda a že máme dobrú formu. Preto sme dnes chceli vyhrať a s týmto cieľom sme aj nastúpili do zápasu. Počas polčasovej prestávky sme si v šatni povedali, že musíme zlepšiť obranu, čo sa nám myslím aj podarilo a celý druhý polčas sme mali zápas pevne v našich rukách. Dnes mi to naozaj padalo a som veľmi rád, že som mohol nášmu tímu dopomôcť k víťazstvu. Ďakujem Vám všetkým za skvelú príležitosť byť súčasťou levického tímu!"

Najbližší zápas: 4. kolo - streda 15 október, 2014 18:00
BK SPU Nitra - BK Levickí Patrioti

Pozrite si všetky naše fotografie zo zápasu 3. kola SBL BK Levickí Patrioti - MBK Handlová zo dňa 11.10.2014 v našej fotogalérii TU.

zdroj a fotografie: Mgr. Andrej Budai, www.leviceonline.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre