04252024štv

Basketbal a basketbalové správy z Levíc

V Leviciach sa konal už 8. ročník basketbalového D&S táboru + fotografie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 13. júla 2014 - Počas druhého prázdninového týždňa v dňoch 7.-11.7.214 sa v Leviciach konal už 8. ročník tradičného basketbalového D&S táboru pod taktovkou profesionálnych hráčov Dávida Demečka a Martina Sýkoru. Letný basketbalový tábor sa organizuje pre deti vo veku od 8-18 rokov, pričom sa organizuje už od roku 2007.

V Leviciach sa konal už 8. ročník basketbalového D&S táboru + fotografie

Tento ročník bol výnimočný tým, že sa ho zúčastnilo až 45 detí, pre tento vysoký počet detí bolo potrebné navýšiť aj počet trénerov, aby sa kemp organizačne zvládol. Ďalším trénerom, ktorý každoročne vypomáha v tábore je Richard Kucsa, po druhý krát sa do trénerských prác zapojila aj domáca levická trénerka Martina Pospišová, Martin Bartoš sa ho zúčastnil po tretí krát a Michaela Jurčišinová zo Spišskej Novej Vsi tento rok debutovala.

V Leviciach sa konal už 8. ročník basketbalového D&S táboru + fotografie

Tábora, ktorý trval 5 dní, sa zúčastnili deti zo Spišskej Novej Vsi, z Nového Mesta nad Váhom, z Levíc, z Levoče. Deti sa do tábora mohli prihlasovať buď formou prihlášky cez letáky, ktoré sme na školách rozdávali, alebo prostredníctvom sociálnej siete na internete.

"Cieľom kempu je, aby deti z tréningov naozaj nadobudli skúsenosti najmä z technickej časti, ako je dribling, technika streľby, techniky prihrávky. Počas celého týždňa sa pre deti snažíme vymýšľať aj množstvo zábavy, aby to nebolo len o tréningoch, ale aby z kempu mali plno zážitkov, nových kamarátov a priateľstiev," priblížil jeden z organizátorov tábor Martin Sýkora a pokračuje. "Všedný deň v tábore vyzerá tak, že každé ráno mali deti tréning, tréningové jednotky, ako mávajú profesionálni hráči, nechýbajú rehabilitácie. Nejedná sa len o basketbalové cvičenia, ale aj o stabilizačné, prevenčné cvičenia a všetkého, čo ponúka moderný basketbal."

PhDr. Soňa Kosorinová, klinický psychológ a psychoterapeut

Komcar, s.r.o. e-shop, súťaž o 50 EUR poukážku

V Leviciach sa konal už 8. ročník basketbalového D&S táboru + fotografie

Tento rok (rok 2014, pozn. redakcia) bol Martin Sýkora spolu s Levellom Sandersom inštruktorom na prvom ročníku podobného kempu v Čechách, ktorý sa konal týždeň pred levickým táborom.

Zaujímalo nás, ako tento tábor vnímajú samotné deti. "Skúsenosti z týchto kempov sú pozitívne, myslím, že to deti vnímajú kladne. Svedčí o tom aj fakt, že účasť a záujem detí sa rok čo rok zvyšuje. Začínali sme s pätnástimi deťmi, rok na to sme mali dvadsať, potom dvadsaťpäť a tento rok až 45. Veľmi sa tešíme, že je o tento kemp záujem, že sa deti každým rokom vracajú. Deti z neho majú veľkú radosť, odchádzajú s dobrou náladou a dobrými zážitkami," ukončil Martin Sýkora.

V Leviciach sa konal už 8. ročník basketbalového D&S táboru + fotografie

Oslovili sme aj priamu účastníčku tábora Annumáriu Babíkovú zo Spišskej Novej Vsi, ktorej sme sa spýtali, ako vníma samotný tábor. "Tábor mi dáva veľa nových skúsenosti a možností na zlepšovanie sa. Okrem toho sa mi páči, že sa tu môžem spoznať aj s novými ľuďmi, získať nových kamarátov, kamarátky. Určite by som odporúčala, zúčastniť sa tohto tábora."

Z D&S tábora sme pripravili krátku fotoreportáž. Všetky naše fotografie si môžete pozrieť TU.

Pozrite si aj ďalšie fotografie a zábavné videá na Facebook stránke D&S tábora: https://www.facebook.com/pages/D-S-t%C3%A1bor/137215916325125

zdroj a fotografie: Mgr. Andrej Budai, www.leviceonline.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre